Make-up

Review: MAC Fluidline in Blacktrack

Een onmisbaar make-up product is wat mij betreft eyeliner. Soms heb ik periodes dat ik even geen eyeliner draag, maar over het algemeen trek ik toch elke ochtend een lijntje langs mijn wimperrand. Ik begon jaren geleden met een zwart oogpotloodje, maar tegenwoordig gebruik ik liever een vloeibare eyeliner (lees hier mijn review over The Body Shop Liquid Eyeliner, een aanrader!) of een eyeliner op gelbasis. Onlangs heb ik de Gel Eyeliners uit de Denim Wanted-collectie van Essence gereviewed, maar mijn absolute favoriete gel eyeliners zijn toch echt de MAC Fluidlines.

MAC Fluidline is één van de meest bekende producten in de beautywereld en wordt door vele beauty-liefhebbers geprezen. Volgens mij was een Fluidline mijn allereerste MAC product, grappig hè? Ik gebruik dit product al jaren, dus dat zegt wat mij betreft genoeg over hoe fijn ik ‘m vind. Ik heb deze eyeliner in zes verschillende kleuren, en vandaag laat ik jullie Blacktrack (zwart) zien.

De eyeliner zit in een glazen potje met een zwarte deksel. Stijlvol, classy en zonder poespas, typisch MAC. Het potje is stevig en vrij zwaar, dus kwalitatief prima.

Eén van de redenen waarom Blacktrack zo ontzettend populair is, is de houdbaarheid. Gel eyeliners staan erom bekend goed te blijven zitten, en dat doet deze zeker. Zelf na een lange dag zit hij nog perfect op zijn plek, zonder uit te lopen of te vervagen. Het aanbrengen gaat heerlijk soepel, want de substantie is erg romig. Dat maakt ‘m ideaal om er een ‘winged eyeliner‘ mee te maken, want dat gaat het beste met een romige eyeliner. Nog een fijn puntje aan Blacktrack is de pigmentatie. Sommige zwarte eyeliners kunnen vrij grijs uitpakken op de huid. Zoals je op de foto kan zien is Blacktrack pikzwart. Je hoeft maar één laagje aan te brengen en het is voldoende.

Over het product zelf ben ik ontzettend tevreden, maar er zijn wel een aantal minpuntjes te noemen. Bij de gelliner zit geen kwastje, die moet je er dus los bij kopen. Ik kan me voorstellen dat sommige dames dat een beetje jammer vinden, maar ik vind het zelf geen probleem. Zo kan je tenminste zelf bepalen welke kwast je het liefst gebruikt. Een eyelinerkwast hoeft echt niet duur te zijn! Je kan natuurlijk een eyelinerkwast van MAC gebruiken, maar ook de budgetvriendelijke kwasten van Sephora of een dun kwastje van de hobbywinkel werken prima.

Een ander nadeel is dat je moet oppassen dat hij niet uitdroogt. Fluidlines drogen makkelijk uit, dus laat ‘m niet te lang open, draai de deksel stevig dicht en bewaar ‘m ondersteboven. Toen ik mijn eerste Fluidline ongeveer een jaar had merkte ik dat hij wat aan de droge kant werd, dus toen heb ik met een tissue de bovenste laag weggeveegd en was hij weer als nieuw. Ik heb uiteindelijk twee jaar met die Fluidline gedaan, dus hij gaat ontzettend lang mee.

Gel eyeliners zijn echt fool-proof en ideaal om te gebruiken als je net met eyeliner begint. Je zal snel merken dat dit type eyeliner prettiger werkt dan een vloeibare eyeliner, omdat je over een gel eyeliner meer controle hebt. Het is in het begin misschien een beetje oefenen, maar je zult merken dat je snel nette lijntjes kan trekken.

Voor deze eyeliner betaal je €16,00, een prima prijs voor zo’n fijn product. Zoals jullie hebben gemerkt ben ik echt MAC Fluidline-fan en kan ik jullie deze eyeliner van harte aanbevelen. MAC Fluidlines zijn te koop bij alle MAC verkooppunten*.

*Pro Store in Amsterdam, Counters in de Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven), en Counters in Douglas in Utrecht, Rotterdam en Groningen.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Lijkt me een heerlijke gelliner! Ik heb die van Essence maar die gaat nogal snel een eigen leven leiden en dus afgeven en uitlopen 🙁 maar als deze dat echt bijna niet doet, ga ik 'm zeker kopen. Gelliners werken wel heel erg fijn vind ik!

 2. Klinkt goed ! Alleen beetje duur voor mij 🙂

 3. Hij lijkt me heel fijn, ookal gebruik ik eigenlijk nooit eyeliner en een beetje te duur :c

  Maar de vriendin van mijn vader heeft hem! Dus ik net even snel kijken toen ik in de badkamer was.. hihi!

 4. jaaa ik gebruik m ook al heel lang ben er gek op 😀

 5. Anne zegt:

  Ik heb er een van het duitse merk 'Alverde' heel fijn maar het bijgeleverde kwastje is inderdaad prut 🙁

 6. Ook ik ben zwaar fan van de eyeliner, zonder is het toch een beetje een kaal gezicht, maar heb idd ook mijn 'fases" . Ik heb al ontzettend veel eyeliners geprobeerd, en vind die van Rimmel onwijs goed blijven zitten ( niet zo duur geloof ik) Nog nooit gel geprobeerd, maar als je 2 jr met een potje doet, lijken 16 europiekies niet zo duur! Ik ga em ook eens proberen!

 7. ik ben zooooo verliefd op mijn fluidliner! heb dezelfde, kan echt niet meer zonder!

 8. Mas zegt:

  Ondertussen heb ik deze gel eyeliner gekocht, hij is idd echt pikzwart das dus prima, maar ik moet zeggen dat rond 11 uur sóchtends hij gaat "lopen" . Ga je naar het toilet en check je je make-up; zit er echt zo'n raar zwart/grijs waasje boven mijn arcadeboog en aan de onderkant van mijn oog, in mijn ooghoek. Ook moeilijk om het dan weg te poetsen. Heb echt geen idee wat ik verkeerd doe. Ook vind ik dat een echt vloeibare eyeliner een beetje "tussen" je wimperaanzet loopt waardoor je wel een heel mooi "aansluitend" geheel krijgt. Ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan moet vinden, sta telkens te poetsen voor de spiegel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.