Lifestyle Tips

Review: Action Backup Batterij (Tip!)

Vandaag even geen beauty, maar een superhandige gadget-tip waar ik ontzettend blij mee ben. Action heeft namelijk sinds een tijdje Backup Batterijen waarmee je je smartphone onderweg op kunt laden! Ik wilde al een tijdje een losse accu voor m’n iPhone, aangezien de batterij altijd ontzettend snel leegraakt (mede doordat ik ‘m nogal intensief gebruik). Deze batterij van Action is precies wat ik zocht. Ik heb ‘m de afgelopen weken goed kunnen testen en het leek me voor de verandering wel leuk om in plaats van een beautyproduct deze gadget eens te reviewen!

De Backup Batterij kost €12,95 en is verkrijgbaar in zwart en wit. Action noemt het zelf ‘Backup Batterij’, maar volgens de verpakking is de volledige naam Portable Power Cell Rechargeable Battery Backup. Hij is van het merk ‘Soundlogic’ en is volgens mij alleen bij Action verkrijgbaar (tip: ze liggen bij de batterijen, vaak achter de kassa of bij een speciale balie!). Je kunt de accu als draadloze ‘oplader’ gebruiken zodat je de batterij van je telefoon extra kunt opladen. Heel erg handig dus! De accu is geschikt voor alle apparaten die met een USB-kabel opgeladen kunnen worden, zoals vrijwel alle smartphones, iPads, iPods en eReaders.

Het principe van de batterij is heel erg simpel: je laadt de accu door middel van de bijgeleverde USB-kabel op via je computer of een USB-lader in het stopcontact (die zit er niet bij, maar je kunt bijvoorbeeld gewoon je iPhone-oplader gebruiken!). Op het moment dat je telefoon extra stroom nodig heeft steek je de USB-kant van de kabel van je telefoon in de extra accu en kun je op die manier je telefoon opladen. Een soort draagbaar stopcontact, maar dan net even anders! Door op de knop bovenop de accu te drukken kun je zien hoe veel stroom er nog in zit doordat de indicatielampjes oplichten.

Ik houd van dit ding! Hij heeft me onder andere in Londen enorm uit de brand geholpen, omdat door het gebruik van Google Maps en het online surfen m’n batterij enorm snel leeg was gegaan. Terwijl ik in de trein zat kon ik via dit ding mooi mijn telefoon even opladen en had ik supersnel weer een volle accu waarmee ik het de rest van de dag heb uitgezongen. Heerlijk! Ik heb gemerkt dat hij in elk geval genoeg energie bevat om de batterij van mijn iPhone 5 één keer volledig op te laden. Dat is voor mij ruim voldoende, en zelfs dan zit er nog een klein restje stroom in voor ‘noodgevallen’.

Echte nadelen heb ik niet ontdekt, al duurt het wel vrij lang (ongeveer 5 uur) voordat de accu van de back-up batterij volledig is opgeladen. Daar staat dan wel weer tegenover dat hij niet zomaar ‘leegloopt’ als hij niet gebruikt wordt. Zo heeft de volle accu onlangs bijna twee weken in mijn tas gezeten en was hij nog steeds vol genoeg om mijn batterij op te kunnen laden. Natuurlijk betekent het wel dat je altijd de kabel van je telefoon in je tas moet hebben zitten als je de accu wilt gebruiken, maar dat is wat mij betreft een kleine moeite.

Dit is echt een aanrader als je veel onderweg bent of last hebt van een telefoon waarvan de accu snel leeg is. Dit is dé ideale oplossing! Ik was eerder van plan om misschien de duurdere Duracell-versie te kopen, maar daar hoorde ik vrij slechte verhalen over. Deze is voor €12,95 een perfect alternatief. Niet alleen vanwege de prijs, maar vooral omdat hij gewoon precies doet wat hij moet doen. Ik vind het echt fijn om mijn telefoon intensief te kunnen gebruiken zonder dat ik me zorgen hoef te maken over het percentage van mijn batterij. Aanrader!

De Action Backup Batterij kost €12,95 en is verkrijgbaar bij de filialen van Action.

Dit vind je misschien ook leuk...

