Make-up Reviews

Review: MAC Caviar Dreams Eyeshadow Quad (Cham-Pale)

Vaak bevatten tijdelijke collecties van MAC een oogschaduw-palette met vier kleuren oogschaduw die helemaal in lijn zijn met de rest van de collectie. Dit was ook het geval bij de Cham-Pale-collectie die sinds vorige week in de winkels ligt. Toen ik de eerste promo-foto’s van het Caviar Dreams Eyeshadow Quad zag was ik meteen enthousiast. Wat een mooie kleuren! Helaas nam mijn enthousiasme een beetje af bij het zien van de swatches, want die vielen mij helaas toch behoorlijk tegen. Toen ik vorige week in de Pro Store uitgebreid de collectie stond de bekijken heb ik na lang wikken en wegen het palette toch meegenomen. Valt hij nou echt zo tegen?

Brule | Retrospeck
Et Tu, Bouquet? | Caviar Dreams

Aangebracht over Too Faced Shadow Insurance: Brule | Retrospeck | Et Tu, Bouquet? | Caviar Dreams

In het oogschaduwpalette zijn vier verschillende kleuren te vinden. De eerste kleur is Brule, een matte licht beige kleur. Brule wordt vaak gebruikt als highlighter voor op het wenkbrauwbot of als basiskleur om over het gehele bewegende ooglid aan te brengen. Brule zit in het vaste assortiment van MAC en is dus altijd verkrijgbaar. Het is misschien een vrij saaie kleur, maar het is een prima basis-oogschaduw die je waarschijnlijk verrassend veel zal gebruiken.

Retrospeck, een lichte goudtint, is ook één van MAC’s vaste oogschaduws. Ik had deze kleur al in mijn stash en het is één van mijn favoriete kleuren. Ik draag ‘m vaak op mijn bewegende ooglid in combinatie met donkerbruin in mijn buitenste ooghoek of gebruik ‘m om mijn binnenste ooghoek op te lichten. Hij is niet bepaald dekkend, maar het is een fijne kleur die makkelijk te combineren is. De structuur van Retrospeck is zacht en totaal niet poederig. Dat is opvallend, want de Retrospeck die ik al had heeft een totaal andere structuur en is veel brokkeliger. Misschien heeft MAC het product verbetert?

Et Tu, Bouquet? is een zachtroze oogschaduw met een frost-finish. Helaas is deze oogschaduw ontzettend poederig en hij bevat ook vrij weinig piment. Om de kleur mooi op de bouwen zal je dus flink wat laagjes aan moeten brengen. Jammer dat MAC voor deze kleur gekozen heeft, want ze hebben veel fijnere oogschaduws in vergelijkbare kleuren, zoals Sweet Lust. Et Tu, Bouquet? is Limited Edition, maar is al eerder uitgebracht tijdens de A Rose Romance-collectie. Wanneer je ‘m goed dik aanbrengt is het een mooie oogschaduw, maar het is echt geen must-have.

Caviar Dreams lijkt in de pan vrij groen, maar op de huid neigt hij meer naar bruin. De pigmentatie van deze oogschaduw is redelijk, maar ik vind ‘m toch flink tegenvallen. Ik had een kleur in de sfeer van Greensmoke, een andere MAC-oogschaduw, verwacht. Een gemiste kans, wat mij betreft, want MAC had hier echt wat moois van kunnen maken. Ik vind het toch een mooie kleur, maar ik had er meer van verwacht. In combinatie met een donkerbruin of grijsgroen kan hij mooi staan op het ooglid, maar Caviar Dreams doet het ook goed in de arcadeboog. Ook deze kleur is Limited Edition en is nooit eerder uitgebracht.

Aangezien jullie altijd erg benieuwd zijn hoe oogschaduws nou werkelijk staan op het oog heb ik voor jullie een ooglook met het Caviar Dreams Eyeshadow Quad gemaakt:

Ik bracht de oogschaduws ’s ochtends aan en deze foto nam ik aan het einde van de middag, dus de kleuren zijn misschien iets vervaagd.

Zoals altijd heb ik eerst een oogschaduwbasis gebruikt (in dit geval Urban Decay Primer Potion). Op het bewegende ooglid bracht ik Et Tu, Bouquet? aan. Caviar Dreams gebruikte ik in de arcadeboog en onder mijn wenkbrauwen bracht ik Brule aan. In mijn binnenste ooghoek gebruikte ik Retrospeck (helaas niet meer goed zichtbaar). Het oogpotlood dat ik gebruikte was MAC Feline (review volgt snel!) en de mascara is Revlon Grow Luscious).

Dit palette is een goed voorbeeld van het feit dat niet alles van MAC geweldig is. De Cham-Pale-collectie staat natuurlijk volledig in het teken van nude-tinten, maar ik vind dat ze met dit palette het idee ‘nude’ volledig voorbij zijn gegaan. MAC had veel meer uit dit palette kunnen halen! Zelfs wanneer de oogschaduws een stuk meer gepigmenteerd waren geweest had het Caviar Dreams Eyeshadow Quad nog steeds goed binnen de collectie gepast en was ik waarschijnlijk een stuk meer tevreden. Grappig genoeg zijn Brule en Retrospeck de enige kleuren die ik jullie echt aan zou raden en die zijn permanent verkrijgbaar. Mocht je toch een oogschaduw-palette in de sfeer van Caviar Dreams willen kopen, dan kan je ‘m beter zelf samenstellen door Brule, Retrospeck, Sweet Lust en Greensmoke (allemaal permanent verkrijgbaar) apart aan te schaffen en in een leeg MAC-palette te stoppen. Zo heb je toch een mooi palette met vergelijkbare kleuren, maar dan van een betere kwaliteit.

