Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Absinthe handverzorging

De handcrèmes van The Body Shop behoren tot mijn favorieten en vooral de Hemp Hand Cream is voor mij een echte musthave tijdens de koude winterdagen. Onlangs is er een nieuwe serie handverzorgingsproducten uitgekomen op basis van Absint. Jazeker, dat beruchte alcoholische drankje met een bijzondere reputatie! Nu dus niet alleen meer om te drinken, maar ook om te smeren met de The Body Shop Absinthe-serie. Zou het wat zijn?

Absint lijkt misschien een wat onverwachte keuze om een volledige productlijn op te baseren, maar The Body Shop koos voor dit ingrediënt vanwege haar verfrissende en reinigende eigenschappen. De volledige Absinthe-serie heeft dan ook als functie de huid te reinigen, te verfrissen en vieze geuren van de huid te verwijderen.

Ik wist niet goed wat ik van de geur van deze producten moest verwachten, maar ze ruiken vooral ontzettend fris! Het is een soort ‘groene’ geur die me vooral doet denken aan een frisse gras-achtige geur. Door de geur is hij vrij neutraal en kan hij zowel door mannen als vrouwen gebruikt.

Een reinigende serie handproducten kan uiteraard niet zonder een bijpassende handzeep. De Absinthe Purifying Hand Wash (€7,00 – 250ml) is een vloeibare handzeep in een makkelijke pompverpakking.

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Lauryl Betaine (Surfactant), Glycerin (Humectant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Parfum/Fragrance (Fragrance), Sodium Benzoate (Preservative), Salicylic Acid (Preservative/Hair Conditioner), Linalool (Fragrance Ingredient), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Butylene Glycol (Humectant), Artemisia Absinthium Extract (Skin Conditioning Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 42090/Blue 1 (Colour).

De ingrediënten zijn niet heel erg spannend of uniek, maar het is gewoon een prettige handzeep die niet al te veel uitdroogt. We hebben deze op mijn werk bij de wastafel staan en dit is altijd mijn favoriet om mijn handen mee te wassen. Vooral de geur maakt hem erg uniek en prettig!

Omdat je onderweg niet altijd de gelegenheid hebt om je handen uitgebreid te wassen is er ook de Absinthe Purifying Hand Gel (€4,00 – 60ml). Dit is een desinfecterende handgel die je gedurende de dag kunt gebruiken om je handen even snel te reinigen zonder water.

Alcohol Denat. (Solvent/Diluent), Aqua/Water (Solvent/Diluent), Glycerin (Humectant), Isopropyl Palmitate (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Aminomethyl Propanol (pH Adjuster), Linalool (Fragrance Ingredient), Butylene Glycol (Humectant), Artemisia Absinthium Extract (Skin Conditioning Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 42090/Blue 1 (Colour).

Dit is eigenlijk een variant op de The Body Shop Hand Cleanse Gels waar ik eerder al over schreef. Deze is vergelijkbaar, maar heeft alleen een iets andere geur. Net als bij andere desinfecterende gels bevat deze vooral veel alcohol. Dat is niet iets om je zorgen om te maken, aangezien dat noodzakelijk is om de bacteriën op deze manier te doden. Het is dus geen verzorgend product, maar echt om je handen even tussendoor te reinigen. Ik heb er altijd eentje in mijn tas zitten en ik vind het vooral fijn om te gebruiken wanneer ik in de tram of trein heb gezeten.

Voor het verzorgen van je handen kun je ook bij de Absinthe-serie terecht, namelijk met de Absinthe Purifying Hand Cream (€6,50 – 30ml/€12,50 – 100ml).

Aqua/Water (Solvent/Diluent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Glycerin (Humectant), Betaine (Hair Conditioning Agent), Polysorbate 60 (Surfactant), Glyceryl Stearate (Emulsifier), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Phenoxyethanol (Preservative), Butyrospermum Parkii/Butyrospermum Parkii (Shea Butter) (Skin-Conditioning Agent/Emollient), PEG-100 Stearate (Surfactant), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Menthyl PCA (Humectant), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Butylene Glycol (Humectant), Menthol (Fragrance/Cooling Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Artemisia Absinthium Extract (Skin Conditioning Agent), Dipropylene Glycol (Humectant), Citronellol (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 42090/Blue 1 (Colour).

Dit is een soort combinatie tussen een handcrème en een reinigende handgel. Deze is minder desinfecterend dan de Purifying Hand Gel die ik net liet zien, maar geeft wel een stuk meer verzorging. Hij heeft een lichte textuur en trekt razendsnel in. Dit is een fijne verfrissende handcrème voor de normale huid, maar voor een droge huid vind ik hem niet geschikt. Wel is het een lekkere opfrisser voor onderweg, maar helaas geen echte vocht-boost.

Mijn absolute favoriet uit deze serie is de Absinthe Purifying Hand Butter (€13,00 – 100ml). Dit is een rijke verzorgende boter die heerlijke verfrissend en verzorgend is.

