Huidverzorging Reviews

Review: Clarins HydraQuench Cream

Ik vind huidverzorging één van de meest belangrijke aspecten van beauty. Een mooie gezonde huid vind ik belangrijk, dus huidverzorging is één van de dingen waar ik veel mee experimenteer. Sinds een tijdje ben ik groot fan van de producten van Clarins. Afgelopen zomer gebruikte ik de Eclat Du Jour-lijn (lees hier mijn review). Helaas is deze lijn tijdens de wintermaanden niet voedend genoeg voor mijn huid, dus besloot ik één van de andere crèmes te proberen. Na advies ingewonnen te hebben bij Kyra van Belissima kocht ik de HydraQuench Cream, de variant voor de normale tot droge huid.

De HydraQuench-producten zijn speciaal ontwikkeld om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. De producten bevatten onder andere Hyaluronzuur, een ingrediënt dat in staat is vocht vast te houden zodat de huid soepel en gehydrateerd blijft.

Binnen deze lijn zijn producten voor alle huidtypes te vinden. Zo is er een HydraQuench-crème voor de zeer droge huid, voor de gemengde huid en een versie met SPF15. Bovendien is er ook een serum en een masker verkrijgbaar om je huid een flinke vocht-boost te geven. Mijn huid is vochtarm (lees hier meer over de vochtarme huid), ’s winters vrij droog, maar toch duiken er af en toe wat puistjes op. De HydraQuench Cream voor de normale tot droge huid leek mij daarom een goede keuze.

De verpakking is typisch Clarins: strak, stijlvol en robuust. De pot zelf is overigens van glas. Thuis vind ik dat geen probleem, maar dat maakt ‘m iets minder handig om bijvoorbeeld op vakantie mee te nemen, want hij is toch redelijk zwaar. Aan de andere kant geeft de pot het product een luxe uitstraling en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

De crème zelf is vrij stevig, maar luchtig en ruikt bovendien heerlijk! Hij heeft een fijne frisse geur waar ik telkens weer van geniet. Na het aanbrengen trekt de crème snel in en laat een zacht verzorgend laagje achter. Gedurende de dag blijft mijn huid goed gehydrateerd en ik krijg geen last van vette plekken. Ook zorgt de HydraQuench Cream ervoor dat mijn huid een frisse gezonde uitstraling heeft. Nice! Ik gebruik ‘m meestal overdag, maar hij doet het ook erg goed als nachtcrème.

Dit is een heerlijke crème voor dames die ’s zomers een gemengde huid hebben, maar ’s winters wat extra vocht kunnen gebruiken. Ook kan ik deze crème aanbevelen aan meiden die een normale/vochtarme huid hebben. Voor een pot HydraQuench Cream van 50ml betaal je €50,00 en dat is absoluut niet goedkoop. Toch vind ik dat een fijn huidverzorgingsproduct wel wat mag kosten, dus ik heb het er zeker voor over. Wat mij betreft is dit een aanrader, maar het is natuurlijk aan jou of je over het flinke prijskaartje heen kan zien.

Clarins HydraQuench Cream kost €50,00 voor 50ml. Clarins is verkrijgbaar bij luxe parfurmeriën als Douglas en Ici Paris XL, en is ook te koop bij Belissima, de officiële Clarins Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ik heb hier een proefje van gehad maar vond hem eigenlijk niet bij me huid passen.. ik had ook niet echt het idee dat ie diep hydrateerde 🙁

 2. Klinkt echt heerlijk, misschien moet ik hem ook eens gaan proberen met mijn droge huid.

 3. Jessica zegt:

  Ik heb een vette, vochtarme huid. Denk niet dat deze creme geschikt is. Ik heb gisteren het Vitamin E serum van TBS gekocht, op jouw advies. Wat een heerlijk gladde huid krijg ik ervan <3

  1. Hallo Jessica, Ik denk dat de Gel-Creme van de Desalterant heel geschikt voor jouw zou zijn! Wellicht iets om voor in de toekomst eens te proberen? 🙂
   Groetjes, Kyra

 4. Klinkt goed:D

 5. Het klinkt als een heerlijk product!

 6. Klinkt als een fijn product! Helaas iets boven mijn budget 🙁

 7. Klinkt als een fijn product. Hoe lang doe je met zo'n pot?

 8. Hoi Madelon,
  Dat is afhankelijk of je hem alleen als een dag – of een nachtcreme gebruikt. Al je hem allen als dag- of nachtcreme gebruikt, doet men er ongeveer 7 maanden mee. Dat valt wel mee toch? 🙂
  Groetjes, Kyra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.