Budget Make-up

Review: Hema Gel Liner

Ik kwam er tot mijn grote schrik onlangs achter dat de Gel Eyeliners van Essence en Catrice uit het assortiment zijn gehaald. Ik wist wel dat een aantal kleuren de laatste assortimentsupdates niet hadden overleefd, maar dat het hele product niet meer verkocht zou worden was toch even een verrassing voor mij. Ik baalde, want vooral de versie van Essence was voor mij eigenlijk de beste Gel Eyeliner die er was. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe dus! Ik vroeg jullie op Twitter om hulp en kreeg een paar keer de tip om de Hema Gel Liner eens te proberen. Die heb ik meteen gekocht en getest!

Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik al tijden geen Gel Eyeliner meer heb gebruikt. Doordat ik een fantastische eyeliner van Physician’s Formula gebruikte die perfecte lijntjes zette had ik het eigenlijk niet nodig, maar tot mijn grote verdriet is ook die uit het assortiment gehaald, dus ik ben een beetje radeloos. Nou ja, het is natuurlijk maar gewoon eyeliner, maar het is toch iets wat ik elke dag gebruik en echt onmisbaar voor mij is. Dus dan is een beetje drama best geoorloofd. De Gel Eyeliners van MAC en Maybelline zijn trouwens prima, maar in vergelijking met Essence toch wat aan de dure kant. Ik wilde dus graag een budgetvariant om te kijken of ik na al die tijd Gel Eyeliners nog prettig vond werken.

De Hema Gel Liner is in elk geval lekker budgetproof en kost €4,00. Het potje is wel wat aan de kleine kant, maar dat vind ik niet zo’n probleem. Vaak drogen Gel Eyeliners al uit voordat je hem op hebt kunnen maken, puur omdat ze vrij zuinig in gebruik zijn. Ook krijg je bij deze een kwastje meegeleverd (die zit verstopt in de dop). Ik merk dat veel fabrikanten voor zulke kwastjes bij Gel Eyeliners kiezen, al houd ik het persoonlijk liever bij kwastjes zoals de Catrice Gel Eye Liner Brush (die overigens nog gewoon te koop is, terwijl de Gel Eyliner zelf niet meer verkrijgbaar is. Snappen jullie ‘m nog?). Ik vind dat bij een mooie wing toch net wat makkelijker en preciezer werken.

De Hema Gel Liner is in elk geval goed zwart, dus da’s is een mooi begin! Je hoeft weinig moeite te doen om een mooie egale lijn te krijgen. Echter wil ik méér dan alleen een mooie lijn, namelijk ook een mooie wing! En dat is iets waar deze Gel Liner niet zo handig voor is. De substantie is namelijk wat stroef en ietwat droog. Niet zo droog dat er niet mee te werken valt, maar net niet vloeibaar genoeg om er een mooie soepele wing mee te trekken. En dat is lastig. Ik merk dat ik hiermee gewoon nauwelijks een goede eyeliner kan zetten en verrassend veel moeite moet doen om het er netjes uit te laten zien. Vooral een mooi puntje aan het einde is een uitdaging en soms vrijwel onmogelijk. Daarvoor heb je toch echt een iets vloeibaarder en dunner product nodig, zelfs al gebruik ik een héél fijn kwastje.

Daar staat gelukkig wel weer tegenover dat hij gewoon goed blijft zitten. Hij is niet waterproof, maar hij houdt het wel een hele dag vol zonder af te geven in mijn arcadeboog of te vervagen. Dus dat is weer een fijn pluspuntje.

Kortom, het is een mooie zwarte Gel Liner die goed blijft zitten. Voor een simpele lijn langs je wimpers is hij ook prima, maar wanneer je met precisie en scherpe wings in de weer wil gaan is hij toch iets minder geschikt. Ik vind persoonlijk dat ik best aardig met eyeliner overweg kan en dit is zeker geen slechte, maar het is voor mij nog niet dé perfecte oplossing. Ik zoek dus nog even door! Ik ben op dit moment toch maar weer terug naar een oude favoriet, Catrice Liquid Liner in Dating Joe Black, maar ik ben er nog niet uit of die mijn geliefde Physician’s Formula eyeliner kan vervangen. Als jullie nog geweldige budgettips (of iets duurder, mag natuurlijk ook!) hebben hoor ik het graag van jullie.

