Make-up Reviews

Review: Estée Lauder Pure Color Envy Lipstick – Potent

Vroeger stond ik altijd verlangend naar dure beautyproducten te kijken en baalde ik ervan dat ik ze vaak niet kon betalen. Het leek het toppunt van luxe en als het zo duur was, dan moest het wel goed zijn, toch? Inmiddels bestaat het merendeel van mijn collectie uit goedkopere en betaalbare producten. Niet omdat ik het geld niet aan luxe items uit wil geven, maar omdat ik inmiddels gemerkt heb dat een hoge prijs niet per definitie betekent dat een product beter is en dat er juist heel veel hele goede betaalbare producten zijn. Toch heb ik onlangs mijn collectie uitgebreid met een prachtige lipstick van Estée Lauder, die ga ik aan jullie laten zien!

Estee Lauder Pure Color Envy Potent - 1

Het is alweer een tijdje geleden dat de Estée Lauder Pure Color Envy lipsticks zijn gelanceerd en de meeste reviews waren ontzettend positief. Ik kwam ze toentertijd regelmatig online tegen en één specifieke kleur bleef in mijn hoofd hangen: Potent. Ik vond hem zo mooi! Maar €32,95 voor een lipstick vond ik toch een beetje veel. Toen ik op een gegeven moment een cadeaubon voor een parfumerie voor mijn verjaardag kreeg besloot ik hem eindelijk te kopen. It’s mine!

 

Estee Lauder Pure Color Envy Potent - 2De Estée Lauder Pure Color Envy Lipsticks zijn populair vanwege hun mooie kleuren, sterke pigmentatie en romige substantie. Tja, dat is ook precies wat je in een lipstick zoekt! Er zijn een hele berg verschillende kleuren beschikbaar, variërend van subtiele tinten tot knalrode kleuren. Persoonlijk houd ik van kleuren die niet al te heftig zijn en Potent is precies wat ik zocht. Het is een warme roze kleur die ietwat naar koraal neigt, maar niet te overheersend is.

Estée Lauder Potent - 1

Estée Lauder Potent - 2

Estée Lauder Potent - 3

Ik vind deze kleur zo mooi! Ik heb er ook al heel wat complimenten over gekregen en vragen over welke lipstick dit was (ik droeg deze trouwens ook bij deze review). Wat ik vooral mooi vind is dat hij niet te heftig is en perfect bij mijn huids- en haarkleur past. Ik vermoed dat dit een tint is die ontzettend veel dames heel mooi gaat staan!

Estee Lauder Pure Color Envy Potent - 4

De lipstick voelt overduidelijk luxer aan dan andere lipsticks. De verpakking is mooi chique,  voelt zwaar aan en de dop klikt met een magneetje vast. Daarnaast is de substantie ook wat voller en ziet hij er zelfs mooi uit als je ietwat last hebt van droge velletjes op je lippen. Qua houdbaarheid vind ik hem niet heel uniek. Hij blijft prima zitten, maar na het drinken van een kopje thee en het eten van je lunch is hij er toch echt wel af en moet je hem bijwerken. Een voordeel van deze kleur is echter wel dat hij vrij geleidelijk vervaagt en het niet eens zo opvalt dat hij er even later vanaf is gesleten.

Estee Lauder Pure Color Envy Potent - 3

Ik hem lang om deze lipstick heen staan draaien, maar ben blij dat ik hem uiteindelijk toch gekocht heb. Hij is mooi! Een betaalbare dupe van de kleur Potent heb ik nog niet kunnen vinden, maar de fijne substantie en de luxe uitstraling maken de hoge prijs een beetje goed. Als je jezelf wilt trakteren op een mooie luxe lipstick, is de Estée Lauder Pure Color Envy-serie absoluut de moeite waard om eens te bekijken!

Estée Lauder Pure Colour Envy Potent – €32,95
ICI Paris XL | Douglas | De Bijenkorf

Tip: Tot en met 16 maart krijg je bij ICI Paris XL 40% korting op alle lipsticks en lipglossen, dus ook op deze! Dan kost hij nog maar €19,20, dus dat scheelt flink.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Wat een mooi zacht kleurtje!

