Budget Make-up Nagellak Reviews

Review: NYC – New York Color

Ik ben altijd op zoek naar goede budget-toppers, dus ik probeer graag nieuwe producten uit. Wie weet zit er weer een pareltje tussen! Ik schrijf regelmatig over de gevestigde budgetmerken Essence en Catrice, maar NYC is een merk waar ik vrij weinig over schrijf. Wel heb ik jullie de geweldige musthave Full Metal Jacket laten zien, maar los van de nagellak heb ik weinig andere producten uitgeprobeerd. De hoogste tijd dus!

Ik kan van vrijwel al mijn make-up essentials wel een goed budget-alternatief bedenken, maar ik heb tot nu dé perfecte budget-mascara nog niet gevonden. NYC heeft een aantal verschillende mascara’s in het assortiment, waaronder de Show Time Volumizing Mascara (€2,99). Ook is er een waterproof Show Time Waterproof Volumizing Mascara (€3,49) te koop. De Show Time mascara’s beloven de wimpers tot 9 keer meer volume te geven een een fantastisch indrukwekkend resultaat te geven. Klinkt interessant, maar hoe werken ze nou echt?

De originele Show Time Mascara heeft een klassiek borsteltje. Hij is wat aan de smalle kant, maar ik vind het erg prettig dat hij ‘gewone’ haartjes heeft en geen vervelende rubberen tandjes. Daar kan ik zo slecht tegen! De substantie is redelijk vloeibaar en de kleur mooi diepzwart.

Op mijn ogen heeft de mascara best een mooi effect! Het lijkt al snel indrukwekkend doordat mijn wimpers van zichzelf vrij lang, maar licht van kleur zijn. Toch maakt de mascara ze wat langer en dikker, waardoor mijn wimpers er netjes uitzien. Voor een mascara met de naam ‘Show Time’ had ik iets meer drama verwacht, maar het is wat mij betreft een prima budgetmascara.

Show Time Waterproof Mascara heeft een vergelijkbaar borsteltje, maar heeft een iets drogere substantie. Daardoor lijkt het alsof het borsteltje iets anders is, maar los van de substantie zijn ze verder vergelijkbaar.

Het borsteltje mag misschien hetzelfde zijn, maar het effect is totaal anders! Doordat de substantie droger is vind ik het lastig om een mooi effect met de mascara te krijgen. Doordat hij snel droogt heb je weinig tijd om met de mascara te werken, waardoor ik een minder geslaagd resultaat kreeg. Deze mascara spreidt mijn wimpers een stuk minder en geeft ze ook veel minder volume. Hij is absoluut waterproof, maar daar blijft het effect dan ook bij. Ga bij deze mascara dus vooral voor de gewone versie, want die geeft het mooiste resultaat.

Bij NYC kun je ook prima terecht voor lipgloss! Ik heb twee tinten uit de Kiss Gloss serie (€1,99), namelijk City Sorbet en Murray Hill Melon.

City Sorbet

Murray Hill Melon

Ik had nog nooit lipgloss van NYC geprobeerd, maar ik ben aangenaam verrast! Ze zijn wat dik en plakkerig, waardoor ze goed blijven zitten, maar niet zodanig plakkerig dat het vervelend is. De glossen smaken en ruiken wel wat synthetisch en zoet, maar de kleuren vind ik erg mooi en draagbaar. Vooral City Sorbet vind ik erg mooi, omdat de glitters subtiel, maar toch goed zichtbaar zijn. Murray Hill Melon geeft een mooie hoeveelheid pigment af, waardoor je lippen net even wat meer kleur krijgen.

Natuurlijk mag de nagellak ook niet vergeten worden! NYC Full Metal Jacket vind ik geweldig, maar NYC heeft nog veel meer verschillende kleuren. Ik testte er een paar uit:

East Village is een turkooizen kleur met een lichte frosty finish. Dit zijn twee laagjes, maar de dekking valt me behoorlijk tegen. Hij is vrij transparant en lakt wat stroperig. Het is een leuke kleur voor de zomer, maar iets meer pigmentatie was mooier geweest.

Pier 17 is een kobaltblauwe kleur met een lichte metallic finish. Deze vind ik leuk! Het is een wat aparte kleur, maar ik vind hem erg sophisticated staan. Dit is vooral prachtig bij een zwarte outfit, zodat je de blauwe nagellak als accent kunt gebruiken.

Revolving Red is het laatste lakje dat ik uitprobeerde. Ook deze vind ik ontzettend mooi! Hij is mega dekkend, dit is slechts één laagje. Een tweede laag zou de lak nog iets meer diepte geven, maar het is niet echt nodig. De kleur is mooi diep en warm, waardoor ik hem een perfecte klassieke rode kleur vind.

Net als bij elk ander beautymerk is het een beetje hit & miss, maar er zitten absoluut een paar leuke producten tussen! Ik heb ook nog wat oogschaduws van NYC in huis, dus ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens ga uitproberen. Bovendien schijnen de mozaïek-poeders van NYC ook het proberen waard te zijn. Misschien ook maar eens testen? De producten van NYC zijn verkrijgbaar vanaf €1,99 en zijn te koop bij Kruidvat.