De Hema Gel Liner kost €4,00 en is verkrijgbaar bij alle winkels van Hema en in de Hema webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

43 reacties

 1. Lijkt me een prima gelliner! Zelf gebruik ik gelliners niet zo vaak, vind het erg lastig aanbrengen 😉

 2. Mooi gelliner inderdaad! Zelf zou ik wel een ander kwastje gebruiken omdat dat mijn voorkeur geef. Ik heb net zoals jij helaas ook nog geen perfecte gelliner gevonden. Maar wie weet komt er nog eens wat op ons pad.

 3. De eyeliner lijkt mij wat dat betreft wel fijn. Ik kan helaas geen wing eyeliner maken,echt altijd zijn ze ongelijk, wat ik ook probeer. Ik gebruikte voorheen ook zo vaak gel eyeliners, maar de laatste tijd eigenlijk nooit meer. Ik gebruikte hem altijd van Catrice, die ik nog steeds heb en nog steeds niet is uitgedroogd. Toch grijp ik de laatste tijd weer liever naar een liquid eyeliner, het wisselt nog wel eens.

 4. Nina zegt:

  De gel liner van de Hema heb ik al een tijdje, en ik merk dat deze veel sneller uitdroogt dan de gel liners van essence of catrice. De Fabulous gel eyeliner + highlighter van Miss sporty is erg fijn en voor een klein prijsje verkrijgbaar.

 5. Sharona zegt:

  Ik snap werkelijk waar níét waarom catrice en essence ervoor hebben gekozen de gel liners eruit te doen. Ik houd me aanbevolen voor een goed(koop) alternatief!

 6. Lijkt me op zich een fijn product 🙂 Ik ben altijd van de gewone vloeibare eyeliner, geeft naar mijn mening toch een zwartere lijn!

 7. Klinkt heer erg goed. Ik gebruik eigenlijk nooit gel liners, maar misschien moet ik toch een keer de poging gaan wagen.

 8. Hij ziet er goed uit! Zelf ben ik niet zo van de eye-liner. Jammer dat je de perfecte nog niet hebt gevonden.

 9. Ik heb deze in de blauwe variant en vind hem enorm fijn 🙂

 10. Het ziet er goed uit 😉

 11. Ik testte onlangs de shimmery blauwe versie en die vond ik wel heel zacht en soepel aanbrengen! Jammer dat de zwarte dat minder heeft. Nou zet ik zelf niet vaak een flinke wing, maar eerder een dun lijntje dus dat klinkt dan wel weer goed.

 12. TingTing zegt:

  Argh, ik kwam er afgelopen weekend erachter dat de phsysians formula eyeliner eruit is gegaan. Ik wou deze namelijk voor het eerst bestellen, aangezien jij zo enthousiast erover was 🙁 Meh.

 13. Ik ben echt mega slecht in wings zetten. De perfecte eyeliner moet ik nog tegenkomen!

 14. Echt balen dat de Essence gelliner eruit is! Ik gebruik hem elke dag 🙁 Ik ga ook maar opzoek naar een andere versie! Als die van Essence op is, ga ik snel eens naar deze kijken 🙂

 15. Ik heb hem ook en kan er niet zo goed mee overweg maar denk dat ik dat bij alle gel-liners heb helaas..

 16. Het is geen gelliner, maar met de soft eyeliner pen van de hema maak ik altijd mijn wing. Echt super zwart en goedkoop.

 17. Jammer dat hij geen goede wings maakt en nog meer jammer dat die van essence uit het assortiment is! Nu moet ik net zoals jou op zoek gaan naar een goed alternatief.

  Groetjes,
  Daisy
  http://greendaisys.wordpress.com

 18. Ik vind het er goed uitzien!

 19. Dat is zo jammer dat je favoriete uit de schappen gaan! Al ziet deze er wel redelijk uit:)

 20. ik vind de paris memories liuid liner echt helemaal geweldig. ik heb eindelijk geleerd hoe ik een winged eyeliner kan maken 😛

 21. Ik vind het altijd zo moeilijk als bloggers verschillende meningen geven. Diana vond hem heel goed, maar jij dan weer niet. Hmm, wat moet ik nou? Haha ^^

  Ik gebruik nog steeds met plezier de liquid liner van Catrice 🙂

 22. Jammer dat je er geen mooie, makkelijke wing mee kan zetten. Ik gebruik vaak gewoon oogschaduw om een lijntje te zetten!

 23. Wat jammer van de wing, hmm. Deze sla ik over!

 24. Joanne zegt:

  Wait, WHAT?! De Physician’s Formula eyeliner is uit het assoritment? NEEEEEEEEE. Dat meen je niet. Wat een ellende!!!
  Oohh die is/was zo ontzettend fijn. Ik maak daar in een paar seconde het mooiste lijntje ooit mee.
  Nouja, er zijn ergere dingen in de wereld, maar ik baal er stiekem ook erg van.
  Ik heb hem zelf niet geprobeerd, maar van wat ik bij MLG zag lijkt de tattoo liner van kat von D er wel op? Alleen die is dan wel weer een stukje duurder.
  Nouja gelukkig heb ik nog een back-up Physician’s Formula. Die ga ik maar koesteren ofzo.