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (Emollient), Butyrospermum Parkii/Butyrospermum Parkii (Shea Butter) (Skin-Conditioning Agent/Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Cera Alba/Beeswax (Emulsifier/Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Butylene Glycol (Humectant), Artemisia Absinthium Extract (Skin Conditioning Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Ultraviolet Light Absorber), Disodium EDTA (Chelating Agent), Tocopherol (Antioxidant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 42090/Blue 1 (Colour).

Van de ingrediënten wordt ik erg enthousiast, zeker omdat hij goede hoeveelheden verzorgende boters bevat. Dat is tijdens de wintermaanden wel zo prettig! De crème heeft een echte boterige structuur, maar trekt verrassend snel in. Hij voelt goed verzorgend aan en houdt de huid langdurig soepel. Bovendien vind ik de geur heerlijk, waardoor ik niet kan stoppen met smeren. Als je last hebt van droge handen dan is deze absoluut het proberen waard!

Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik van deze producten moest verwachten, maar wat zijn ze lekker! Als je iets uit deze serie zou willen proberen kan ik je vooral de Purifying Hand Butter aanraden. Dat is wat mij betreft het sterproduct van deze lijn. Daarnaast vind ik de Purifying Hand Wash ook erg lekker, vooral omdat hij (net als de rest van de serie!) zo’n lekkere geur heeft. Probeer ze dus vooral even in de winkel uit, ik ben fan!

De Absinthe-producten zijn verkrijgbaar vanaf €4,00 en zijn nu te koop bij alle filialen en de Nederlandse webshop van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Klinkt goed! Mijn vriend heeft altijd heel snel last van droge handen in de winter, dus ik zal deze blog met hem delen! 🙂

 2. Ik heb ze nog niet getest, maar ze staan me al aan te kijken vanauit de kamer 😉
  Ik ga er vanmiddag eens aan beginnen denk ik, want ik ben nu wel heel benieuwd!

 3. Diehandzeep klinkt prima!

 4. Waar ik dan benieuwd naar ben: het verschil in werking tussen de handcreme van de Hemp-lijn (die goddelijk is, maar dit terzijde) en de Absinthe hand butter. Welke is verzorgender? Verder vraag ik me af wat zeg maar het idee achter deze lijn is. Ik bedoel: een purifying hand-butter. Deze verzorgt en reinigt dan tegelijkertijd? Wanneer heb je dit als vrouw dan nodig? Misschien een domme vraag hoor, ik maar ik zit me dit serieus te bedenken.

  1. De Hemp-serie is voor de extreem droge huid en die crème is dan ook verzorgender. Het idee achter de Absinthe-serie is dat hij reinigend en verfrissend is, maar de Hand Butter is wat mij betreft alleen verfrissend. De eerste drie producten zijn wel reinigend, maar omdat ze samen één geheel vormen hebben ze allemaal die naam gekregen.

   1. Dank je wel voor je antwoord. Ik blijf dus bij mijn geliefde Hemp-lijn. Ik gebruik sinds een jaar ook de voetbalsem van deze lijn en mijn pedicure merkt echt verschil. Grappig, want ik kocht eerst bij haar mijn voetencreme.

 5. Het lijken me erg fijne producten!

 6. Wat een fijne producten en wat een super gave blogpost!

 7. Ik was echt super nieuwsgierig naar deze lijn, vooral omdat ze geurtjes zouden verwijderen. Wat ik me afvraag: doen ze dat ook echt?

  Als ik uitgebreid kook, met een teentje knoflook, uitje snipperen, kruiden hier en daar..dan ruiken mijn handen soms nog drie (!) dagen naar knoflook/ui (heel vies).

  Zou je ze daarvoor nog kunnen testen, of heb je misschien tips tegen die geurtjes?

 8. Leuke blog ! Ik was benieuwd naar de handcreme maar ben nu wel overtuigd. Ik ga hem proberen. Ik gebruik nu de ritualshandcreme die erg goed bevalt maar zocht nog een fijne handcreme om het aftewisselen.

  1. P.s bedankt voor de tip

 9. Ik ben wel benieuwd naar deze serie. Omdat ik zoveel goeds hoorde over de hemp lijn, ben ik daar eens naar gaan kijken, maar bah wat ruikt dat vies! Ik kan er echt niet tegen als mijn handen naar iets ruiken wat ik niet lekker vind dus die handcreme is helaas niks voor mij. (heb wel erg droge handen, dus eigenlijk zonde) Deze hand butter is misschien een beter optie voor mij.

 10. Klinkt niet slecht! Ben benieuwd hoe deze in het echt ruiken, ik heb ze namelijk nog niet in de winkel gespot!

 11. Linda zegt:

  De handzeep lijkt me erg fijn, maar de hand butter lijkt me echt geweldig, die zet ik op mijn lijstje….

 12. Dat klinkt echt heerlijk! Wou dat er een body shop hier in de stad zat!

 13. Die butter trekt mij het meeste aan!

 14. De body butter wil ik wel proberen!

 15. Ben benieuwd naar de hand butter!

 16. Ik had een mailtje gehad van TBS ter introductie van de lijn. Ik ben later wezen kijken in de winkel, licht huiverend voor de geur, maar die vond ik heerlijk! Ik vind het een heel origineel en leuk gekozen ingrediënt! Fijne review trouwens ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.