Make-up Reviews

Review: MAC #187 Duo Fiber Stippling Brush

Een kwast die al tijden op mijn wishlist stond is de MAC 187 Duo Fiber Stippling Brush. Ik gebruikte een lange tijd een vergelijkbare kwast van Gosh, maar aangezien die van beduidend mindere kwaliteit is kon ik de échte MAC 187 maar niet uit mijn hoofd krijgen. Ik wilde hem erg graag hebben, maar het enige wat mij tegenhield was de belachelijk hoge prijs. In Nederland kost deze kwast namelijk €48,-! Het mag dan misschien wel een populaire kwast zijn, €48,- blijft een flink bedrag. Toen ik mijn shoppingtrip naar Londen aan het plannen was kwam ik erachter dat dezelfde kwast in Engeland een stuk goedkoper was. Met de gunstige koers van dat moment zou de #187 uitkomen op €33,-. Dat is natuurlijk nog steeds niet echt goedkoop, maar in verhouding met de Nederlandse prijzen was het een koopje. Ik besloot ‘m dus pas tijdens mijn vakantie aan te schaffen. Ik heb er geen moment spijt van gehad, want het is inderdaad een superkwast!

MAC #187 is één van de meest populaire kwasten van MAC. Het bijzondere van deze kwast is het feit dat hij twee soorten haren bevat. Op de top van de kwast zitten lange witte synthetische haren, er vanaf de aanzet tot halverwege de kwast zijn kortere zwarte geitenharen te zien. Deze combinatie van materialen en verschillende lengtes zorgen ervoor dat je een soort ‘airbrushed‘ effect krijgt wanneer je je make-up aanbrengt met deze kwast. De kwast zelf is vrij luchtig maar ook redelijk stijfjes. Verwacht ook geen extreem dekkend resultaat, want daar is deze kwast de losjes voor.

Je kan de MAC #187 voor meerdere soorten producten gebruiken, zowel voor vloeibaar, poeder als crème-producten. Het aanbrengen van vloeibare foundation is één van de meest populaire functies van deze kwast. Ik gebruik hem hier dan ook het meeste voor. Vooral in combinatie met mijn MAC Studio Sculpt Foundation krijg ik een prachtig resultaat. Ik moet er wel bij zeggen dat het heel belangrijk is dat je deze kwast op de goede manier gebruikt. Bij het aanbrengen van foundation ga je al snel ronddraaiende bewegingen maken om je foundation in de huid te werken. Niet doen, want daar is deze kwast niet geschikt voor. Hij is daar namelijk veel te luchtig voor! De naam zegt het eigenlijk al een beetje, want het is een zogenaamde ‘stippling brush‘, wat betekent dat hij bedoeld is om stippelende bewegingen te maken. Op die manier krijg je dat échte ‘airbrushed‘ effect en komt de kwast het beste tot zijn recht.

Naast het aanbrengen van foundation gebruik ik deze kwast ook graag voor het uitwerken van mijn blush. Omdat ik een vrij lichte huid heb kunnen blushes soms iets te knallend uitpakken op mijn wangen. Om de blush een beetje af te zwakken (een een clown-effect te voorkomen) ga ik er een paar keer overheen met mijn #187  (in dit geval wel met ronddraaiende bewegingen). Op die manier wordt de blush perfect geblend met mijn huid en houd ik een mooie subtiele kleur over. Geen enkele kwast kan de beter dan de Duo Fiber Stippling Brush!

Een laatste product waar ik deze kwast veel mee gebruik is mijn poeder. Ik gebruik meestal MAC’s Mineralize Skin Finish Natural als poeder na mijn foundation en wanner ik deze met stippelende bewegingen aanbreng geeft dat een prachtig effect. Ook wordt deze kwast veel gebruikt in combinatie met een dekkende poederfoundation, dus ook daar is hij zeer geschikt voor.

Deze kwast is geweldig, maar naast de prijs heeft deze kwast nog een ander groot nadeel. Hij valt namelijk in het begin ontzettend uit! En dan bedoel ik niet een beetje, maar er vallen echt veel haren uit. Ik heb hem meerdere malen moeten wassen voordat ik ‘m met mijn foundation kon gebruiken, want anders zat ik helemaal onder de zwarte haren. Na een keer of 4 wassen waren de meeste losse haren losgekomen en kon ik ‘m met vloeibare producten gaan gebruiken. Ik vind dat toch een beetje jammer. Wanneer je zo’n flink bedrag betaalt voor een kwast mag je toch verwachten dat hij niet extreem verhaart. Gelukkig komen er nu geen haren meer los, maar het is toch een beetje vervelend. Ik heb overigens begrepen dat de hoeveelheid haarverlies per kwast kan verschillen, dus misschien had ik net een beetje pech.

Ik ben blij dat ik deze kwast heb gekocht, maar ik ben ook blij dat ik er niet de volledige prijs voor heb betaald. Het is een geweldige multi-functionele kwast waarmee je je make-up prachtig aan kan brengen, maar ik vind de prijs die in Nederland gevraagd wordt vrij hoog. Het is natuurlijk aan jezelf om af te wegen hoeveel je over hebt voor deze kwast.

Ik raad je absoluut aan om te investeren in MAC-kwasten, maar probeer ze slim te kopen. Vraag vrienden of familie om ze voor je mee te nemen uit het buitenland, koop ze op vakantie of neem een kijkje bij All Cosmetics Wholesale, een betrouwbare webshop die MAC-producten verkoopt. Wees alsjeblieft voorzichtig met het kopen van kwasten (en dan vooral de MAC #187) op eBay, want aangezien deze kwasten zo gewild zijn worden ze vaak nagemaakt. Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, is dat vaak ook zo!

De MAC #187 Duo Fiber Stippling Brush is te koop bij alle MAC verkooppunten en kost €48,-.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Klinkt als een geweldige kwast! Maar wat een bedrag zeg!

 2. Ik wil hem ook <3 Maar hij is echt te duur (n)

 3. Teddy zegt:

  Ik heb deze kwast zelf ook. Love it!

 4. Klinkt als een erg fijne kwast, wel jammer dat ie wat prijzig (gelukkig dat ie wat goedkoper voor je was in Engeland dan 😉 ) en ook jammer dat ie zoveel haren verliest in het begin maar gelukkig is dat alleen in het begin dan 😉 Bedankt voor je review! 🙂

  1. prijzig is*

 5. Lijkt me echt een superfijne kwast, maar 50 euro is toch echt te veel. 33 euro vind ik al belachelijk veel, maarja, het is dan wel een hele goeie kwast.

 6. Deze is zo fijn! Zou hem niet meer kunnen missen!

 7. Hmmm ik heb deze van Sigma en die is minstens net zo fijn, alleen heb ik echt geen last gehad van uitvallende haartjes… ik vraag me echt af of deze dan zo veel beter is… qua prijs scheelt het in ieder geval enorm 😉

 8. Ik wil deze zoo graag 😉

 9. ellen zegt:

  Wat een dure zeg!
  Mijn stippling brush was maar 10euro
  Gewoon even bij de kruitvat van Gosh kijken of op bijbeautigloss.nl

  1. Ik heb de Gosh Stippling Brush, maar ik vind 'm beduidend minder van kwaliteit dan mijn MAC #187. Hij kost flink meer, maar ik merk nu al dat hij veel langer mee zal gaan, dus ik heb het er zeker voor over 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.