80 reacties

 1. Hij ziet er goed uit, alhoewel ik moet bekennen dat ik toch eerder zou gaan voor een variant met zonnecel. Voor een paar euro meer heb je die ook al.

  1. Ik weet dat die ook bestaan, maar ik ben er nog geen een tegengekomen die echt positief beoordeeld werd… 🙁

   1. die duren erg lang voordat ze opgeladen zijn.

 2. Superhandig! Misschien binnenkort maar een halen
  x

 3. Ik heb hem ook en kan ook niet meer zonder! Al vind ik hem wel een beetje groot, maar gelukkig heb ik altijd een tas bij waar hij makkelijk in kan. Het viel mij ook op dat het best wel lang duurt voordat de accu helemaal opgeladen is, maar op zich vind ik dat niet zo een probleem. Heb ook het idee dat hij mijn telefoon super snel oplaadt en op de een of andere manier kan ik langer met mijn telefoon doen wanneer ik hem met deze accu opgeladen heb dan wanneer ik hem gewoon aan de gewone oplader gedaan heb.

 4. Ik denk dat deze dan zelfs nog beter is dan die van Duracell, hehe. Heb er zelf eentje van een ander merk, maar die laadt mijn iPhond 4S maar 20% op… Dat schiet niet op 😛

 5. Dit lijkt mij een ideale gadget. Ik heb sinds een week een iphone, maar hij houdt het makkelijk een dag vol. Vaak wordt naar verloop van tijd de batterij wel minder, dus dan is dit zeker een uitkomst 😀

 6. Hele handige tip! Dankje!

 7. Oeh erg handig!

 8. Misschien moet ik deze maar proberen, die van duracell laat me in de steek.

 9. *rent naar Action*

 10. Hij is inmiddels wel duurder. 12.99 was de aanbiedingsprijs enkele weken geleden. Nu is hij 15,99 (ofzoiets)

  1. Aaah, dat wist ik niet! Ik heb de prijs van mijn bon aangehouden 😉

 11. Deze MOET ik hebben! Ik ga morgen gelijk uit school even langs 😀

 12. waaauw super handig zeg!

 13. Ik zag hem bij de kassa liggen. Hij lijkt me wel handig. Op dit moment nog niet nodig, want mijn mobiel houd het een hele dag wel uit.

 14. Superhandig! Ook voor samsung?

  1. Zoals ik in het artikel zeg kun je ‘m voor alle apparaten die met USB opgeladen kunnen worden gebruiken. Dus als die Samsung zo is, dan kan het.

 15. Super handig en heel betaalbaar!

 16. Heel erg handig! Ik heb zelf ook een mobiele oplader, wel iets anders dan deze. Maar ik kan echt niet meer zonder 🙂

 17. Fijne tip! Klinkt goed 🙂

 18. Wat onwijs handig!

 19. Ideaal, dit soort gadgets! Erg leuke tip.

 20. Voor die prijs klinkt hij meer dan goed! Ik heb hem ook gezien in de action maar besloot hem toen niet te kopen.. Na jou review heb ik wel een beetje spijt, toch maar snel halen!

 21. paulien zegt:

  ik heb laatst al gekeken bij de action maar kon hem niet vinden, morgen nog maar eens langs! nu weet ik in ieder geval hoe het doosje eruit ziet 😉

  1. Hij ligt bij de batterijen, vaak achter de kassa’s of bij een aparte balie!

   1. paulien zegt:

    Dankjewel, ik had namelijk bij het electronische spul gekeken

 22. Wendy (B) zegt:

  Dat lijkt me echt wel handig!
  Bedankt voor de tip!
  🙂

 23. Dit is echt ideaal, snel naar de Action haha!

 24. wauw, dat lijkt me echt super handig! Ga hem binnenkort misschien ook halen haha

 25. Ohh echt ideaal!

 26. Zo handig! x

 27. heel handig!

 28. He, handig!

 29. Wat een goede tip! Deze ga ik zeker inslaan voor op reis!

 30. Handig is dat he? Ik heb zo’n ding een paar weken geleden via Ebay gekocht voor 8 euro. Moest erg lang wachten voordat ie bij mij in de bus lag, maar het is heerlijk om bij je te hebben. Anders zie je altijd dat je net als je een belangrijk telefoontje moet plegen of als je de weg moet vinden je batterij leeg is…

 31. leuk idee voor een post!

