Huidverzorging Reviews

Review: Etos Verfrissende Oogreinigingspads Olie

Eén van mijn collega’s zweert al jaren bij de Etos Oogreinigingspads. Niks zou zo goed je oogmake-up verwerwijderen als dit product en zelfs waterproof mascara zou als sneeuw voor de zon verdwijnen. Na al haar positieve verhalen aangehoord te hebben vond ik het tijd om ze eens een keertje uit te proberen, want mijn interesse was gewekt. Het duurde even voordat ik ze gevonden had (ze zijn een aantal weken niet leverbaar geweest), maar inmiddels staat er ook een potje in mijn kast. Wat vind ik er zelf van?

Voor €1,99 krijg je een potje met 100 pads. De hoeveelheid is dus prima, zeker voor de lage prijs! De pads, een soort dunne wattenschijfjes, zijn gedrenkt in olie. De ingrediëntenlijst is kort en simpel: paraffinum liquidum (minerale olie) en tocopheryl acetate (vitamine E).

Tja, wat vind ik er nou eigenlijk van? Om eerlijk te zijn vind ik deze Oogreinigingspads helemaal niks! Ze zijn hard, ruw en ze verwijderen mijn make-up ontzettend slecht. Mijn oogschaduw laat zich nog wel enigszins verwijderen, maar m’n mascara (die overigens niet waterproof is!) blijft gewoon zitten, tenzij ik hard boen. Ik heb ook echt het idee dat ik mijn oogmake-up juist verder aan het uitsmeren ben, waardoor ik een soort panda-effect krijg. Bovendien laten de pads een ontzettend vette olie-laag achter. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar aangezien ik een oogmake-upremover ná m’n facewash gebruik (dat is milder voor je wimpers) is het voor mij niet te doen. Ik zou dan opnieuw m’n huid moeten reinigen om de restjes olie te verwijderen!

Nee, dit product vind ik gewoon ronduit slecht. Toch was ik hier een beetje over verbaasd, aangezien mijn collega er zo enthousiast over was! Ik ben er inmiddels achter wat het verschil is. In de tijd dat ze enkele weken niet verkrijgbaar zijn geweest hebben de Etos Oogreinigingspads een update gekregen. Ze zijn in de tussentijd ‘verbeterd’ en verrijkt met vitamine E. Wat blijkt nu? Ze zijn totaal anders dan hun voorgangers en zelfs mijn collega vind ze helemaal niks meer.

Dit is een typisch voorbeeld van een product dat door een bedrijf ‘vernieuwd’ en ‘verbeterd’ wordt, maar in werkelijkheid is het er alleen maar slechter door geworden. Zonde, want aan een goed product moet je gewoon niet rommelen! Nee, deze kan je gerust overslaan. Ik houd het voorlopig bij mijn oude favoriet, de Zachte Oog- en Lipreiniginslotion van L’Oréal.

De Etos Verfrissende Oogreinigingspads Olie zijn verkrijgbaar bij alle filialen van Etos en kosten €1,99 per pot.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Mirjam zegt:

  Ik heb deze zelf ook en bij mij werken ze eigenlijk wel goed! Dat vettige laagje vind ik echter wel irritant.

 2. Klinkt niet als een goed product inderdaad! Ik heb zelf een tijdje de oogreinigingspads van de Kruidvat gebruikt, maar dan met lotion. Die vond ik wel fijn.

 3. Sylvia zegt:

  Zonde zeg nu weet je nog niet waarom ze zo laaiend enthousiast was …..ik gebruik de oogreinigings remover van rituals. Ook op basis van olie maar die haalt ook al mijn waterproof mascara eraf. Je moet het wel even zelf op een wattenschijfje doen en even op je oogmake up laten liggen en dan zit eigenlijk alles al in het watje en hoef je niet meer te boenen. Maar misschien is dat bij deze dus ook wel de bedoeling …niet mee boenen maar er even op leggen zodat de olie op je make up kan inwerken.
  liefs, Sylvia

 4. ik hou niet zo van die oogreinigingspads zijn vaak erg oliig heb dan echt de hele avond last van mijn ogen :S als ik er aan denk voel ik het gewoon :S

 5. Jammer dat ze dan de formule veranderen en het product dan helemaal niet meer fijn is.

 6. Jammer zeg dat ze het hebben veranderd, een product wat goed was dat ze dan verslechteren is echt zonde. Deze ga ik dus absoluut niet kopen!

 7. Hmm, ik ben nooit zo'n fan van oogreinigingspads met olie. Ik zweer bij de lotionpads van het kruidvat. 🙂

 8. Jammer! Het zag er goed uit

 9. Nanda zegt:

  ik ben fan van de Hema oogmake-up removers

 10. Aaaai, jammer dat ze niet bevallen. 🙁 Had het eerlijk gezegt al een beetje verwacht, haha. Jammer!

 11. Wat jammer dat ze zijn 'verbeterd'! Ze klonken goed.

 12. Eline Duijkers zegt:

  ik heb de lotionpads daarvan. die zijn ook te krijgen bij de kruidvat.
  het zijn fijne pads. tenminste, de eerste. want als je 1/3e hebt gehad dan zijn de andere pads veel te veel doordrengt met de lotion waardoor je die eerst moet uitknijpen wil je geen waterige en prikkerige ogen krijgen.

 13. Ik gebruik die oliepads van 't kruidvat eigen merk.. dat zijn de enige die niet prikken in mijn ogen! <3 them!

 14. Klinkt helemaal niet als een goed product, wel goed geschreven 😀

 15. Ik hou ook niet van reinigingsdoekjes met olie, maar etos heeft ook Verfrissende oogreinigingspads met lotion. Die zijn wel heel fijn en verwijderen de make-up heel goed! XxIlse

 16. Ik vind die dingen ook echt ZO goor :S
  Al die olie op je ogen :S Ik heb al niet zo'n zuivere huid dus ik kan me niet voorstellen dat dit voor verbetering zorgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.