Make-up

Review: Kiko Lasting Gel Eyeliner

Sinds ik mijn favoriete vloeibare eyeliner van Physician’s Formula niet meer online kan kopen en ook Essence de beste gel eyeliner ooit uit het assortiment heeft gehaald, ben ik op jacht naar een alternatief. Ik hoorde goede dingen over de Gel Eyeliner van Hema, maar die viel toch wat tegen omdat ik ‘m te stroef vond. Bij Kiko in Italië kwam ik de Lasting Gel Eyeliner tegen en de reviews die ik online kon vinden waren zeer positief. Ik heb ‘m uitgeprobeerd!

Kiko Gel Eyeliner - 4

Kiko Gel Eyeliner - 5

De Kiko Lasting Gel Eyeliner belooft een diepzwarte kleur en een soepele longlasting formule. Eigenlijk alles wat je in een eyeliner zoekt! Helaas heeft Kiko geen winkels in Nederland (wel in Oberhausen in Duitsland, is nog goed te doen vanaf Nederland), maar tegenwoordig verzendt de webshop ook naar Nederland en België! Ik ben zelf in de winkels van Kiko in Florence en Siena geweest tijdens mijn vakantie in Italië en daar heb ik deze eyeliner gekocht. Zowel in de webshop als in de winkels betaal je voor deze eyeliner €8,90.

Kiko Gel Eyeliner - 2

De tester in de winkel zag er gesmolten uit en ik dacht dat dat door de warmte kwam. Ik besloot de eyliner toch maar mee te nemen, maar toen ik ‘m thuis openmaakte (zoals hier in mijn shoplog te zien was), zag de substantie er erg raar uit. Het leek bijna alsof de eyeliner was gaan schiften en er een laagje olie bovenop was gaan liggen. Daarnaast zat de deksel helemaal onder de eyeliner en was het geheel een smeerboel. Ik zag online dat de eyeliner sowieso heel vloeibaar zou moeten zijn (yes, dat wilde ik graag!), dus ik besloot ‘m goed schoon te maken en ‘m met behulp van een tandenstoker te mengen zodat het wat meer één geheel zou worden. Zo gezegd, zo gedaan en hij zag er weer keurig uit.

Kiko Gel Eyeliner - 4

Ik wilde graag een dunne gel eyeliner, omdat ik veel substanties te stroef vind en daardoor geen mooie wing kan maken. De Kiko Lasting Gel Eyeliner is daar perfect voor, want zo vloeibaar heb ik een gel eyeliner nooit eerder gezien. Je kunt ‘m nog net niet uit het potje schenken, maar het scheelt niet veel. Ik durf ‘m trouwens niet zomaar in mijn toilettas te gooien, omdat ik bang ben dat het anders weer zo’n smeerboel in het potje gaat worden. Hij staat dus nu gewoon rechtop op een kastje, maar hij is daardoor niet zo makkelijk mee te nemen.

Kiko Gel Eyeliner - 7

Ik breng de Kiko Lasting Gel Eyeliner aan met de Real Techniques Fine Liner Brush. Die doop ik even in de eyeliner, veeg de overtollige eyeliner af aan de rand van het potje en het aanbrengen kan beginnen. Dankzij deze dunne substantie glijdt hij met gemak over de huid en kun je makkelijk een gedetailleerde strakke lijn zetten. Yes, precies wat ik wilde! Het enige nadeel is dat hij vrij snel opdroogt, dus je moet meerdere keren ‘dippen’ om je hele oog te kunnen doen. Ook de eyeliner op het kwastje droogt snel, waardoor het kwastje al vrij snel hard wordt en je ‘m minder makkelijk kunt bewegen. Dat is dus iets minder handig.

Hij droogt dus snel (voor het mooie iets té snel zelfs), maar hij blijft ook perfect zitten. Hij is niet waterproof, maar hij blijft met gemak de hele dag op mijn oog zitten, zonder de vlekken, te vervagen of af te geven. Perfect dus! De kleur is ook goed intens zwart, precies zoals je van een eyeliner zou verwachten. Helaas is deze eyeliner niet in andere kleuren verkrijgbaar, dat zou natuurlijk leuk zijn geweest.

Kiko Gel Eyeliner - 3

De Kiko Lasting Gel Eyeliner is de beste gel eyliner die ik sinds tijden ben tegengekomen. Hij haalt het nog steeds niet bij de fijne Gel Eyeliner van Essence, maar hij komt aardig in de buurt. Hij is goed vloeibaar, brengt makkelijk aan en blijft perfect zitten. Nadeel is wel dat hij door de dunne substantie snel voor rommel kan zorgen en dat hij iets te snel opdroogt, maar verder is het echt een fijn product. Oh, en zo’n potje gaat natuurlijk ontzettend lang mee, ook niet verkeerd!

De Kiko Lasting Gel Eyeliner kost €8,90. Kiko heeft in Nederland geen winkels, maar is wel makkelijk online te bestellen vanuit de Kiko webshop. Je betaalt voor Nederland €7,90 verzendkosten bij bestellingen van minder dan €49,00 en bij een bestelling van meer dan €49,00 betaal je €3,00 aan verzendkosten. Voor België liggen de prijzen iets lager. Betalen kan met PayPal en creditcard. Kiko heeft onder andere winkels in Oberhausen (Duitsland), Londen en Italië.

