Nagellak

Swatch: Catrice – Am I Blue Or Green?

Afgelopen jaar waren mintgroene-lakjes helemaal hip. Op een gegeven moment kwamen er zoveel merken met deze kleur dat ik het helemaal zat ben geworden! Catrice probeert ons ook deze lente aan een vergelijkbare kleur te krijgen, maar gooit het over een andere boeg met het lakje Am I Blue Or Green?, een lichtblauw lakje met groene ondertonen.

Tja, als je het mij vraagt is hij toch echt blauw, maar op sommige momenten komt er ook nog wel wat groen naar boven. Het is vooral de groene ondertoon die dit lakje anders maakt (in tegenstelling tot de grijze ondertoon die veel lichtblauwe lakken hebben). Ook is hij lekker levendig en fel, dus ik kan je garanderen dat je er veel complimenten op zal krijgen. Een fris vrolijk kleurtje!

Ik wou dat ik over het aanbrengen van deze lak net zo enthousiast zou kunnen zijn als dat ik ben over de kleur, maar ik vond de substantie een beetje tegenvallen. Catrice raadt wederom twee laagjes aan om ‘m dekkend te krijgen, maar deze lak is ontzettend streperig! Om een egaal effect te krijgen heb je dus zeker drie laagjes nodig. Op zich is dat geen groot probleem, maar er zijn vergelijkbare kleuren (zoals Essie Mint Candy Apple) die hetzelfde effect met twee laagjes bereiken.  Toch heb ik ook gehoord dat meiden met twee laagjes wel toe konden, dus het zou natuurlijk per flesje kunnen verschillen.

Als je al een paar mintgroene lakjes in huis hebt is dit niet echt een toevoeging. Het is een leuk lakje, maar ik heb het gevoel dat we deze kleuren al meer dan genoeg gezien hebben. Tijd voor iets nieuws!

Catrice Am I Blue Or Green kost €2,49 en maakt deel uit van het vernieuwde vaste assortiment van Catrice. Catrice is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Fée zegt:

  Ik heb precies dezelfde mening over dit lakje, ik heb veel complimentjes gekregen, omdat hij zo lekker opvalt, maar hij lakt voor geen meter! Maar ik vind het zo'n leuk kleurtje, dat ik hem toch weer op doe=)

 2. Hij is wel leuk alleen vind ik de naam er totaal niet bij passen. Misschien ligt het wel aan de foto hoor, kan ook, maar vind het eerder turquoise dan groen..

 3. Dit kleurtje heb ik nu op m’n handen! Eerlijk gezegd merk ik echt niets groenigs. En wat het aanbrengen betreft, de eerste laag was écht enorm streperig ja! Bij mij dekte hij wel na 2 laagjes, maar ik heb geen basecoat of dergelijke gebruikt (heb ik hier niet niet liggen)

  1. Ja maar er stond ook op het potje zelf dat er twee laagjes nodig waren 😉

 4. Oh bij mij lakte hij best wel goed eigenlijk.
  Ik kreeg ook veel complimentjes over deze nagellak.

 5. Marije zegt:

  Ik heb geen blauw lakje, dus deze is misschien wel goed, ondanks dat hij totaal niet groen is.

 6. Deze heb ik ook. Hij brengt zeer streperig aan en er komen bubbels in mijn nagellak.

 7. mooie lak 😀

 8. Mooi lakje (a)

 9. Loes zegt:

  Deze lak heb ik nu toevallig ook op! Vind het echt een leuk kleurtje, maar had inderdaad wat moeite met het aanbrengen. Daardoor is het resultaat niet perfect, maar toch blijf ik het een leuk lakje vinden.
  Als ik gewoon nu naar mijn nagels kijk zie ik niets groenigs, maar een vriendin van mij had afgelopen dagen een écht lichtblauw lakje op en dan zie je het verschil wel goed. De groene ondertoon valt dan dus wel op.

 10. Ik wil dit lakje supergraag! Moeilijk opbrengen…ach dat heb je wel vaker metheb ik ervoor over, dus daar zit ik niet zo mee.

