Reviews

Review: Burt’s Bees Mini-producten

Burt's Bees Mini's
Burt’s Bees Mini’s

Af en toen hoor ik wat dingen over het merk Burt’s Bees. Ik heb er nooit wat van gehad, maar toen ik zondag bij Sephora in Rotterdam was kwam ik daar dit merk tegen. Ik wilde graag een paar producten proberen, en er was een schattig setje met mini-producten. In het setje zitten drie blikjes met een lippenbalsem, handcrème en nagelriemcrème, elk 8,5 gram. Over de nagelriemcrème had ik al goede verhalen gehoord, dus ik wilde dit setje graag proberen.

De producten van Burt’s Bees zijn, zoals de naam al zegt, op basis van bijenwas.  Bijenwas wordt vaak in cosmetica gebruikt omdat het de huid voedt, herstelt en zacht maakt! Burt’s Bees streeft ernaar haar producten zo natuurlijk mogelijk te maken en probeert zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Ook zijn de producten vrij van parabenen, sulfaten en andere chemicaliën. Klinkt goed, toch?

Burt's Bees Mini's Open
Burt’s Bees Mini’s Open

Beeswax Lip Balm

Ik had verwacht dat deze naar honing of iets dergelijks zou ruiken, maar hij ruikt enorm naar pepermunt! Dat had ik kunnen weten, want naast bijenwas, kokosolie en zonnebloemolie is pepermuntolie één van de hoofdingrediënten. Ik vind pepermunt zelf altijd erg lekker, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar van houdt, want de geur is vrij sterk. Ik vond het trouwens lastig om een beetje lippenbalsem uit het blikje te krijgen. Hij is vrij droog en dik, dus je moet behoorlijk veel wrijven om wat op je vinger te krijgen. Je hebt gelukkig niet veel nodig en je smeert ‘m redelijk makkelijk uit, dus het geeft niet al te veel problemen. Wanneer je de lippenbalsem net hebt aangebracht voel je meteen dat er pepermunt inzit, want je lippen gaan een beetje tintelen! De balsem maakt je lippen lekker zacht en blijft lang zitten.

Lemon Butter Cuticle Cream

Dit was het product waar ik het meest benieuwd naar was! Ik gebruik meestal Lush Lemony Flutter voor mijn nagelriemen, maar hoorde ook goede verhalen over deze. Ook deze nagelriemcrème ruikt ontzettend naar citroen (net als Lemony Flutter), heerlijk! Ik vind het alleen een beetje vreemd da ze dit een crème noemen, want het is meer een balsem. Hij heeft namelijk dezelfde structuur als de Beeswax Lip Balm, en je moet dus ook redelijk wat wrijven om er wat vanaf te krijgen. Maar dan heb je ook wat! Wat een fijn product is dit! Het is totaal anders dan wat ik gewend ben, maar ik ben fan. De balsem smeert lekker uit en trekt snel in. Mijn nagelriemen zijn daarna heerlijk zacht en mijn handen ruiken heerlijk naar citroen. Dit is zeker een aanrader.

Hand Salve

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed weet wat ik met dit product aan moet. Ook dit is eerder een balsem dan een crème en is dus veel te dik om als handcrème te gebruiken. Zodra je met je vingers over de balsemm gaat komt er een soort olie vanaf. Deze olie is niet dun genoeg om je hele handen mee in te smeren, maar ze zal hem wel goed kunnen gebruiken voor droge vingertoppen of schrale plekjes. De geur is behoorlijk kruidig, maar ik kan ‘m niet goed thuisbrengen. Het is een beetje een medicinale geur die waarschijnlijk door een combinatie van rozemarijn en lavendel veroorzaakt wordt. Als extraatje bovenop je gewone handcrème is deze prima, maar op zichzelf heb je er vrij weinig aan.

Al met al ben ik toch best tevreden over deze producten. De Cuticle Cream is zeker een aanrader en de Lip Balm is ook fijn! Ik kocht dit setje bij Sephora voor €14,95. De producten van Burt’s Bees zijn ook verkrijgbaar bij de webshop Feelunique.com. Dit is een betrouwbare webshop die altijd gratis verzendt. Ze hebben deze set niet in het assortiment, maar wel de losse producten en vele andere merken.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

  1. Ik heb die lippenbalsem ook en ik vind hem erg fijn 🙂

  2. Die cuticle cream lijkt me fijn!

  3. de Lemon Butter Cuticle Cream ga ik even kopen 🙂

  4. Oeeeeh ik wil ook!

  5. Die lijken me erg fijn!

  6. Klinkt goed, maar is de cuticle cream fijner dan Lemony Flutter?

    1. Hij trekt iets sneller in, dus hij is ideaal om even snel je nagelriemen in te smeren. Als je nagelriemen ontzettend droog zijn kan je beter LF gebruiken, want die voedt nog net wat beter!

  7. Goeie review! Ze lijken me erg fijn. 🙂

  8. klinkt heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.