Make-up Reviews

Review: Essence Cream Eyeliner Palette (Whoom! Boooomm!!)

De nieuwe Essence Whoom! Boooomm!!-collectie begint langzaam in de winkels op te duiken, dus ik kon niet wachten totdat hij eindelijk verkrijgbaar was. Eén van de producten waar ik naar uitkeek was het Cream Eyeliner Palette, een doosje met vier kleuren crème eyeliner. Afgelopen zaterdag stonden de nieuwe producten eindelijk in de winkel en uiteraard kocht ik meteen het palette!

Essence bracht vorig jaar enkele gel eyeliners uit tijdens de Denim Wanted-collectie (zie hier mijn review). Die eyeliners waren razend populair, dus het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat het budget-merk met een vergelijkbaar product op de markt kwam. Ik heb begrepen dat er binnenkort gel eyeliners in het vaste assortiment opgenomen gaan worden, maar tot die tijd moeten wij het doen met dit palette.

De verpakking is (net als de rest van de collectie) erg druk en vrolijk. Het palette zelf is van stevig karton en heeft een magneetsluiting. Hier hebben we meteen een minpunt te pakken, want zo lopen de eyeliners kans op uitdrogen. Misschien dat het meevalt aangezien het crème eyeliners zijn (en dus een andere substantie hebben dat gel eyeliners), maar toch vind ik het niet goed gekozen. Ik had ze liever in een plastic doosje met een stevige sluiting gezien! In het doosje is ook een kwastje te vinden, maar die kan je wat mij betreft meteen weggooien, want je kan er niet echt een nette lijn mee trekken. Gebruik liever een ander kwastje, zoals een dunne eyelinerkwast of een schuin afgesneden kwastje.

In het doosje zitten vier kleuren, namelijk een crème/nude-kleur, groen, felblauw en donkergrijs. De drie donkere kleuren bevatten elk een fijn glittertje, maar die zijn op deze foto nauwelijks zichtbaar. Zoals op de foto te zien is zijn de kleuren niet bepaald sterk gepigmenteerd. De pigmentatie is niet echt slecht, maar om een mooi effect te krijgen zal je de eyeliners in laagjes op moeten bouwen. Overigens is het me wel opgevallen dat de eyeliners ontzettend romig zijn! Ze glijden met gemak over de huid, in tegenstelling tot de eerdere Gel Eyeliners van Essence.

In eerste instantie wist ik niet helemaal wat ik met die lichte kleur aan moest. Na een beetje experimenteren kwam ik erachter dat het een goede kleur is om op de waterlijn te gebruiken! Zo neutraliseer je het rode van de huid en krijg je een frisse oogopslag.
De andere kleuren vind ik helaas wat minder. De grijze eyeliner is goed draagbaar, maar ik vind de groene en blauwe kleuren slecht gekozen. Blauw en groen kan mooi zijn, maar ze zijn voor de meeste dames moeilijk te dragen. Ze hadden wat mij betreft hier beter voor paars en olijfgroen kunnen kiezen.

En dan de houdbaarheid. Tja, wat kan ik er van zeggen? Voor dit palette betaal je slechts €2,99 en daar is de kwaliteit helaas ook naar. Niet alleen de pigmentatie is niet al te best, maar ook de houdbaarheid laat flink wat te wensen over. Ze blijven op het oog nog wel redelijk zitten, maar zodra je het lijntje lichtjes aanraakt merk je dat hij zal vervagen. Wanneer je de eyeliner fixeert met een beetje oogschaduw in dezelfde kleur zal hij zeker langer blijven zitten, maar verwacht er niet teveel van.

Ik vind dit een grappig product en het is leuk om mee te spelen, maar het is niet echt een aanrader. Voor €2,99 mag je ook niet teveel verwachten en dat blijkt in dit geval ook van toepassing te zijn. Nogmaals, het is een leuk product voor beginners en om mee te experimenteren, maar voor dagelijks gebruik is dit product niet aan te bevelen.

Het Cream Eyeliner Palette kost €2,99 en maakt deel uit van de tijdelijke Whoom! Boooom!!-collectie van Essence. Deze collectie ligt vanaf nu in de winkels en is tijdelijk verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Ik heb hem ook! Ik gebruik de nude kleur vaak als basis!

  xxx

 2. Aranka zegt:

  Ik vind het eerlijk gezegd niet een geweldig palette..

  1. Mallory zegt:

   same here !

   de tester in de winkel was al helemaal brokkelig en uitgedroogd ! ik denk dat dit palette niet lang zal meegaan.

 3. Ik heb nu een aantal artikelen gelezen over de cream eyeliner en ik denk dat ik deze toch aan mij voorbij ga laten gaan!

 4. Ik ben best benieuwd naar dit palette, de collectie ligt hier nog niet in de winkels.

 5. Hmm nee dit vind ik niet zo geweldig. De kleuren lijken mij ook niet heel draagbaar en zoals ik het lees is het na 1 keer vegen van je gezicht dus ook niet heel houdbaar.

 6. watevahdude zegt:

  Heb ook staan twijfelen als ik hem mee zou nemen maar toch maar niet gedaan.. Kleurtjes trekken me ook niet echt aan..

 7. Ik ben vandaag naar Kruidvat geweest, maar ik heb alles laten staan van de collectie. Ik vond niets de moeite waard, super jammer!

 8. Marieke zegt:

  Jammer, ik had 'm beter verwacht. Ik zat al te wachten op de eerste review, want bij mij ligt de collectie er al een week! Eerder was het altijd zo dat 'mijn' Kruidvat als laatste was met de LE's.. 😛
  Maar goed dat ik 'm niet gekocht heb.. Ik ben voor de blauwe nagellak gegaan. Geen spijt van!

 9. heb m gekocht dus ik hoopte maar dat het wat zo zijn, maar ben eigenlijk al een beetje afgeknapt nu!

 10. Ik had beter verwacht, ik heb niets gehaald van de whoom! Boooomm! collectie. Dit palletje leek me nog wel wat, maar na deze review haal ik hem toch niet. Ik ben nog wel benieuwd naar de lipgloss alleen was deze bij ons al meteen de eerste dag op :

 11. Lovely Nailpolish zegt:

  Heb hem niet gekocht omdat hij me echt niks zei. Zag er zo goedkoop en frullig uit. Ben ook een enorme kluns met het opbrengen van dit soort dingen :s

 12. perryfectionn zegt:

  Gelukkig schrijf jij hier een review over, thank you 🙂 Ik wou hem ook gaan halen, maar na het lezen van je review toch maar niet haha!

 13. hmz wou hem eerst ook kopen maar ga het nu toch maar niet doen, waardeloze pigmentatie 🙁 jammer

 14. Dat de kwaliteit zo zou zijn, had ik wel verwacht. Bedankt voor je review 🙂

 15. Leuk, maar om eerlijk te zijn zou ik het toch niet hebben gekocht, gel eyeliner blijft niet al te lang bij mij zitten (potlood ook niet, alleen vloeibaar eyeliner wel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.