Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Liquid Metal Eyeshadow (Under A Treasure + Petrol Pan)

Catrice heeft bij de nieuwe assortimentsupdate de oogschaduws onder handen genomen en de Made To Stay-oogschaduws verruild voor voor de nieuwe Liquid Metal Eyeshadows. Ik was erg benieuwd naar deze oogschaduws, want ze klonken erg veelbelovend. Ik liet in het artikel van gisteren al vallen dat ik erg enthousiast was en vandaag ga ik ze uitgebreid aan jullie laten zien!

De Liquid Metal Eyeshadows zijn een geheel nieuw product in het assortiment van Catrice. De oogschaduws beloven ultra smooth te zijn en het effect van vloeibaar metaal te creëren. Superglanzend en zéér metallic dus!

Er zijn negen verschillende kleuren verkrijgbaar. Het merendeel is vrij neutraal en licht, al zitten er een paar opvallende kleuren tussen. De twee die ik heb zijn Under A Treasure en Petrol Pan. De doosjes bevatten 3 gram oogschaduw en kosten €3,99 per stuk.

Opvallend aan de oogschaduw is het reliëf. Ze zijn niet vlak, maar het design probeert een beetje de illusie van een vloeibare substantie te wekken. Leuk detail!

De oogschaduw zijn zacht van structuur en geven veel kleur af, al moet je wel een beetje uitkijken voor fallout, omdat ze vrij los zijn. Bovenstaande swatches heb ik gemaakt zonder oogschaduwbasis, maar wanneer je ze met een kwast aanbrengt kun je beter wel een primer gebruiken. Ze laten zich goed aanbrengen met een kwast, maar doordat ze zo zacht zijn hebben ze wel een plakkerige basis op de ogen nodig, zodat ze ook dan intens uitkomen. De oogschaduws zijn niet extreem metallic, maar dat is misschien maar goed ook. Wie kan nou zo’n extreem glanzende oogschaduw goed hebben? Ik zou deze oogschaduws dan ook niet omschrijven als ‘vloeibaar metaal’, maar gewoon als mooie gepigmenteerde oogschaduws met interessante glitters.

Ik vind Under A Treasure echt geweldig, ik denk dat ik die  vaak ga dragen! Het is zo’n kleur die bijna altijd goed is. Hij doet het erg goed in zijn eentje op het gehele bewegende ooglid en de arcadeboog, maar hij laat zich makkelijk met andere tinten combineren. Petrol Pan is een stuk opvallender, maar nog steeds draagbaar en geschikt voor interessante smoky-achtige looks. Daar ga ik maar eens mee experimenteren!

Ik vind dit een leuke toevoeging aan het assortiment! Hoewel de oogschaduws ietwat poederig zijn, geven ze veel kleur af en zitten er mooie tinten tussen. Ik ben persoonlijk vooral erg tevreden over Under A Treasure, omdat het een mooie neutrale kleur is die ik zelf veel draag. Wel had er van mij nog iets meer variatie tussen de kleuren mogen zitten, aangezien het merendeel van de huidige tinten vrij licht van kleur is. Misschien iets voor de volgende update? Tot die tijd redden we ons in elk geval prima met deze interessante nieuwe oogschaduws!

De Catrice Liquid Metal Eyeshadows kosten €3,99 en maken deel uit van het vernieuwde vaste assortiment dat vanaf nu verkrijgbaar is. Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Ziet er heel mooi uit!

 2. Ooooh interessant! Mooie kleuren! Ik hou altijd wel van Catrice, nog nooit teleurgesteld geweest.

 3. nabila zegt:

  Mooi

 4. wel erg mooie kleuren 😀

 5. Mooie kleurtjes en goed pigment! Jammer van de fallout.
  X Saffira

 6. Erg mooi!

 7. oh, under a treasure is inderdaad heel erg mooi!

 8. Mooie pigmentatie! Ik ga ook eens een kijkje nemen naar deze nieuwe collectie 🙂 al ben ik wil niet echt een voorstander voor losse oogschaduws… Ik hou meer van palettes

 9. De pigmentatie ziet er goed uit.

 10. wauw!! prachtig! Ik ga morgen denk ik kijken x

 11. Allebei heel mooi! Heb vandaag ook 2 Liquid Metals online, waarbij de pigmentatie ook zo top is ^^

 12. Ik vind de kleuren echt prachtig!!

 13. Under A Treasure is mooi!

 14. Under a Treasure is inderdaad echt heel mooi! Maar Petrol Pan vind ik ook wel tof, voor een touch of colour onder je oog bijvoorbeeld 🙂

 15. Ik ben aangenaam verrast door de color pay off, mooi!

 16. ik vind de kleurtjes geweldig mooi!

 17. Zo pretty! Ik heb Gold ’n Roses, die is ook erg mooi 🙂

 18. Ik heb zelf de paarse uit de collectie, vind hem erg mooi!

 19. Ze zien er echt mooi uit.

 20. Ziet er mooi uit!

 21. Mooie kleuren 🙂

 22. Heel mooi 🙂

 23. Wat een geweldig pigment 🙂 Mooie kleuren!

 24. Wat een goede pigmentatie, had ik niet verwacht! 🙂

 25. celine zegt:

  nummer 090 is ook super mooi en de groenen kleur maar weet niet hoe die heet.

 26. Wauw, ik denk dat ik eens moet kijken bij deze oogschaduws van zodra ze er zijn. Under A Treasure is prachtig!

 27. Bianca zegt:

  Kun je een look maken met petrol pan, ben zeer benieuwd

 28. Ze zien er inderdaad mooi uit, en fijn dat ze wel lekker werken. Ik ga er binnenkort ook even een paar halen!

 29. Ik heb er vandaag ook twee gekocht. Ben super benieuwd hoe ze bevallen.

 30. Wat een super mooie kleuren zeg!

 31. Deze kleuren wou ik allebei graag hebben! Wauw, wat een pigmentatie!

 32. Ziet er uit als mooie producten, al moet ik zeggen dat ik 3,99 voor een mono van Catrice wel een beetje prijzig begin te vinden. Of ben ik dan gewoon verwend..?

 33. *rent nu naar de winkel*

 34. Wauw, ze zijn echt mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.