Make-up Reviews

Review: Essence Gel Eyeliner (Berlin Rocks en I Love NYC)

Toen ik enkele weken geleden eindelijk een Kruidvat-filiaal met de nieuwe Essence- en Catrice-producten tegenkwam baalde ik een beetje. Ik was onder andere op zoek naar de nieuwe Essence Gel Eyeliners, maar die bleken ze daar niet te hebben. Even later kwam ik een filiaal tegen waar ze ook de Nail Art-producten verkochten en daar bleken ze gelukkig wel de eyeliners te hebben. Ik was ontzettend nieuwsgierig, dus ik nam er twee mee!

Ik was erg nieuwsgierig, want Essence en Catrice zijn de eerste drogisterijmerken die gel eyeliners gaan verkopen! Gel eyeliners zijn al een tijdje erg populair, maar nog nooit zijn ze makkelijk verkrijgbaar geweest. Essence heeft eventjes een poging gewaagd in de Denim Wanted-collectie, maar helaas was dat geen groot succes. De eyeliners raakten snel uitgedroogd en beven slecht zitten, dus dat was een kleine teleurstelling. Gelukkig besloten ze het er nogmaals op te wagen en deze nieuwe Gel Eyeliners zijn het resultaat.

In totaal zijn er vier verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik koos I Love NYC (smaragdgroen) en Berlin Rocks (donkerpaars). Voor de dames die liever natuurlijke kleuren gebruiken is er ook zowel een zwarte als een bruine versie beschikbaar.

Berlin Rocks | I Love NYC

Zoals je kan zien is de pigmentatie van beide kleuren dik in orde. De Gel Eyeliners zijn ontzettend romig, maar ik vind ze voor het mooie iets te zacht. Wanneer je met je kwastje eyeliner uit het potje wilt halen merk je meteen dat de substantie zachter is dan andere gel eyeliners. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar het is wel iets waar je even op moet letten. Houd er overigens wel rekening mee dat je bij dit product een los kwastje moet gebruiken, want deze zit er niet bij. Gelukkig heeft Essence inmiddels een Eyeliner Brush in het assortiment opgenomen, maar ook de nieuwe Catrice Eyeliner Brush is een aanrader. Een review van deze fijne kwast volgt binnenkort!

De grote vraag is natuurlijk of deze eyeliners blijven zitten. Jazeker! Bij mij houden ze het met gemak de hele dag uit! Ze beloven waterproof te zijn en ik merkte bij het swatchen dat ik ook echt eventjes onder de kraan moest boenen om ze weg te krijgen. Ik raad alleen niet aan om er echt het zwembad mee in te gaan, maar een paar kleine regendruppels zullen ze vast en zeker overleven.

Het is Essence gelukt! Er zijn eindelijk mooie betaalbare gel eyeliners in de Nederlandse drogisterijen verkrijgbaar. Bovendien zijn ze kwalitatief dik in orde! Het enige minpuntje dat ik zou kunnen verzinnen is dat ze een beetje te zacht zijn, maar ze zijn daarom juist wel weer extra romig, dus mij hoor je niet klagen. Bovendien kosten deze Gel Eyeliners slechts €2,95, dus daar valt al helemaal niks op aan te merken. De prijs/kwaliteit-verhouding van de Essence Gel Eyeliners is dik in orde, dus ik kan ze jullie van harte aanbevelen!

De Essence Gel Eyeliners kosten €2,95 per stuk, maken deel uit van de vaste collectie en zijn verkrijgbaar bij de grote filialen van Kruidvat met een extra Essence-schap.

28 Comments

 • Reply
  BeautyPolish
  22 april 2011 at 08:16

  Ik heb de bruine en de paarse en ik moet zeggen dat ik ook erg tevreden ben… Ik had alleen niet verwacht dat ze zo zacht waren, dus de 1e keer dat ik ze wilde swatchen zat ik haast met mijn kwastje op de bodem! >__<

 • Reply
  Selina
  22 april 2011 at 08:58

  Ik heb de paarse en ben er blij mee! Nu wil ik de groene ook nog hebben 🙂

 • Reply
  BeautyLoves
  22 april 2011 at 08:59

  Het zien er fijne gelliners uit, zeker en vast voor die prijs!

