Nagellak

Swatch: Catrice – Mirror, Mirror…

Ik kijk altijd reikhalzend uit naar de LE-collecties van Catrice. Over het algemeen zitten er mooie en interessante producten tussen die kwalitatief goed en laag geprijsd zijn. Sinds kort ligt de Catrice Galmourama-collectie in de winkels. Ik was vooral erg benieuwd naar de nagellakjes, maar helaas zijn die mij een beetje tegengevallen. Ik kocht alleen Mirror, Mirror… een zilvergrijs frost-lakje.

Ik zal meteen van wal steken, want ik vind deze nagellak echt helemaal niks. Het komt weinig voor dat ik ontzettend negatief ben over een product, maar in dit geval is het weer raak. Ik had gehoopt dat Mirror, Mirror… een beetje in de stijl van China Glaze Millennium zou zijn, maar in werkelijkheid is het een slecht dekkend frost-lakje die me erg doet denken aan de jaren ’90. Dit type lak heeft wat mij betreft zijn beste tijd gehad, en het is tijd voor modernere finishes zoals mijn geliefde Orly Shine of China Glaze Millennium. Dit betekent niet dat ik frost-lakjes volledig afschrijf (zie hier een prachtige nagellak van MNY), maar Mirror, Mirror… is, zeker in verhouding met de andere Catrice-nagellakken) echt een teleurstelling.

Zoals ik al even aanhaalde dekt deze lak erg slecht. De formule is ontzettend dun en zelfs na drie flinke lagen blijf je het wit van de nagel er doorheen zien. Door de samenstelling van de lak en de vele lagen die je nodig droogt de lak ook erg slecht, dus draag hier altijd een sneldrogende topcoat overheen.

Wat mij betreft kan je Catrice Mirror, Mirror… zeker overslaan. Mocht je op zoek zijn naar een mooi zilver budget-proof lakje voor de feestdagen, kan ik je Essence Rock ’n Roll aanraden.

Mirror, Mirror… komt uit de tijdelijke Glamourama-collectie van Catrice en kost €2,49.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Jammer dat ie zo slecht dekt! Ik vind deze LE lijn van Catrice sowieso een beetje tegenvallen. Maar dat vind ik niet erg, want nu spaar ik tenminste weer geld uit! Haha!

 2. Ik vind hem juist wel heel mooi!

 3. iets te opvallend voor mij, zou em denk ik sowieso niet nemen 🙂 bedankt voor de review~

 4. Bleh, ik vind het erg lelijk. Ik heb pver het algemeen een hekel aan dit soort lakjes, en het helpt niet dat het ook slecht aanbrengt.

 5. Elianne zegt:

  Er zit nog wel een hele mooie in de LE hoor :O Die paarse! hij bevat kleine roze en blauwe glitters, erg mooi <3

  1. Jaa, Times Square After Midnight! Echt één van m'n favoriete nagellakjes geworden ^^ Maar Mirror Mirror heb ik ook en ik vind 'em ook helemaal niks..

 6. Bea1207 zegt:

  Hmm nee ik vind deze ook niet echt super. Het klinkt misschien raar maar hij "glimt' heel raar en lelijk!
  Niet mijn ding! 🙂

 7. Bedankt voor je eerlijke review en de swatches 🙂

 8. Heb 'm ook, echt een tegenvaller 🙁 Echt jammer, de rest van de lakjes van die LE zijn wel mooi..

 9. love this color!

 10. Mooie kleur, alleen de strepen enzo vallen me een beetje tegen!

 11. Zie er mooi uit. Jammer datie niet goed dekt.

 12. jammer dat die niet goed dekt, hihi het zou eigenlijk best vet zijn als je jezelf kon zien in dit lakje, als een echte 'spiegel' maarja toch vind ik hem best mooi (:

 13. Hij ziet er inderdaad niet geweldig uit. Bovendien zie je de strepen gewoon. Zonde..

 14. Mirjam zegt:

  Haha, ik snap dat van de jaren 90 helemaal! Als kind droeg ik ook veel van zulke nagellak.

 15. Alexandra zegt:

  Ik ben het totaal niet met je eens! Als je een basecoat eronder draagt dekt ie in 1keer prima. Hij zit ook al een aantal dagen erg goed bij mij. 🙂

 16. Marikee zegt:

  Bij jou geeft deze nagellak al meer kleur dan dat deze dat bij mij deed.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.