Hebben jullie nog aanraders van NYC? Laat je tip achter bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Wat een super handig en leuk en lang artikel over NYC!! Ik ben jammer genoeg niet helemaal weg van dit merk.

 2. Die lakjes zijn mooi en de lipgloss lijkt me ook fijn 🙂

 3. Mooie lakjes! NYC trekt mij eigenlijk nooit. Ik vind de Lipbalms wel enorm fijn!

 4. Revolving red is mooi!!

 5. Wat een mooie producten!

 6. Die eerste lipgloss echt wel heel mooi!

  En die eerste mascara vind ik ook wel gaan hoor!

 7. Revolving red is echt een prachtkleurtje

 8. Gorgeous donkerblauwe lak!

 9. Esther zegt:

  Nyc lakens blijven beter zitten dan essence en catrice.

  1. Mynthia zegt:

   ja dat viel mij ook op! 🙂
   Ik heb de goude en de rode, beide vind ik prachtig en blijven lang mooi op mijn nagels!
   De cobaltblauwe in dit artikel lijkt me ook wel het proberen waard..

 10. Linda zegt:

  De mascara heb ik ook en daar was ik ook best tevreden over. De fel blauwe en rode nagellak ga ik ook halen, die kleuren zijn super.

 11. Die lipglossjes zijn wel mooi!

 12. Mooie producten! Ik had bijna Murray Hill Melon gekocht, want helaas ben ik mijn NYC lipgloss verloren 🙁 Maar toch heb ik hem maar laten liggen, ik heb namelijk nog zo veel lipglosses.

 13. Wauw, pluspuntjes voor revolving red! <3

 14. East Village heb ik ook als lak, geen goede dekking inderdaad, erg jammer! Die niet waterproof mascara had ik ook al ontdekt, echt heel erg mooi en lekker goedkoop!

 15. Oh die blauwe nagellak is best wel mooi!

 16. De glossjes zijn leuk 🙂

 17. Klarieke zegt:

  De Big and bold mascara is geweldig goed. Ook alle nagellakjes zijn super

 18. Ik heb ook die waterproof mascara en ben er ook niet over te spreken 🙁 Maar ach, ik vind het wel fijn om te gebruiken als ik naar mijn hardloopcursus ga. Zonder mascara voel ik me altijd een beetje ‘naakt’, ik heb net als jij heel blonde wimpers. Ook die rode nagellak heb ik en vind ik inderdaad prachtig! NYC vind ik zelf wel een heel leuk merk. 🙂

 19. xAmber zegt:

  De nagellakjes zijn erg mooi! voorlopig geen nieuwe nagellak voor mij, ik vind dat ik er al teveel heb:$
  Zou je misschien een keer een nagellakstash filmpje willen maken?

 20. Showtime vind ik ook een hele fijne mascara! Erg leuk zo’n uitgebreide review over NYC!

 21. De eerste mascara ziet er wel goed uit!
  Zelf heb ik ook het lakje East Village, maar ben er niet echt kapot van.

 22. ik vind nyc altijd veel fijner dan ik daarvoor verwachtte, haha

 23. Greet zegt:

  Ik heb best een aantal NYC producten en ben ook niet over alles even enthousiast, maar ik kan wel de applelicious lip balm aanraden, evenals de City Curls mascara, deze zijn erg fijn in gebruik!

 24. Anouk zegt:

  ‘sophisticated’ Hiih? Wel hele mooie swatches, zelf heb ik pier 17 en east village ook .

 25. Jasperine zegt:

  Ik vindt de eyelinerpen en de liqiud eyeliner van NYC echt heel fijn en big bold mascara

 26. Kicky zegt:

  Misschien eens foundation testen van NYC? Die nieuwe (all day long heet ‘ie geloof ik) schijnt erg goed te zijn…

 27. Annelies zegt:

  Je MOET echt de applelicious lipbalms uitproberen! Ze zijn superschattig, verzorgend en budgetproof 🙂 Ik heb de rode en de roze, echte aanraders! 🙂

 28. Die rode nagellak is mooi 😀 x

 29. Die nagellakjes zijn echt heel mooi!
  liefs, Paula
  http://www.ifiwarg.blogspot.com

 30. Ik vind de eerste mascara heel erg mooi!

 31. Wat een superleuk artikel! Zelf ben ik helemaal fan van de grijze nagellak (Prey of Grey). Die vind ik zo ontzettend mooi! Ik draag hem bijna dagelijks, echt een favoriet!

 32. Wat een leuke lakjes! Zag pier 17 laatst staan en dacht waauw die is volgens mij echt wat voor pinkypolish! En jawel hoor 😉

 33. Stephanie zegt:

  Wauw, wat een mooie betaalbare producten! Vooral de gloss en nagellakjes zijn mooi :)!

 34. Leuke spulletjes! Ik kan zeker de Applelicious lipbalms aanraden, die zijn echt fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.