 • Reply
  Elien
  22 april 2011 at 09:02

  Berlin Rocks ziet er prachtig uit, als ik die tegenkom ga ik hem zeker meedoen!

 • Reply
  lisa
  22 april 2011 at 09:03

  ze zien er mooi uit`!

 • Reply
  Esmay
  22 april 2011 at 09:04

  Ik heb er geen, misschien ooit, als ik er zin in heb koop ik er eentje haha. (:

 • Reply
  Kim
  22 april 2011 at 09:18

  Mooi! Ik wil ze ook maar de kruidvat vult de nieuwe collectie niet erg snel aan zeg! Nog steeds niets van de nieuwe producten hier!

 • Reply
  Frauke
  22 april 2011 at 09:32

  OEH DIE WIL IK 😀 haha! Ben wel benieuwd of ze snel uitdrogen!

 • Reply
  miranda
  22 april 2011 at 09:45

  Ohh ziet er erg goed uit, ik wil ze ook graag halen.Alleen is de nieuwe collectie nog niet bij ons te koop.

 • Reply
  beautyandso
  22 april 2011 at 09:49

  Klinkt goed en ziet er ook erg goed uit! Jammer dat ze hier nog bijna niets hebben, sowieso een hele kleine Kruidvat.

 • Reply
  Marga
  22 april 2011 at 10:45

  klinkt goed en ik zou ze best willlen hebben wij hebben wel 3 kruidvat's in de buurt maar bij geen 1 een extra essence schap ):

 • Reply
  Margaux
  22 april 2011 at 11:22

  Ziet er goed uit, misschien dat ik er 1 ga kopen.

 • Reply
  Natas
  22 april 2011 at 11:35

  Yayyyy! Ik zat hier al zoo lang op te wachten eindelijk een review van de gel eyeliners!
  Thank youuu

 • Reply
  femketje
  22 april 2011 at 11:43

  ziet er goed uit 😀

 • Reply
  Danique
  22 april 2011 at 12:15

  Ik heb die paarse ook, hij is erg mooi!

 • Reply
  Carola
  22 april 2011 at 12:16

  Wat een mooi prijsje!

 • Reply
  portfoliovanfemke
  22 april 2011 at 12:19

  deze zien er mooi uit zeg en voor zo'n leuk prijsje!

 • Reply
  supketchup
  22 april 2011 at 12:35

  Ik heb ook de paarse, hij is echt prachtig en ben er heel erg tevreden over! Ook heel handig als gekleurde basis onder je oogschaduw!

 • Reply
  Marije
  22 april 2011 at 13:25

  Wauw! Die zijn mooi, en voor zo'n prijs!

 • Reply
  Madelon
  22 april 2011 at 13:46

  I love NYC vind ik echt mooi en een leuk prijsje! Helaas zijn ze hier al uitverkocht, ik hoop dat er nog wat binnenkomt.

 • Reply
  Danielle301995
  22 april 2011 at 14:32

  De groen vind ik wel erg mooi! =)

 • Reply
  Lois
  22 april 2011 at 18:56

  mooi, welk filiaal heb je deze gekocht?

  • Reply
   Charlotte
   22 april 2011 at 23:19

   Bilderdijkstraat in Amsterdam

   • Reply
    Lois
    23 april 2011 at 20:30

    oke dankjewel! 🙂

 • Reply
  Silva
  22 april 2011 at 21:30

  Dat klinkt erg goed! Misschien toch maar eens proberen…

 • Reply
  By Sjanty
  23 april 2011 at 09:20

  Ik ga de paarse één dezer dagen testen, ben er erg benieuwd naar.

 • Reply
  Anneee
  23 april 2011 at 20:46

  Ah! Op die revieuw zat ik al te wachten! Was er namelijk zeer benieuwd naar. Fijn!

 • Reply
  Cute as a Cupcake blog
  26 april 2012 at 20:30

  Wauw, ik vind de groene eigenlijk echt mooi!
  Ik heb zelf de zwarte en vind die fijn werken en die is ook erg gepigmenteerd.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.