Make-up Reviews

Review en Swatches MAC Oogschaduws – Blauw/Groen

De afgelopen tijd heb ik een flink aantal nieuwe MAC-oogschaduws gekocht en is mijn collectie flink uitgebreid. Het leek mij leuk om mijn MAC oogschaduw-collectie een keertje voor jullie te swatchen en te reviewen. Vandaag begin ik met de oogschaduws in de groen- en blauwtinten.

Ik ben dol op groene oogschaduw. Ik heb groene ogen en vaak wordt er gezegd dat je daar geen groene oogschaduw bij moet dragen (omdat anders de kleur van je ogen ‘wegvalt’), maar ik vind juist dat mijn ogen daardoor beter uitkomen! MAC heeft een paar mooie groene oogschaduws in het assortiment die allemaal nèt wat anders zijn dan groentinten van andere merken.

Shimmermoss | Humid | Swimming | Sumptuous Olive

Shimmermoss is de enige blauwe MAC-oogschaduw in mijn stash. Ik draag vrij weinig blauwtinten op mijn ogen, want ik vind het niet altijd even mooi staan. Ik kocht Shimmermoss toen hij deel uitmaakte van de To The Beach-collectie van afgelopen lente. Ik wilde toen eigenlijk Humid, een andere oogschaduw uit die collectie, maar ik verwarde de namen, waardoor ik uiteindelijk thuiskwam met Shimmermoss. Het was niet helemaal de bedoeling, maar ik vind het toch toch een mooie kleur. Ik moet hem gewoon wat vaker gaan dragen! Hij is vrij fel en komt qua kleur in de buurt van turquoise. Ik vind het  De structuur van deze oogschaduw is zacht en romig, dus hij is makkelijk aan te brengen en te blenden. De pigmentatie is redelijk, maar hij is goed op te bouwen waardoor je de kleur intenser kan maken.

Humid is een kleur die al tijden op mijn wishlist stond. Nadat ik ‘m afgelopen lente per ongeluk had verward met Shimmermoss kwam het er telkens niet van om hem te kopen, maar afgelopen week heb ik ‘m eindelijk aangeschaft. Dit is echt een prachtige diepgroene kleur die het vooral erg goed doet in combinatie met goud. Ook deze oogschaduw heeft een zachte romige structuur. De pigmentatie van Humid is ook dik in orde. Dit is één van mijn nieuwe favorieten!

Swimming kocht ik bijna een jaar geleden en het was één van mijn eerste MAC-oogschaduws. Toen ik deze kocht was ik nog echt aan het expirimenteren met verschillende tinten oogschaduw en durfde ik nog niet zo veel. Daarom koost ik voor deze zachtgroene tint met gouden shimmer, maar inmiddels vind ik ‘m een beetje saai. Als ik ‘m zo naast Humid zie denk ik wel dat ze samen een mooie combinatie kunnen vormen, dus misschien dat ik ‘m een keertje zo ga dragen. De structuur van Swimming is beduidend anders dan de andere oogschaduws die ik vandaag laat zien. Hij is vrij korrelig en het is ook lastig om er veel kleur vanaf te krijgen. Het is een mooie zachte kleur, maar het is geen echte aanrader wat mij betreft.

Sumptuous Olive is één van de meest bekende groentinten van MAC. Deze kleur lijkt in de pan vrij groen, maar zodra je ‘m aanbrengt verandert hij in een soort goud/bruin-tint met een mooie groene ondertoon. Ik draag ‘m vaak alleen, of in combinatie met een matte donkerbruine oogschaduw in de buitenste ooghoek. Ook is hij erg mooi met lichte goudtinten! Deze oogschaduw is ontzettend gepigmenteerd en heet een zachte romige structuur. Dit is wat mij betreft één van de must-have oogschaduws voor beginnende MAC-liefhebbers.

Uit deze vier kleuren zijn Humid en Sumptuous Olive absolute aanraders. De structuur en het pigment van deze oogschaduws is echt goed en de kleuren zijn prachtig. De andere tinten zijn ook mooi, maar de kleuren en de kwaliteit van de oogschaduws vind ik toch minder.

Draag jij vaak groene oogschaduw?

Related Post

11 Comments

 • Reply
  Nailgloss
  25 december 2010 at 15:28

  Heel mooi!!

 • Reply
  Kimberley
  25 december 2010 at 15:50

  Hele mooie kleurtjes. ;o

 • Reply
  Jenifer
  25 december 2010 at 16:32

  Prachtige kleurtjes 🙂

 • Reply
  Jessica
  25 december 2010 at 16:43

  Mooi en bedankt voor de tips. Ik heb zelf Sumptuous Olive, maar wist njet goed waarmee ik hem kon combineren.

 • Reply
  Eline
  25 december 2010 at 22:56

  humid is een van mijn favoriete oogschaduws!

 • Reply
  Teddy
  26 december 2010 at 10:06

  Ik ben echt verslaafd aan groene oogschaduw op het moment. Het maakt mijn bruine ogen echt schitteren! Mooi palette trouwens 😀

 • Reply
  PinkFairy
  26 december 2010 at 10:22

  Super mooi! Wat iedereen ook mag zeggen over MAC verslavingen, hun oogschaduws zijn geweldig 😀

 • Reply
  Silva
  26 december 2010 at 16:58

  Echt heel erg leuke kleurtjes! Ik vind Humid en Sumptuous Olive het mooist. Ik hou zelf heel veel van groene oogschaduw; ik heb bruine ogen, en ik vind groen goed staan bij mijn huid.

 • Reply
  Evelien
  26 december 2010 at 19:54

  Mooie kleuren, ik draag eigenlijk te weinig groene oogschaduw. Het is wel erg mooi, zeker die mostinten!

 • Reply
  Makecupcake.be
  28 december 2010 at 13:08

  Prachtige oogschaduws, stuk voor stuk. Ik heb nog niks van MAC :$

 • Reply
  Bea1207
  28 december 2010 at 16:50

  Mooie pallette absoluut! Zou ze graag in een look zien bij je…dan heb ik er nog een beter beeld bij 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.