Overig

Tag: Talking about Beautybloggin’

Vandaag eventjes een heel ander artikel artikel dan normaal! Ik werd getagt door Laura van Beautyaddicts om over mij en mijn blog te vertellen. Normaal doe ik niet zo veel met tags, maar ik vond deze zo leuk dat ik ‘m graag overneem. Lees dus vooral verder als je meer over mij en Pinky Polish te weten wilt komen!

Waarom ben jij een beautyblog begonnen?
Ik ben altijd heel erg creatief geweest. Toen ik op de middelbare school zat hield ik mij met name bezig met muziek. Ik zong, ik schreef nummers en ik greep elke kans aan om op het podium te staan aan. Ik hoopte stiekem dan ook dat ik ooit in de muziek-wereld terecht zou komen! Toen ik na mijn eindexamen naar Amsterdam verhuisde is dat allemaal veranderd. Het is een lang verhaal en een samenloop van omstandigheden, maar opeens ben ik helemaal met muziek gestopt.
Toen ik in Amsterdam ging wonen begon ik mij steeds meer bezig te houden met make-up. Ik was altijd dol op make-up en schrijven en bezocht ook graag beautyblogs, maar het duurde en tijdje voordat ik het idee had om zelf een blog te beginnen. Het was eigenlijk een vrij logische stap, dus ik besloot anderhalf jaar geleden het er op te wagen. Een beautyblog bleek voor mij de perfecte creatieve uitlaatklep te zijn die ik altijd in mijn muziek gevonden had. Een goede beslissing dus!

Roze cupcakes met mijn naam! Bron

Hoe kom je aan de naam van je blog?
Ik heb lang na moeten denken over een naam, maar op een gegeven moment schoot Pinky Polish mij te binnen en toen wist ik zeker dat dat hem moest worden. Ooit kreeg ik van iemand de bijnaam ‘Pinky’, omdat alles bij mij roze was. Mijn kleding, mijn accessoires, mijn kamer en uiteraard mijn nagels waren altijd roze. Je kon het zo gek niet bedenken of ik had het in die kleur! In het begin van Pinky Polish hield ik mij met name bezig met nagellak, dus ‘Polish’ was een logische toevoeging.

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
In januari had ik zo’n 32.000 bezoekers en 64.000 pageviews. Elke maand stijgen die aantallen hard, dus ik ben echt trots! Ik krijg echt een kick wanneer ik de bezoekersaantallen zie stijgen, want ik zie graag dat mijn hard werk zijn vruchten afwerpt. Heerlijk!

Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Ik doe het allemaal alleen en daar ben ik ook erg tevreden over. Soms is het niet makkelijk, omdat er zoveel tijd in gaat zitten en het fijn zou zijn als iemand anders het roer af en toe over zou kunnen nemen, maar aan de andere kant vind ik het juist goed zo. Ik ben te kritisch en te veeleisend om iemand anders mee te kunnen laten werken.

Tandjes gebleekt! Ben er nog steeds blij mee

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Ik heb allerlei leuke dingen meegemaakt, zoals het laten bleken van mijn tanden (dat wilde ik al zo lang!) of het ontmoeten van andere beauty-liefhebbers tijdens de MAC Wonder Woman Preview. Die dingen zijn leuk, maar ik merk met name dat ik dankzij Pinky Polish erg ben veranderd. Mijn schrijfstijl is enorm verbeterd, ik ben ondernemender geworden, ben harder gaan werken en ik heb nieuwe kanten van mijzelf ontdekt. Dat zijn kwaliteiten waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben! Bovendien geeft het mij een creatieve uitlaatklep die ik echt nodig heb om mijn universitaire studie een beetje in balans te houden.

Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Dat verschilt enorm en kan variëren van 10 tot 60 comments. Het is echt afhankelijk van het artikel! Artikelen als mij Japanese Cherry Blossom Nail Art Tutorial doen het erg goed, en reviews over sommige luxe huidverzorginsproducten weer wat minder.

Werk je samen met bedrijven?
Nauwelijks, dus bijna alles wat jullie op Pinky Polish voorbij zien komen is door mij zelf gekocht. Ik zou in de toekomst zeker meer samen willen werken met bedrijven, met name omdat ik jullie dan meer zou kunnen laten zien en eventueel af en toe een winactie zou kunnen organiseren. Ik wil alleen niet overkomen als een hebberige blogger (ik blog net zo vrolijk door zonder gedoneerde producten), dus ik ben er een beetje terughoudend in.

Mijn camera

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
Ik gebruik een hele simpele compact camera van GE (de E1235). Ik kreeg ‘m anderhalf jaar geleden van mijn vriend voor mijn verjaardag en dat was ook meteen het begin van Pinky Polish. Het is een supersimpel toestel, maar hij maakt hele goede foto’s, dus ik heb voorlopig geen behoefte aan een andere. Zo zie je maar dat je met een simpel toestel een heel eind komt!

