Make-up Reviews

Review: Clinique All About Shadow Single + Quad

Clinique heeft onlangs het assortiment oogschaduws vernieuwd. In de vernieuwde All About Shadow-serie vind je nu 14 nieuwe tinten Single Eyeshadows, 6 combinaties Duo Eyeshadows en 8 nieuwe Eyeshadow Quads. Ik ben dol op de huidverzorging van Clinique, maar behalve de mascara’s heb nog weinig van de make-up uitgeprobeerd. Daar is nu verandering in gekomen, want ik heb twee producten uit de All About Shadow-serie getest!

De All About Shadow-oogschaduws beloven een romige, crèmige samenstelling en een intense langhoudende kleur. Niet alleen de substantie is onder handen genomen, maar ook de kleuren zijn vernieuwd. Er is nu keuze uit 14 Single Eyeshadows (€20,50), 6 Duo Eyeshadows (€24,50) en 8 Eyeshadow Quads (€38,00).

De oogschaduws zitten in mooie strakke verpakkingen die goed bij de rest van het assortiment van Clinique passen. De gespiegelde voorkant is misschien niet zo handig in combinatie met vingerafdrukken, maar het ziet er in elk geval wel mooi uit. Ik ben vooral erg enthousiast over de achterkant van de doosjes. Je ziet zo namelijk precies de oogschaduws zitten zodat je ook vanaf de buitenkant snel kunt zien welk doosje je moet hebben.

In elk doosje vind je een klein spiegeltje en één of meerdere oogschaduwapplicators. Het blijft me verbazen dat een merk als Clinique stug aan het gebruik van sponsapplicators vast blijft houden, maar aan de andere kant weet ik dat er nog steeds heel veel dames zijn die dit graag zo willen. Tja, mijn suggestie: gooi ze weg en gebruik er gewoon een goede losse kwast bij!

Purple Pumps is een matte paarse Single Eyeshadow. Matte oogschaduws zijn over het algemeen moeilijk te fabriceren, dus het is meteen een mooie test om de substantie goed te kunnen testen.

De kleur van de oogschaduw is mooi intens, maar de substantie had nog iets romiger gekund. Overigens komen matte oogschaduws nooit helemaal representatief op swatches uit, omdat ze zich vaak beter met een kwast op het ooglid laten aanbrengen. Purple Pumps valt op de huid iets warmer uit dan in de verpakking, maar het is wel een lastige kleur om te combineren zonder er een ‘huiloog’ effect mee te krijgen. Tja, een matte paarse oogschaduw is gewoon altijd een beetje lastig in gebruik. Een beetje shimmer had deze kleur goed gedaan!

Het Eyeshadow Quad Jenna’s Essentials bevat dé musthave kleuren van Jenna Menard, de Global Colour Artist van Clinique. Ik ben dol op mooie neutrale tinten, dus ik werd al meteen enthousiast van dit palette.

Oooh, deze vind ik echt heel erg mooi! Het zal jullie vast niet verbazen dat ik er blij word van de derde tint (goud is uiteraard altijd goed!), maar de substantie en pigmentatie van de andere tinten is ook netjes. Ik zal binnenkort een look met deze oogschaduws plaatsen zodat jullie een idee krijgen van hoe je ze samen kunt gebruiken!

Hoewel ik niet razend enthousiast ben over Purple Pumps, ben ik daarentegen wel weer positief over Jenna’s Essentials. Het palette bestaat uit mooie draagbare tinten die prima kleur afgeven en goed te combineren zijn. Daar houd ik van!

De Clinique All About Shadow oogschaduws zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Clinique, zoals parfumerieën en De Bijenkorf.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Prachtig palette!

 2. Dat 4 kleuren palette is wel mooi! ♡

 3. toevallig afgelopen vrijdag het Pink Chocolate palette gekocht, ook mooie, draagbare kleuren.

 4. Jenna’s essentials lijkt mij erg mooi! Ben benieuwd naar de look die je ermee gaat maken.

 5. Ik vind het palette erg mooi maar de paarse kleur ook! Ziet erg heel goed uit!

 6. Fijne review!

 7. Die derde gouden kleur is inderdaad heel erg mooi! Ben benieuwd naar een ooglook!

 8. Vind het palette erg mooi!

 9. Wauw mooie oogschaduws! Goed gepigmenteerd.

 10. Ik vind de kleuren in de paletjes er een beetje saai uit zien, maar wanneer je ze swatcht zijn ze echt prachtig!

 11. Mooie oogschaduws!
  x

 12. Ik vind ze er allebei mooi uit zien!

 13. mooooi, vooral dat palette!

 14. Het palette met de bruintinten vind ik prachtig! 🙂

 15. Jenna’s essentials vind ik erg mooi! Mooi doosje ook!

 16. Vind ze er erg mooi uitzien!

 17. Ik vind dat palletje met die bruintinten mooi! Dat zijn echt de kleuren die ik altijd draag en waar ik dus duizend van heb, maar ja . :”D Maakt niet uit!

 18. Wauw Jenna’s Essentials is echt prachtig. Super draagbaar en alle mooie kleuren in één palette!

 19. Mooie palletten. Jammer dat Clinique wat prijzig is 🙁

 20. Goede review!

 21. Mooi palette!

 22. Dat tweede palette vind ik echt prachtig!

 23. Fijne paletjes lijken me toch 🙂

 24. Wat zijn ze prachtig!

 25. Wauw, dat quattro is heel mooi zeg!

 26. Ziet er mooi uit!

 27. die gouden tint is echt super mooi!!!!

 28. wauw wat een mooie paarse kleur!

 29. Beide zien ze er echt heel erg mooi uit! Wauw 😀

 30. Hele mooie kleuren!

 31. Mooie kleuren! x

 32. Erg mooie kleuren! Ook heel goed gepigmenteerd zo te zien, fijn!

 33. Jenna’s Essentails heb ik onlangs aangekocht en ben er reuzetevreden over. Het gouden kleur is een van mijn favorieten

 34. oehhh ik ben heel benieuwd naar de looks die je hiermee gaat maken ^^

 35. De swatches zien er heel mooi uit. De paarse kleur vind ik er heel mooi uitzien!

 36. Wauwie wat een prachtige palette zeg! De oogschaduws van Clinique vind ik altijd wel prettig werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.