 32. Superhandig! Er is hier in de stad net een Action geopend, dus ik ga morgen even kijken of ze hem hebben!

 33. Kijk dat is een hele handige tip! bedankt 🙂

 34. Sophia zegt:

  Heeeeeeel erg bedankt voor de tip! Ik heb altijd last van mijn mobiel die te snel op is. Dit is perfect en ook nog eens met een fijn prijsje

 35. Ziet er super handig uit! Ik ga er zeker eens naar kijken.

 36. Ik heb hem gehaald!! Alleen in het dichtsbijzijnde filiaal bij mij in de buurt kost ie €16,95…

 37. Demi zegt:

  Ah ik heb de Duracell variant. Die is aanzienlijk duurder (ik kocht hem in de aanbieding voor 25 euro, normaal is hij geloof ik 40 euro) en hij laadt mijn iPhone 4s niet helemaal volledig op. Nu zit ik vaak spelletjes etc. te spelen terwijl ik hem probeer op te laden, maar toch. Jammer dat ik dit niet eerder wist!

  1. Mandy zegt:

   Voor €16 zou ik er gewoon 1 bijhalen die het wel goed doet! Stuk minder frustratie’s! 😉

 38. Mandy zegt:

  Ik heb hem ook, sterker nog, mijn hele familie heeft er 1! En collega’s hebben hem ook gehaald!
  Waarom deze beter is dan van duracell ligt aan de capaciteit van deze acuu!!!
  Deze heeft 5600 mAh!!!!!! En die van duracell maar 1800 mAh.
  Dat is nogal een verschil. Die van de action heeft dus een veeeeeeel langere gebruiksduur!
  En dan zullen we het nog maar niet over de prijs hebben! 😉
  I love de action! 😉

 39. Ik heb al een Duracell-lader, maar deze is een stuk goedkoper!

 40. Saartje zegt:

  Habd

 41. Saartje zegt:

  Handig zeg! Ik zou ook idd die van Duracell halen. Het merk lijkt mij betrouwbaarder, maar wat voor negatieve verhalen heb je gehoord?

  1. Dat hij heel vaak niet werkt en dat hij je batterij maar een heel klein beetje oplaadt. Dan zou ik juist niet voor die van Duracell gaan, ookal is het een bekender merk.

 42. Milou zegt:

  ah super handig, die moet ik maar eventjes gaan halen

 43. Ik heb hem ook en sleur hem overal mee naar toe! (je zou maar onbereikbaar zijn :P) Bij mij is het helemaal ideaal want het draadje wat erbij zit om hem op te laden heeft de zelfde aansluiting als mijn telefoon. Ik kan het apparaat hier dus mee opladen en als ik onder weg ben kan ik met hetzelfde draadje mijn telefoon opladen! 😀

 44. Jeannette zegt:

  superhandig! morgen even langs de action.
  hopelijk verkopen ze hem ook in het filiaal bij mij in de buurt!
  🙂

 45. Nabila zegt:

  O lord vet handig!

 46. lisa zegt:

  Ik krijg het ledlampje niet aan. Ligt het aan mij of hoe doe je dat? X

  1. Volgens mij gaat hij aan als je de knop ingedrukt houdt, maar ik gebruik het zelf nooit.

 47. Charlotte zegt:

  Weet iemand toevallig of ze deze nog verkopen ? Ik heb hem nu dringend nodig eigenlijk!

  1. Shi zegt:

   Ja, ze worden nog steeds achter de kassa verkocht 😉
   Ook in een witte variant.

 48. Shi zegt:

  Het kost nu 15,95 bij de action. Dat is wat ik en mijn zusje ervoor betaald hebben. Super handig!

 49. Femmz zegt:

  Ik kom deze post pas erg laat tegen, weet iemand of ze nog verkocht worden? Ik ben bij 2 filialen geweest waar ik ze niet vinden kon..

  1. Bij div.web winkels te koop heet pouwerbank 8 uur laattijd

 50. Nieuw! Op http://www.baccu.nl zijn ze verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren! Het oog wil ook wat 😉

  1. Ja Koen, maar dat is een ander merk… Doen die het net zo goed als die van de Action?

 51. soesa zegt:

  Nu weer verkrijgbaar,4400mAh bij de Action.