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Overal en nergens. Ik bezoek talloze beautyblogs en beautyfora, waardoor ik regelmatig op nieuwe ideeën gebracht wordt. Ook haal ik veel inspiratie uit mijn werk. Ik werk in een winkel en zowel mijn klanten als collega’s inspireren mij vaak of komen met problemen die mij weer een idee geven voor een nieuw artikel.

Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie?
Ik zou niet zomaar een paar Nederlandse/Belgische dames op kunnen noemen, maar een Amerikaanse blogger waar ik tegen op kijk is Temptalia. Zij werkt keihard en is ondertussen ook nog bezig met haar studie. Petje af!

Krijg je weleens negatieve comments?
Ja, maar die weet ik redelijk goed te relativeren. Soms zijn er meiden die het leuk vinden om zonder reden mensen te beledigen en te kwetsen. Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres, want dat doet mij niks. Opbouwende kritiek waar ik echt wat aan heb krijg ik natuurlijk ook af en toe en dat waardeer ik, want daar kan ik weer wat van leren.

Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Dat probeer ik, maar soms gaat het gewoon niet. Ik doe een voltijd studie, heb twee bijbaantjes en probeer er nog een gewoon sociaal leven op na te houden, dus soms kom ik gewoon tijd tekort en moet ik soms accepteren dat er een dagje geen artikel online komt. In periodes dat ik wat meer tijd heb probeer ik ook echt te knallen zodat jullie soms zelfs twee artikelen per dag voorgeschoteld krijgen!

Wat voor een soort layout heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
In het begin heb ik heel vaak gewisseld van layout, want ik was nooit tevreden. Op een gegeven moment ben ik er goed voor gaan zitten en heb ik voor mijzelf besloten wat ik precies wilde en wat ik met mijn site wilde uitstralen. Met behulp van Artisteer heb ik toen deze layout in elkaar gezet en ik ben er erg tevreden over!

Hoe lang doe je ongeveer over een artikel?
Dat verschilt enorm. In een stukje over een nagellak gaat niet zoveel tijd zitten, maar artikelen waarin ik jullie veel informatie wil geven of bepaalde dingen wil uitleggen kosten veel tijd, soms zelfs twee uur. Dat is eigenlijk heel veel tijd, want het artikel is binnen enkele minuten gelezen, maar het heeft veel meer tijd gekost.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van? Zo nee, zou je het willen?
Ik zou er heel graag mijn bedrijf van willen maken, maar dat is een kwestie van tijd. Ik probeer nu een goede basis te leggen en mij blog te laten groeien zodat ik er over een paar jaar eventueel mijn bedrijf van zou kunnen maken.

Heb je in het echt contact met andere beautybloggers?
Af en toe, en dat is zo leuk! Een tijdje geleden ben ik met Willemijn van LifeLiveGorgeous gaan winkelen en Debbie van Lushious Beauty nodigde mij uit voor haar MAC Wonder Woman Preview. Het is echt super om meiden te ontmoeten die net zoveel liefde voor beauty en het bloggen hebben als ik.

Voel je vrij om de tag over te nemen!

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Jenifer zegt:

  Leuk artikel! 🙂

 2. Leuk om te lezen! ^^

 3. Leuk om te lezen! 😀

 4. Ik vind je blog echt goed 🙂 en denk dat wel meerdere mensen het wel met me eens zijn, dus waarom benader je zelf geen bedrijven? Ik vind wel dat je dat zeker kan doen, omdat je hun ook echt wat te bieden hebt 🙂

  1. "ze" bedoel ik :p

 5. Lotte zegt:

  Leuk om te lezen 🙂

 6. Erg leuk, die achtergondinformatie!

 7. Leuk om te lezen, ik vind je blog erg leuk!

 8. Valérie zegt:

  Ik vind je blog ook leuk. 🙂 Geen poes pas, gewoon eerlijke verhalen. En je nagellakswatches zijn to die for!

 9. hele leuke tag!

 10. Leuk artikel:D

 11. Leuk om te lezen hoe je met je blog omgaat en hoeveel tijd er nog in sommige dingen gaat zitten!

  Kan me voorstellen dat dat niet altijd makkelijk te combineren is! Maar je doet het goed!

 12. Tof dat je hem overgenomen hebt 😀 Erg leuk om jouw antwoorden te lezen 😀

 13. laura zegt:

  ik vind je artikels over luxe huidverzorging juist fijn!! ondanks dat ik vaak niet reageer.
  Maar ik heb door jou al meerdere dingen van kiehls en clarins aangeschaft, met succes! thanx!

 14. Jessica zegt:

  Leuk om wat meer over je te weten te komen. Ik heb bewondering voor hoe je alles weet te combineren: studie, bijbanen, site. Hoe doe je dat? Slaap je maar 3 uur per nacht???
  Ben het helemaal eens met een van de comments hierboven: je hebt geweldige nagellakswatches . Als ik een swatch op jouw site zie, weet ik dat het lakje IRL hetzelfde is.:D

 15. Leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.