Budget Make-up Reviews

REVIEW: Essence Longlasting Lipstick – 23 Velvet Matt

Ik merk dat ik de laatste tijd steeds weer meer naar wat luxere producten neig, maar dat betekent niet dat ik interessante budget-producten links laat liggen! Ik was dan ook razend enthousiast toen ik een grote doos vol met de nieuwe Essence en Catrice producten binnenkreeg. De unboxing daarvan volgt snel, maar er zat één product tussen dat ik meteen moest proberen en reviewen. De Essence Longlasting Lipstick in de kleur 23 Velvet Matt is namelijk werkelijk prachtig!

Essence Velvet Matt Lipstick - 1 van 7

Essence heeft vier nieuwe tinten in de Longlasting Lipstick-serie uitgebracht. Deze serie bestaat uit verschillende tinten langhoudende lipsticks met verschillende structuren. Zo is de mijne, kleur 23 Velvet Matt een vrij matte tint, maar er zijn ook meer glanzende kleuren verkrijgbaar. De verpakking is vrij simpel, maar een leuk detail is dat bij elke lipstick een gekleurde ring van de kleur van de lipstick in de huid verwerkt is. Handig als je er meerdere hebt! De prijs is zoals we van Essence gewend zijn erg budgetproof. Deze lipstick kost namelijk €2,39!

Essence Velvet Matt Lipstick - 4 van 7

Ik houd de laatste tijd van nude-tinten, maar vaak zijn ze te bruin voor mijn lichte huid. 23 Velvet Matt is een warme kleur, maar er zit ook nog aardig wat roze in. Daarom vond ik hem direct in de huls al heel interessant! Maar zou hij ook mooi op de lippen uitpakken?

Essence Velvet Matt Lipstick - 5 van 7

Essence Velvet Matt Lipstick - 6 van 7

De kleur is echt prachtig! Hij is zelfs nog iets meer roze dan ik op basis van de verpakking verwachtte, maar dat vind ik juist wel heel erg mooi. De finish van de lipstick is niet helemaal mat, maar meer velvet, waardoor hij niet een saai vlak effect aan je gezicht geeft.

Essence Velvet Matt Lipstick - 7 van 7

Ook full-face vind ik de lipstick ontzettend mooi staan. De substantie is voor een matte lipstick verrassend goed! Hij brengt makkelijk aan en is vrij romig, waardoor hij prettig aanvoelt. Daarnaast overleeft hij met gemak een kopje thee of een glas water iets wat ook niet met elke lipstick goed gaat. Hij slijt geleidelijk en droogt de lippen verder niet uit.

Essence Velvet Matt Lipstick - 3 van 7

Oooh, ik ben fan van deze Essence Longlasting Lipstick! Ik heb hem sinds ik hem heb bijna elke dag gedragen, dat zegt natuurlijk al wat! De kleur is echt heel mooi en ik weet zeker dat veel dames deze tint goed kunnen hebben. En voor €2,39 is deze natuurlijk al helemaal het proberen waard. Aanrader!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

18 Comments

 • Reply
  Kim
  31 maart 2016 at 08:31

  Haha, ik wist gewoon dat je deze mooi vond. Ik heb hem ook in bezit en hij is inderdaad prachtig! Zeker voor het geld.

 • Reply
  chucky1012
  31 maart 2016 at 08:37

  Zo een mooie kleur en het staat je goed!

 • Reply
  Maaike
  31 maart 2016 at 09:07

  Sinds kort ben ik fan van de lipsticks van Essence! Ze blijven dan niet lang zitten, maar mooi zijn ze wel. En de kleuren zijn erg mooi, net als deze <3

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  31 maart 2016 at 09:07

  Wauw, inderdaad een hele mooie kleur!

 • Reply
  Wies
  31 maart 2016 at 09:11

  Deze kleur past zo mooi bij je Charlotte! En voor zo’n prijsje kan je hem eigenlijk niet laten liggen.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  31 maart 2016 at 09:59

  Wauw, dit is een prachtig my lips but better kleurtje

 • Reply
  Jamey
  31 maart 2016 at 10:18

  Wat een mooi kleurtje! Zeker wat voor mij hihi!

 • Reply
  Yiota
  31 maart 2016 at 10:59

  I love the longlasting lipsticks from Essence, I have all the old ones but I dont have this one. It’s a lovely shade and suits your skin tone! Lovely!! 🙂

  Yiota
  Pinkdaisyloves.blogspot.com.cy

 • Reply
  Manon
  31 maart 2016 at 12:35

  Ik vind hem heel erg mooi, staat je goed!

 • Reply
  Dana
  31 maart 2016 at 13:06

  Hij staat je echt prachtig!

 • Reply
  Yvonne
  31 maart 2016 at 16:02

  Sh*t! Ik ben net bij het grote schap van Essence geweest en heb blijkbaar niet goed opgelet! 🙂 Ziet eruit als een tint die ik ook vaak zou dragen. Ik houd wel van warme tinten, maar ze moeten weer niet te oranje zijn. Andersom kan ik ook weer niet te veel blauw inzitten, dat vloekt bij mij. Eigenlijk moet het zowel warm als fris zijn en deze kleur lijkt daar zeker op!

 • Reply
  Mariëlle
  31 maart 2016 at 18:50

  Jaaaa deze tint vind ik prachtig, hier ga ik zeker naar kijken!

 • Reply
  charile
  31 maart 2016 at 19:11

  Wauw die wil ik hebben haha!

 • Reply
  Margje
  31 maart 2016 at 20:52

  Ik hou van de lipsticks van Essence. Wat een mooie kleur. Misschien dat ik deze ook aan mijn collectie toe moet voegen.

 • Reply
  femketje
  31 maart 2016 at 21:38

  die is gorgeous!

 • Reply
  Annabel
  1 april 2016 at 14:00

  Mooi! Ziet eruit als een leuke kleur voor de lente 🙂 ik ga hem binnenkort eens opzoeken!
  Liefs xxx

 • Reply
  aboutsbstyle
  2 april 2016 at 20:34

  wat een mooie lipstick, en wat een blijheid lees ik hierin terug. Liefs Soraya

 • Reply
  Marjolein
  11 april 2016 at 19:15

  Ik heb hem gekocht naar aanleiding van dit artikel! Inderdaad een fantastische kleur! Ik zou er normaal nooit op gekomen zijn om deze kleur uit het rek te pakken, dus dank voor de review 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.