Budget Make-up Reviews

REVIEW: Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Top Coat

Ik heb het geluk dat ik van mezelf vrij lange wimpers heb en ik vind het vooral erg leuk omdat extra te benadrukken. Een flinke laag mascara kan dan ook niet in mijn dagelijkse look ontbreken! De laatste tijd krijg ik extra veel complimenten op mijn wimpers en regelmatig de vraag of ik misschien nepwimpers draag. Nee, de mijne zijn helemaal echt, maar ik heb sinds kort wel een beetje extra hulp. Namelijk van de Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Top Coat. En hij is goed!

Essence False Lash Top Coat - 3 van 4

De Forbidden Volume False Lash Mascara Top Coat is speciaal bedoeld om over een andere mascara aan te brengen. Hij is bedoeld om extra volume te geven en bevat vezeltjes die je wimpers nog voller doen lijken. Eigenlijk gebruik ik al een soort mascara topcoat, aangezien ik meestal de Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara over mijn gebruikelijke mascara aanbreng voor extra volume. De Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Top Coat kost €2,89, zeer budgetproof dus!

Het borsteltje van de mascara is vrij simpel, met zachte haartjes die vrij dicht op elkaar staan. Als je goed kijkt kun je op de foto de vezeltjes zien zitten! Overigens zou ik niet adviseren om deze als gewone mascara te gebruiken (het wordt dan erg klonterig en dik), maar enkel over een andere mascara heen.

Essence False Lash Top Coat - 1 van 4

Op de foto hierboven heb ik twee laagjes van mijn huidige favoriete mascara, Maybelline Lash Sensational gebruikt. Het is een fijne mascara die mijn wimpers enorm goed separeert, maar hij kan nog wel wat extra volume gebruiken. Bring on the mascara topcoat!

Essence False Lash Top Coat - 2 van 4

En dit is het resultaat van één laagje Essence Forbidden Volume Falsh Lash Mascara Top Coat over mijn mascara heen. I love it! Het mooie is namelijk dat hij vooral de aanzet nog wat extra volume geeft en dat het niet zo snel spinnenpootjes worden. Daarnaast blijft de topcoat goed zitten, zonder dat hij vervaagt of afbrokkelt. Top!

Ik heb in het gebruik van deze wel gemerkt dat je hem het beste kunt combineren met een separerende mascara. Die zorgt ervoor dat de haartjes mooi uit elkaar staan, waarna de topcoat nog wat extra dikte toevoegt, zonder dat het te veel wordt. Ook kun je hem het beste vlak na de ‘gewone’ mascara aanbrengen. Als je basislaag helemaal droog is vind ik hem iets minder prettig werken. Maar als je het direct erna doet ziet het resultaat er prachtig uit.
Essence False Lash Top Coat - 4 van 4

Essence is goed bezig! Na deze fantastische budgetproof lipstick is ook de Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Top Coat een echte aanrader. Deze blijft voorlopig nog wel in mijn routine zitten. Love it!

Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Top Coat – €2,89
Kruidvat

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Apart product! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel verschil zie op de foto’s.

 2. Ik moet deze toch echt eens gaan scoren, het resultaat is echt prachtig!

 3. Prachtig resultaat!

 4. Ik vind het lastig om verschil op de foto’s te zien! Maar wat fijn dat je er zo tevreden over bent 🙂 Mooie budgettopper dus!

 5. Ik ben hier wel benieuwd naar! Vind de “gewone” Forbidden Volume mascara ook verrassend fijn en goed.

 6. De mascara’s van Essence zijn sinds kort echte favoriet hier! Mooie foto’s!

 7. Mijn geliefde discontinued mascara is bijna op en ben nog op zoek naar een vervanger. De Maybelline Lash Sensational zou ik zeker als optie kunnen overwegen. Na gebruik van de top coatszien je wimpers er voller uit vind ik, maar persoonlijk zou ik niet snel een extra product aan mijn routine toevoegen als dit te ontwijken is.

 8. Het effect is bij jou erg mooi. Super dat jij wel positief bent, want ik heb andere dingen gehoord over deze topcoat

 9. Prachtig! Ben heel erg benieuwd naar deze topcoat, ga hem zeker eens mee nemen tijdens een kruidvat tripje.

 10. ziet er goed uit, deze wil ik wel eens proberen!

 11. Leuk! Ik ben er erg benieuwd na geworden!

 12. Wow! Het resultaat is prachtig!

 13. ik vond dit echt akelig spul, die fibers lieten los en kwamen in mijn ogen terecht.. not cool at all >.<

 14. Oh wauw, wat ben ik jaloers op je mooie wimpers!

 15. Dat ziet er inderdaad prachtig uit, heel mooi!

 16. Ik hoor zoveel positieve verhalen hier over ik ben echt zo benieuwd geworden. Ik moet deze ook hebben. Trouwens wat een mooie wimpers heb je van jouzelf al. Liefs soraya

 17. Ik vind het effect er bij jou heel erg goed uitzien!

 18. Ik ben ook heel erg blij met deze topcoat!

 19. Kim zegt:

  Heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.