Make-up Reviews

Review: Make Up Store Eye Pencils (Wooden Metal, Golden Days en Czar)

Enkele maanden geleden konden jullie lezen over de opening van Make Up Store, een nieuw cosmetica-merk in Nederland. Inmiddels heb ik al heel wat producten van dit merk in mijn stash, maar ik realiseerde me dat ik nauwelijks producten van Make Up Store heb gereviewed. Het leek me een mooi moment om deze producten eindelijk aan jullie te laten zien. De komende weken kunnen jullie dus heel wat Make Up Store-reviews verwachten!

De eerste producten die ik aan jullie ga laten zien zijn de Eye Pencils. Ik heb nu drie van deze oogpotloodjes en ik vind ze fantastisch! Volgens mij zijn dit de fijnste oogpotloden die ik ooit geprobeerd heb. Ik geef normaal de voorkeur aan vloeibare eyeliners omdat die over het algemeen beter blijven zitten dan potloden. Sinds ik de oogpotloodjes van Make Up Store heb ben ik helemaal om.

Ik heb drie potloodjes uit de collectie. Wooden Metal (metallic olijfgroen), Golden Days (metallic brons) en Czar (metallic goud). Ik heb slechts een paar kleuren, maar er is een breed assortiment beschikbaar met voor ieder wat wils. Ik koos met opzet voor metallic kleuren, maar ook voor liefhebbers van minder opvallende tinten is er keus.

Eén van de fijne eigenschappen van deze oogpotloden is dat ze ontzettend veel kleur afgeven. De kleur die je op de achterkant van het potloodje ziet is dus ook echt de kleur die hij op je huid af zal geven.

Czar | Golden Days | Wooden Metal

Een ander groot pluspunt is dat ze ontzettend goed blijven zitten. Oogpotloden hebben de neiging makkelijk te vervagen omdat ze op basis van wax zijn. Door de warmte van de huid wordt de wax zacht en zal je oogpotlood vervagen. Bij deze potloden heb ik daar totaal geen last van en ze blijven makkelijk de hele dag zitten zonder ook maar een klein beetje te vervagen. Ter illustratie heb ik voor jullie een foto gemaakt. Na het swatchen van de potloden heb ik een keer of tien hard over de potloden heen gewreven en zo zagen ze er toen uit:

De belichting is iets anders, maar zoals jullie kunnen zien zaten ze er nog perfect op. Ik kon wrijven wat ik wilde, maar ze gingen er niet af. Gelukkig zijn ze met oogmake-up remover makkelijk te verwijderen, maar onder gewone omstandigheden blijven ze keurig zitten.

De potloden die ik heb zijn niet waterproof maar wel water resistant. Er zijn ook watervaste potloden verkrijgbaar en die zijn te herkennen aan het korte achterkantje (waar je de kleur kan zien). Ideaal, want zo weet je precies welke waterproof zijn.

Niet alle potloden zijn geschikt om te gebruiken op de waterlijn van je ogen. Dat heeft vaak te maken met de ingrediënten van het product, want die kunnen je ogen irriteren. Make Up Store heeft het ons makkelijk gemaakt om die potloden te herkennen, want op de potloden die daar niet geschikt voor zijn staat een waarschuwing: “Do not use inside eye”. Handig, want zo kan je nooit vergeten waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Uiteraard zijn deze potloden volkomen veilig om langs je wimpperrand te gebruiken.

Ik ben echt ontzettend enthousiast over deze producten. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet alle producten van Make Up Store geweldig vind (ach, ieder merk heeft zijn sterke en zwakke punten), maar deze oogpotloden zijn absolute aanraders. Ze zijn ontzettend gepigmenteerd, er is een uitgebreid kleurenaanbod en ze blijven perfect zitten. Helaas zijn ze vrij prijzig (€14,00), maar voor een dergelijk topproduct heb ik die prijs zeker over.

Make Up Store is verkrijgbaar bij de Make Up Store-winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam. Deze oogpotloden kosten €14,00 per stuk.

10 Comments

 • Reply
  Frauke
  2 november 2010 at 09:41

  Prachtige kleuren alledrie! Echt kleurtjes die ik zo zou dragen <3 xx

 • Reply
  Priscilla
  2 november 2010 at 10:51

  Ik vind ze echt heel mooi! Vooral die goude! Helaas wel wat prijzig voor mij

 • Reply
  Eline
  2 november 2010 at 11:30

  Wat een prachtige kleuren!

 • Reply
  Lois
  2 november 2010 at 13:14

  die goude vind ik wel mooi, de andere kleuren zijn niet echt mijn smaak,
  maar de kwaliteit is erg goed zo te zien!

 • Reply
  Amanda
  2 november 2010 at 14:35

  Wauw wat mooi! Alleen vind ik het iets teveel voor een oogpotlood 🙁 Maar ze zijn wel erg mooi

 • Reply
  Silva
  2 november 2010 at 17:19

  Ooh, die gouden is mooi! Maar ik heb denk ik geen 14 euro ervoor over, dan koop ik liever Gosh Velvet touch Eyeliners, voor de helft van de prijs.

 • Reply
  PinkFairy
  2 november 2010 at 22:33

  Oohh ze zijn prachtig!!! Vooral Czar!!!

 • Reply
  Maaike
  3 november 2010 at 16:59

  Oei, jammer dat ze niet op de waterlijn mogen, want daar zou ik ze net willen voor gebruiken 😀

  • Reply
   Charlotte
   3 november 2010 at 17:24

   Het geldt niet voor alle kleuren hoor! Sommigen zijn veilig om op je waterlijn te gebruiken en dan staat de waarschuwing er niet op 😉

 • Reply
  Tatjana
  3 november 2010 at 22:09

  Ze zijn wel echt heel erg mooi zeg!!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.