 11. Marloes zegt:

  Heb je gel, acryl nagels of zijn het je eigen nagels?

  1. Het zijn m'n eigen nagels! Geen nepnagels voor mij, brrrr….!

 12. Supermooie kleur maar vooral prachtig gelakt! ^^

 13. a1001addictions zegt:

  Ik vind dit zo'n leuk kleurtje!

 14. Zelf heb ik nog niet zo'n lakje! Ziet er wel goed uit, maar Catrice lakjes blijven me altijd toch wat teleurstellen..

 15. Wat een mooi kleurtje ^^

 16. Anne-Floortjee zegt:

  Is hij misschien vergelijk baar met diamond cosmetics oh tiff? Prachtige nagels heb je en natuurlijk weer mooi gelakt!

  XOXO

 17. Marleen zegt:

  Leuke kleur! Ik ben eigenlijk al een tijdje op zoek naar zo'n vrolijk blauw lakje! Ik vind het leuk dat ie groene ondertonen heeft een soort combi van blauw en mint groen. De perfecte combi voor mij denk ik!

 18. Desirée zegt:

  Ik heb m ook, heel mooi! Had eigenlijk weinig problemen met aanbrengen. Maar was eigenlijk alleen op mn pink dus misschien omdat het kleiner oppervlakte was :p

 19. Kejos zegt:

  Superleuk kleurtje.. ik ga em zeker halen!

  Ik vind het wel altijd jammer dat er meteen wordt gezegd dat de lak niet fijn aanbrengt als er meer dan 2 laagjes nodig zijn om de lak dekkend te krijgen (niet alleen in dit artikel, heel veel blogs hebben dat). Ik heb een hele grote nagellak stash met heel veel verschillende merken en bij heel veel lakjes heb je gewoon meer dan 2 laagjes nodig. Ik vind dat persoonlijk niet echt een uitzondering meer en daarnaast vind ik het eigenlijk ook niet vervelend. 1 laagje meer merk je bijna niet eens qua opdoen, zeker niet met een sneldrogende topcoat.

  1. Kejos zegt:

   Overigens weet ik wel dat het hier ook ging over het stroperige van het lakje, maar bij veel nadere artikelen wordt een lakje gewoon afgekraakt alleen op basis van het aantal laagjes.

  2. Ik kraak ‘m absoluut niet daar op af, maar ik vind dat de meeste lakjes in twee laagjes dekken, dus dat is over het algemeen mijn standaard. Meer laagjes kost extra tijd, duurt langer om te drogen en veel meiden vinden het gewoon te veel ‘gedoe’. Bij sommige kleuren maak ik dan wel weer een uitzonderingen (nude-kleuren etc), maar over het algemeen is twee laagjes voor mij (en vele anderen) de norm.

 20. Femke zegt:

  Dit is ook een leuke kleur zeg!

 21. Hermina zegt:

  ik heb hem vandaag gekocht , eindelijk na 3 weken! ze waren echt overal uitverkocht ben wel naar meer dan 8 kruidvats langsgegaan

 22. Ik heb deze ook en vind het wel een leuk kleurtje
  Maar idd, de substantie van deze kan beter..

 23. Lotte zegt:

  Op deze foto lijkt de lak inderdaad meer blauw dan groen, maar bij mij is ie toch echt mintgroen (in het juiste licht). Opvallen doet ie zeker! Al dekt ie inderdaad niet echt heel goed. Voordeel van meerdere laagjes is dan wel weer dat de lak langer blijft zitten. Andere lakjes zijn bij mij na een dag al niet mooi meer, maar met dit merk kan ik de lak gerust drie dagen laten zitten zondar dat het echt afbladdert.

 24. Jamie zegt:

  Oh! Ik heb deze vandaag van een vriendin voor sinterklaas gekregen. Samen met Miss Piggy reloaded. Echt raar! Ik zag dit lakje altijd al staan maar heb m nooit gekocht, en nu heb ik m dut toch. Hij is echt mooi!

 25. Ik heb hem ook, de substantie is inderdaad dik 🙁

 26. Prachtig lakje!
  Staat hoog op mijn wishlist..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.