  1. Joanne zegt:

   Hij staat wel nog gewoon op de site van PF en op Amazon kan ik hem ook vinden. Misschien heeft iHerb hem alleen uit hun assortiment gehaald? Oh dat hoop ik zo.

   1. Ja, dat dacht ik dus ook even, maar het was één van hun bestsellers, dus dat vind ik zo raar! Ik heb iHerb er al over gemaild en kreeg toen als reactie terug dat hij alleen maar out of stock was, maar sindsdien hebben ze hem opnieuw op ‘discontinued’ gezet, dus ik vrees het ergste. Volgens mij heeft Boozyshop ‘m ook nog op voorraad, maar omdat ik vermoed dat hij er definitief uit is ga ik nu vast op zoek naar een alternatief… Ik heb trouwens nog wel 4x de bruine versie in voorraad (meteen besteld toen ik erachter kwam), maar heb toch liever zwart. Snif.

    1. Joanne zegt:

     Waarom doen ze nou zoiets 🙁 Hij verkoopt toch hartstikke goed?!
     Ik hoop heel erg dat je/we een goede vervanging kunnen vinden!
     Voor nu ga ik nog even hoarden 😉

 25. probeer de gel intenza van l’oreal eens, wel wat duurder, rond de 14 euro dacht ik, maar hij is heel lekker zacht, goed zwart en waterproof. Het kwastje wat erbij zit schijnt fijn te zijn, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

 26. Dergelijk product heb ik zelf nog nooit gebruikt
  ik gebruik de eyeliner van Bourjois, mooi zwart en vervaagt niet!
  Het geeft ook een mooi resultaat deze, maar het lijkt mij idd niet altijd even handig

  Liefs,
  Karlien

 27. Oh ik haat het als mijn favorieten uit het assortiment gaan! Ik gebruik nooit gel liner dus kan je helaas geen tips geven

 28. Klinkt goed, maar toch ben ik meer van een liquid liner!

 29. Emma zegt:

  Zoeva gel liner misschien? iets minder budget en ik heb m zelf nog nooit geprobeerd, maar wie weet is t wat 🙂

 30. Daaanielle zegt:

  Misschien kun je de Kat von D tattoo liner een keer proberen. Ik was zelf eerst ook dol op de Physicians Formula eyeliner, maar sinds ik vorig jaar in Amerika die van Kat von D heb gekocht heb ik die van PF niet meer aangeraakt! Het is gewoon hetzelfde principe (pen met kwastje in plaats van een vilten punt), alleen is die van Kat von D meer smudgeproof (ook niet helemaal waterproof) terwijl ik het probleem had met die van PF dat hij met 1 traan of regendruppel al meteen begon uit te lopen. Die van Kat von D is wel een stukje duurder maar ik doe er echt maanden mee!

 31. Ik gebruik zelf vaak een liquid eyeliner dus ik heb hier geen oordeel over!

 32. Ziet er goed uit!

 33. Linda zegt:

  Mijn Catrice gel liner heeft ook een enkeltje vuilnisbak gekregen een maand geleden. Niet super uitgedroogd maar hij werkte niet lekker meer. Ik gebruik nu die van Zoeva. Die smeert heerlijk en je zet zo een prachtige wing! De prijs weet ik alleen niet zo uit m’n hoofd.

 34. Ik ben echt geen held met zulke eyeliners, doe mij maar een stiftmodel 😉

 35. Als ik een wing wil zetten, gebruik ik liever een penachtige gelliner, maar op zich ben ik meestal wel fan van de Hema beauty producten.

 36. Die wil ik zooo graag!

 37. Sab zegt:

  De liquid eyeliner van The Body Shop is heel fijn! Vooral de donkerbruine, heel mooi zo net geen zwart. Succes met zoeken!

 38. Ik heb een gel eyeliner van ELF. Super spul! En na dik een jaar nog steeds niet uit gedroogd. Weet alleen niet meer wat ie heeft gekost…

 39. Jammer zeg! Ik gebruik sowieso nooit gel eyeliners, gewoon omdat ik met vloeibare eyeliners beter uit de voeten kan. Goede review!

 40. Goede review. Ik heb m zelf ook en vind hem erg fijn!

  x Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.