  Heb de powerbank nu al 6 uren aan het stroom,maar knippert nog maar 1 rondje is dat normaal??

  1. Ja 8 uir laattijd

 52. Susan zegt:

  Hooii! Ik xag je review.. En ik vroeg me af of jij enig idee heb hoe je hem uit kan zetten? Ik heb al verschillende manieren geprobeerd maar het lukt me maar niet.. Zou je mij even een mail kunnen sturen?? Xsuuusje@live.nl

 53. selvi zegt:

  ik had deze ook al in de winkel gezien , ik heb hem toen niet gekocht.
  toch maar gaan halen , bedankt voor de informatie x

 54. mjboele zegt:

  Gaaf!
  Ik heb er eentje gekocht via internet:http://www.s-charger.nl/mobiele-oplader.html
  Ziet er leuk uit en werkt prima!

  Groetjes

 55. Frenske zegt:

  Jammer dat ze niet veilig zijn. Maar ja, als het maar goedkoop is …

 56. […] Tipgever: Bérènisze Productfoto’s Action-batterij (c) PinkyPolish.nl. […]

 57. Hallo

  Als je vind dat het te lang duurt met laden van het power bank.
  Kijk dan naar je USB oplader.
  Ergens in het klein staat output.
  Meestal is dat 5V (volt) en een getal meer A erachter. (Ampère)
  Bijvoorbeeld mijn USB oplader heeft een output van 5V en 2.1A.
  2.1A is vrij hoog en opladen gaat ook vrij snel. Ik gok 3 max 4 uur.
  Hoe hoger de ampère hoe sneller opladen.

  Hopelijk hebben jullier wat hieraan

 58. Anoniem zegt:

  Een beetje oplichterij… Ik heb een tijd terug ook een powerbank bij de action gehaald en op de doos staat dat de capaciteit 5600mah is. Na verdere inspectie is dit niet correct gebleken. Mijn telefoons werden nooit verder opgeladen dan 30% na de powerbank open geklikt te hebben blijkt dat de capaciteit maar 3000mah te zijn en de werkelijke capaciteit is ook maar 80%. Die halen we dus nooit meer. Action hiermee hebben jullie heel veel minpunten gescoord.

 59. hans zegt:

  ze hebben nu een anderen bij de action van het merk pulse de xl backup battery 6000mah weet iemand hier iets over

 60. sjors zegt:

  De prijs is nog steeds 12.95, ook in de kleur rose. Gisteren een gekocht.

 61. hans zegt:

  heb de pulse xl backup battery van 6000mah van de action nu gekocht en die werkt ook heel goed en is handig dat je ook kan zien hoe veel er nog in zit 25%50%75%100% door middel van lampjes zitten ook twee uit gangen op 1van 1a en een van 2a en aan de lampjes kan je met opladen ook zien hoe ver die met opladen is dat duurt wel 7a8uur (de backup batterij dus telefoon gaat sneller) laad ook een note4 hele maal vol op dus dat is ook wel goed ben er wel blij mee en ja hij kost 12,95 en afmetingen 100x63x25 opslag 6000mAh ingang5v:1A uitgang5V 1X1Aen 1X2A levensuur ca300 keer oplaadbaar

 62. bert zegt:

  Ik ben heel tevreden over de pulse van de action.
  Het lampje gaat aan na de knop 6 tellen vasthouden.
  Kan iemand mij vertellen hoe deze uit kan.
  Dit lukt mij nu niet meer!!!

 63. Manuela zegt:

  Ik heb hem al 3 x gebruikt ofzo… Nu wil ik de batterij terug opladen… Heeft al uuuuuren ingestoken en er gebeurd niets… 1 lichtje blijft pinken …krijg batterij precies ni terug opgeladen???

 64. bert zegt:

  Het lampje gaat uit als je de micro usb insteekt en gaat laden.
  Het klopt dat het lang duurt eer het eerste lampje aangaat bij het laden.

 65. Di k zegt:

  Hoi. Om het led lampje aan te krijgen moet je 2x snel op de powerknop drukken. Uitstekende uitschakelen gaat hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.