 2. Mooie subtiele kleur!
  Het staat je goed.

 3. Hij is prachtig! En daarom ga ik ‘em NU bestellen! Whoehoe!

 4. hij is wel erg mooi hoor 😀

 5. Heel mooi kleurtje, hij staat je goed!

 6. Wauw wat een prachtig kleurtje!

 7. Wat een lieflijk kleurtje!

 8. Wauwie, wat een mooi en zachte kleur! Dat is toch echt wel waar ik van hou, als het gaat om een lipstick. Staat je ook onwijs mooi <3

 9. Staat je prachtig! Ik heb uit deze lijn Diskreet. Ook heel mooi (voor een brunette als ik)!

 10. Wat een mooie kleur! Hij staat je super!

 11. Ik vind dit echt een schitterende kleur!

 12. Prachtige kleur. Staat jou in ieder geval heel goed.

 13. Wat een geweldige kleur <3 Staat je heel goed!

 14. Mooi kleurtje. Staat je goed.

 15. Wauw! Wat is dit een ontzettend mooi kleurtje. Ik ga deze op mijn wishlist zetten, want ik ben al heel lang opzoek naar zo’n kleur. 🙂 Hij staat je ook heel erg goed!

 16. Oooh wauw heel mooi kleurtje! Deze zou ik ook wel willen, met de korting wordt hij wel heel aantrekkelijk!

 17. Hij staat je inderdaad erg goed 🙂

 18. Ik heb deze ook! Zeker aan prachtige kleur. 😉

 19. Wauw mooie kleur!

 20. Wat een prachtig kleurtje! Ondanks dat het geen opvallende kleur is, is hij wel heel erg mooi en uniek 🙂 Staat erg goed bij je! X

 21. Die kleur lijkt wel voor je gemaakt! Echt prachtig!!

 22. Echt een prachtige kleur!

 23. Wat een mooierd zeg! Het kleurtje staat je geweldig!

 24. Esther zegt:

  Mooi ist’ie he?! Ik heb hem nu een jaar en draag hem met enige regelmaat, ik heb ook de kleuren Impulsive en desirable (die laatste zal jou ook prachtig staan Charlotte!)

 25. Mooie kleur zeg!

 26. Wauw wat een mooie kleur! Staat je inderdaad heel mooi! X

 27. Echt een kleur voor jou!

 28. Mooie zachte kleur, hij staat je echt. Ik denk dat ik een zeer gelijkaardige kleur heb van Essence, maar ik ga zeker niet ontkennen dat deze kwaliteit wel veel beter is 🙂

 29. Een van de mooiste lipsticks die ik in tijden heb gezien, wauw!

 30. Hij is super mooi, wat een prachtige kleur! Deze is zijn investering zeker waard. x

 31. Wat een prachtige nude tint! Ik vind de kleur je prachtig staan. Oei, de prijs…Die zou mij persoonlijk tegenhouden. Als je ooit een dupe vindt (nu nog niet gevonden, lees ik), hoop ik dat je die met ons gaat delen.

 32. Wat een prachtige kleur, erg mooi en ook natuurlijk!

 33. Wat een ontzettend mooie kleur en vind hem bij jou ook zo mooi staan!

 34. Ooh, staat je mooi!

 35. hij is prachtig!

 36. In love with this color!! Er niet veel merken die deze kleur hebben, heel mooi om te weten dat Estee deze wel heeft 😉 thanks! -XO- Joyce

 37. Hele mooie kleur, hij staat je erg goed!

 38. Wat een mooie subtiele kleur, love it.

 39. Wauw wat een mooie kleurtje! En de verpakking is ook echt prachtig en luxe! 🙂

 40. Prachtkleurtje, staat je enorm goed.

 41. Diane zegt:

  Toevallig heb ik vorige week dezelfde gekocht! Bij mij neigt hij alleen wel meer naar koraal/oranje dan naar roze/nude. Wel een lekker fris kleurtje voor de lente.

 42. Wauw, dat is echt een hele mooie kleur! Oogt ook natuurlijk vind ik, super 🙂

 43. Wat een prachtige lipstick <3

 44. Prachtig kleurtje!

  Alleen vraag ik me af of die kleur mijn tanden wat geler laat lijken of juist witter?

  1. Omdat hij vrij warm van kleur is zou hij heel misschien je tanden iets geler kunnen maken, maar ik heb daar zelf weinig last van! En mijn tanden zijn echt niet overdreven wit, dus ik denk dat het bij de meesten wel mee zal vallen 😀

 45. Wat een prachtige kleur!! Staat je erg mooi! Heb hem zelf ook maar meteen aangeschaft gisteren ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.