 

RelatedPost

24 Comments

 • Reply
  Tessa
  30 augustus 2014 at 08:25

  Hij ziet er inderdaad uit als een prima eyeliner!

 • Reply
  Calijn
  30 augustus 2014 at 08:37

  Misschien is de Inglott geleyeliner wat voor je, verkrijgbaar bij Cosmania in Herenstraat in Amsterdam. Minder vloeibaar, maar wel zachte gelstructuur. En eenmaal opgedroogd muurvast. In veel kleuren ook!

 • Reply
  Linda
  30 augustus 2014 at 08:43

  Ik gebruik de gel liner van Zoeva. Ik vind hem erg prettig.

 • Reply
  Mirthe
  30 augustus 2014 at 09:05

  Ziet er goed uit! Je wing is trouwens altijd zo mooi!

 • Reply
  Idhuna
  30 augustus 2014 at 09:19

  Ziet er goed uit! Echt een hele mooie wing!

 • Reply
  Beau
  30 augustus 2014 at 09:40

  Wat een fijne en eerlijke review! De eyeliner klinkt erg fijn 🙂

 • Reply
  Denise
  30 augustus 2014 at 09:51

  Wat een prachtig resultaat!

 • Reply
  nenacecilia
  30 augustus 2014 at 09:54

  Ik denk dat hij niet echt iets voor mij is 🙂 Ik ben heel tevreden van de fluidlines van MAC en die werken toch net wat anders denk ik (:

 • Reply
  Miranda
  30 augustus 2014 at 09:55

  Wauw dit klinkt als een hele fijne gelliner. Ik ben wel eens bij de kiko geweest in Essen, maar kon er eigenlijk nooit iets vinden. Totdat ik weer eens op hun site keek. Maar de gelliner klinkt echt als een fijn product.

 • Reply
  Martina
  30 augustus 2014 at 09:57

  Je hebt echt een mooie wing gezet! Ik vind het juist prettiger werken als eyeliner wat stroever is, maak ik wat minder snel foutjes

 • Reply
  Iris Visser
  30 augustus 2014 at 09:58

  Ik gebruik zelf van Kiko een blauwe crème oogschaduw als eyeliner en dat werkt echt perfect! Liefs’ Iris

 • Reply
  Daphne
  30 augustus 2014 at 10:30

  Ik was hier altijd al erg benieuwd naar, dit ziet er echt mooi uit!

 • Reply
  Sarah
  30 augustus 2014 at 11:18

  Klinkt goeeed! Alleen ik kan echt niet snel werken met eyeliner dus niet echt iets voor mij, haha. Je wing is wel heel mooi 🙂

 • Reply
  Sylvie
  30 augustus 2014 at 12:00

  Aangezien je op zoek bent naar de beste eyeliner dacht ik’dan moet ik even reageren met deze tip!’ De nieuwe gel liner van TBS is ge-wel-dig. Zelfs mij lukt het nu om een mooi strak lijntje te zetten ;P
  Hij zou ook zelfs voor de wenkbrauwen te gebruiken zijn maar de zwarte variant vind ik daar net iets te donker voor xD
  Maar desondanks doet hij een geweldige job als eyeliner! Hij is waterproof, zit een kwastje bij en is in zwart en bruin
  Ik wil geen andere meer!!
  X

 • Reply
  Cheyenne
  30 augustus 2014 at 12:28

  Ik was echt zo aangedaan toen de Essence gel eyeliner uit het assortiment ging, en deze week heb ik mijn laatste back-up toch echt wel moeten weggooien omdat hij uitgedroogd was! Deze ziet er fijn uit, leuke review!

 • Reply
  femketje
  30 augustus 2014 at 12:41

  juist nice dat hij snel droogt 😀

 • Reply
  Donna Luisa
  30 augustus 2014 at 12:57

  Wat heb je er een prachtige wing mee gemaakt! Goede review 🙂

 • Reply
  Kiss & Make-up
  30 augustus 2014 at 13:31

  Wat een topper! Vind die matte finish echt heel mooi.

 • Reply
  Amelie
  30 augustus 2014 at 15:10

  Het is echt zo stom dat de essence liner weg is! Maar fijn dat je nu een goede tweede hebt gevonden!

 • Reply
  Kelly
  30 augustus 2014 at 16:11

  Hij ziet er goed uit!

 • Reply
  Tessa
  30 augustus 2014 at 20:31

  Ziet er erg fijn uit!

 • Reply
  Vicky Hoang
  30 augustus 2014 at 23:41

  The product looks very watery so I’m surprised that it turned into a matte finish!

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  31 augustus 2014 at 09:57

  wow wat een prachtige diepe kleur!
  Ik vind hem echt een mooi resultaat geven

  Liefs
  Karlien

 • Reply
  Jente-Nudelipsticks
  6 september 2014 at 22:08

  Ziet er erg fijn uit!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.