Het Caviar Dreams Eyeshadow Quad bestaat simpelweg uit lichte kleuren waar je niet teveel van moet verwachten. Het is gelukkig geen rommel, maar het is in vergelijking met andere MAC-producten een flinke tegenvaller. Voor liefhebbers van nude-tinten is dit palette misschien wel een optie, maar liefhebbers van goed gepigmenteerde oogschaduw kunnen deze beter overslaan.

Het Caviar Dreams Eyeshadow Quad komt uit de Cham-Pale-collectie en is tijdelijk verkrijgbaar. Dit oogschaduw-palette kost €38,00.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Ik vind het een zeer mooi palletje, maar ik betwijfel of ik het vaak zou gebruiken. Ik maak graag iets donkerdere looks 🙂

 2. Ik vind hem echt prachtig! Ik ben echt een fan van de nude look. Maar voor zo iets onopvallends zou ik voor een goedkoper merk gaan. Ik vind dat als ik iets duurs koop het ook wel gezien mag worden qua pigment! Maar hij ziet er echt prachtig uit!

  1. Je slaat de spijker op z'n kop! Inderdaad, het is best een mooi palette, maar niet voor die prijs 🙂

 3. Jammer dat je ontevreden bent zeg!

  1. Ach, het geeft niet, want ik had het al een beetje verwacht. Ik zal 'm toch wel gaan gebruiken, maar dan in combinatie met andere kleuren 🙂

 4. Mirjam zegt:

  Ik vind hem ook niet zo..
  Ik ben wel echt benieuwd naar jouw stash, volgens mij heb je erg veel make-up! Zou je daar een keer een artikel over kunnen maken?

  1. Haha, het valt nog best mee hoor! Ik heb misschien wel vrij veel, maar verwacht geen taferelen á la sommige Amerikaanse beautybloggers 😉 Artikel staat wel op de planning, maar het is er nog steeds niet van gekomen… Een goed idee voor 2011 😉

 5. Ik vind dat je hele fijne reviews maakt 🙂
  Liefs Ilja

  1. Dank je! Dat vind ik echt leuk om te horen 🙂

 6. Ik hou van nude, ik vind deze kleurtjes allemaal leuk 🙂 Behalve de roze. Ik vind je makeup look erg leuk ^^

 7. Ik vind hem wel erg leuk, ik heb een palette van Gosh met een beetje dezelfde soort kleuren en dan zie je wel het verschil met Mac, bij die van Gosh leek alles simpelweg op elkaar zodra je ging swatchen, bij de Mac kleuren zie je in ieder geval nog verschil tussen de kleuren 😉 Al ben ik het wel eens met Aranka ja 🙂

 8. Mooi, erg handig voor een mooie neutrale look, deze eyeshadow quad zou perfect voor mij zijn. Hier moet ik eens nodig naar op zoek. Ik draag nude kleurtjes voor naar mijn werk. Zo krijg je een mooie en ook frisse look.

 9. Ik heb te veel vergelijkbare kleuren om deze mee te gaan nemen – ik heb overigens de hele collectie nog niet eens gezien aangezien ik ziek in bed lag. Het is geen ramp … terwijl ik eerst dacht dat dit DE collectie voor mij zou zijn in 2010 vond ik de swatches toch allemaal flink tegenvallen, en deze review bevestigt dit ook. Nope, mijn geld blijft in mijn portemonnee zitten denk ik, en springt er uit met de Chanel Les Perles collectie 😉

  1. Ooh… Het palette uit die collectie is zo mooi! Ik snap helemaal dat je liever voor iets uit die collectie gaat 😉

 10. Ik vind het een mooi palette, maar ik ben het inderdaad eens met wat Aranka zegt!

 11. Hmmm jammer dat ie het niet helemaal is… ik zat zelf aan brule voor in me grote palette te denken, maar nu ik de swatch gezien heb weet ik dat het niet mijn kleur is.

 12. ik heb hem puur om de opgenoemde redenen hierboven en van jou niet genomen. Ik vond deze collectie toen ik uiteindelijk de swatches bij Temptalia zag echt tegen vallen. Ik heb vond de paint pots ook echt teveel lijken op de vorige die ze al hebben uitgebracht: Rubenesque en Indianwood. Alleen die shimmerpaarse paint pot.
  Ik heb alleen de fix+ en de twee NW nude potloden. De nagellak die jij hebt gehaald vind ik zooo mooi, maar ik mag geen gelakte nagels als verpleegkundige. Vandaar ik hem niet gehaald heb. Ik denk dat de meesten onder ons iets teveel van deze collectie hadden verwacht. Want ik hoor wel heel veel dat de collectie tegenvalt.

 13. Beauty_Princess zegt:

  persoonlijk houd ik wel van mooie lichte kleurtjes, dus ik vind deze wel wat!

 14. Zó mooi! Helaas was hij uitverkocht..

 15. claudia zegt:

  Net zo als bijna alle M.A.C producten is het SUPER mooi!! Maar die prijs is echt te hoog!! Jammer maar verder is het palet super mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.