Make-up Reviews

Review: Essence Smokey Eyes Brush

Het is helaas vrij moeilijk om goede betaalbare kwasten te vinden, maar er duiken steeds meer fijne budget-vriendelijke kwasten op in de Nederlandse winkels. Zo is de Catrice Gel Eyeliner Brush een echte must-have en ook één van de nieuwe Hema-kwasten is een goede koop. Essence, één van mijn favoriete budget-merken, heeft ook enkele kwasten in het assortiment, waaronder de Smokey Eyes Brush. Ook deze kwast heeft een zeer vriendelijk prijskaartje, want hij kost slechts €1,29!

Als je dol bent op smokey looks is een goede pencil brush wat mij betreft onmisbaar. Dit type kwast laat je namelijk heel precies werken. Ik gebruik ze graag om mijn oogpotlood uit te werken (daar zijn de stevige versies erg goed voor), oogschaduw langs de wimperrand aan te brengen en oogschaduw in de arcadeboog of buitenste ooghoeken aan te brengen. Een pencil brush is voor mij dus onmisbaar! Ik gebruik dit type kwast ook vaak in mijn tutorials en deze Essence-kwast konden jullie al zien in deze tutorial.

MAC 219 | Gosh Pencil Brush | Essence Smokey Eyes Brush

De Essence Smokey Eyes Bush is vrij vol en luchtig, dus dat maakt ‘m niet zo fijn om ‘m voor kleinschalig precisiewerk te gebruiken (daar is de stevige MAC 219 beter voor), maar dat maakt hem er niet slechter op. Dit is namelijk een geweldige kwast om oogschaduw op kleine stukjes aan te brengen en om de arcadeboog extra aan te zetten. Ik vind ‘m redelijk vergelijkbaar met de Gosh Pencil Brush qua dichtheid en stevigheid. Mocht je overwegen om de Gosh-versie te kopen dan kan je beter voor de Essence-variant gaan, aangezien hij een stuk goedkoper is en nagenoeg hetzelfde functioneert.

Het probleem bij goedkope kwasten is vaak dat ze na het wassen snel in kwaliteit achteruit gaan. De Smokey Eyes Brush heb ik inmiddels al een aantal keer gewassen en hij heeft het prima overleefd. Er zijn nauwelijks haren uitgevallen en de haren zijn niet noemenswaardig uit elkaar gaan staan. Een wasbeurt kan hij prima hebben! Uiteindelijk moet je er wel rekening mee houden dat deze kwast misschien niet heel lang mee zal gaan (in verhouding met duurdere kwasten), maar het is een prima kwast om mee te beginnen of om uit te proberen.

Tja, wat kan ik verder nog over deze kwast zeggen? Voor €1,29 is dit een geweldige kwast! Voor precisiewerk kan je misschien beter voor de MAC 219 kiezen, maar die is natuurlijk een flink stuk duurder (ongeveer €21,00). Bovendien is deze kwast ontzettend makkelijk verkrijgbaar, want hij maakt onderdeel uit van het reguliere Essence-assortiment en is verkrijgbaar bij alle Kruidvat-winkels waar Essence verkocht wordt. Het fijne prijsje van de Essence Smokey Eyes Brush maakt dit een perfecte kwast voor zowel beginners als meiden die al meer ervaring met make-up hebben. Het is gewoon een fijne kwast!

De Essence Smokey Eyes Brush kost €1,29 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Duidelijke review. de kwast lijkt me echt handig en fijn en als je ziet wat je er maar voor betaald, ik had niet verwacht dat het zo’n fijne kwast was. Ik ga hem zeker zelf ook halen.

 2. Wow, wat een koopje! Maar ik prefereer toch iets duurdere kwasten, omdat die ook langer meegaan.
  Proberen kan geen kwaad..!

 3. Ik heb hem ook en ik vind hem hele fijn hihi!

 4. ik heb m ook en vind hem fijn werken.. ben er blij mee! vind het ook heel erg leuk dat ie paarse haartjes heeft. detail, maar toch?;)

 5. Klinkt als een fijne kwast! Voor die prijs is het het proberen waard 😀

 6. Ik ben helemaal dol op deze kwast! 😀

 7. Ik heb hem ook en vind hem best fijn werken, vooral voor dat prijsje!

 8. Ik heb deze kwast nog niet maar als ik het tegen kom dan neem ik dde kwast gelijk mee. Klinkt als een fijne kwast voor een heel fijn prijsje! Een kwast erbij is altijd handig!

 9. Wat een duidelijke review 🙂 Ik heb hem ook, maar nog niet zo lang!

 10. Ik heb hem ook en vind hem erg fijn.

  x

 11. Ik heb ook zo een kwast van Zoeva, ik vind die echt mega fijn!

 12. Fijne review, lijkt me wel een goed kwast. Natuurlijk niet te vergelijken met Mac, maar voor die prijs zeker niet slecht.

 13. Wendy zegt:

  ik had deze ook al ontdekt en ik ben er ook dol op! Leuk trouwens dat je ook dit soort budgetreviews doet!

 14. ik heb deze ook en hij is zo fijn 😀

 15. Nice, ga ik zeker even kijken. Heb ook dat Hema kwastje gekocht waar je eerder over geschreven hebt en die is ook top!

 16. Jessica zegt:

  Ik heb hem ook! Heb hem nog niet zo vaak gebruikt, maar hij is inderdaad fijn. Ik heb ook het eyelinerkwastje van essence, die werkt ook heel goed!

 17. Dit klinkt echt heel erg prettig! Ik ga hem zeker aanschaffen. Fijn dat je deze kwast ook gereviewd heb naast andere kwasten.

 18. Ik heb hem ook! hij is inderdaad fijn en gebruik hem ook bijna altijd.
  duidelijke review!

 19. Klinkt goed zegg!! Helemaal voor dat geld!

 20. Bedankt voor deze review! Ik wilde deze kwast laatst al kopen, maar heb hem toen laten liggen. Nu weet ik het zeker: ik ga hem kopen!

 21. Elien zegt:

  echt goedkoop Ö

 22. Klinkt als een hele fijne kwast, goede review.

 23. Tessa zegt:

  Ik heb er 2 van en ik vind deze perfect. Ik maak heel vaak smokey eyes en zonder deze zou het een stuk lastiger zijn. Ik hou van deze kwast haha. <3

 24. Fije zegt:

  Ik heb hem ook! Ik vind het een fijn kwastje voor zwarte oogschaduw en dergelijke, ik gbruik hem elke dag!

 25. Evelien zegt:

  Kun je vertellen hoe je je kwasten wast?

 26. Omghhkp!!,
  Die kwast is Ge-We-Ld-ig voor die prijs ;O
  Ik heb em zelf ook,
  Ik heb je site nog maar net ontdekt ;D
  Maar ik vind em erg leuk (Y)
  Kan je mischien eens een Follow Me Around doen,
  Gewoon een dagje in het leven van Pinkypolish ,D
  Zouk leuk vinden om te zien (Y)
  Ook erg leuk dat je ook Catrise en Essence enzo Rewiewd,
  Want als je nog erg jong bent kan je (Helaas);d Geen Mac en dergijlijke gaan kopen ;D
  Groetjessz Amber ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.