Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Virgin Mojito

Het is geen geheim dat de lichaamsproducten van The Body Shop veruit mijn favorieten zijn. Mijn favoriete geur wisselt regelmatig, maar één van mijn grootste favorieten ooit was Sweet Lemon. Helaas is deze lijn uit het assortiment, maar gelukkig heb ik nog een flinke voorraad in huis én is deze geweldige geur af en toe nog verkrijgbaar tijdens de sale. Echter heeft Sweet Lemon er momenteel een geduchte concurrent bij, want er staat een nieuwe lancering voor de deur die minstens zo lekker is. En dat is… The Body Shop Virgin Mojito! Ik heb bijna alle producten uit de geurlijn in huis en ga ze met jullie delen.

The Body Shop Virgin Mojito - 7 van 8

De geurlijn Virgin Mojito is helemaal nieuw in het assortiment en zal is Limited Edition worden uitgebracht. Eigenlijk hoop ik dat hij zo populair zal zijn dat hij in het vaste assortiment wordt opgenomen, dus wie weet kunnen we langer van deze lijn genieten. Tja, en de geur? Die valt het beste te omschrijven als een combinatie van zoete limoen en frisse munt. Perfect voor de zomer dus! Net als een echte mojito, maar dan zonder de kater achteraf.

The Body Shop Virgin Mojito Shower Gel

The Body Shop Virgin Mojito - 5 van 8

Ik had het geluk al een paar producten uit de Virgin Mojito-serie te ontvangen vanwege mijn blog, maar daar zat de douchegel niet tussen. Echter wist ik direct dat ik van deze lijn de Virgin Mojito Shower Gel (€7,00 – 250 ml) wilde hebben, want dit is de perfecte zomergeur! Toen hij bij mijn werk binnen was heb ik hem dan ook meteen gekocht. Door de combinatie van mint en citroen is hij ook nog eens fantastisch verkwikkend, waardoor hij perfect is om ’s ochtends mee wakker te worden. Hij schuimt goed (zeker in combinatie met een puf) en droogt de huid totaal niet uit.

Ingrediënten
Aqua/Water (Solvent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Glycerin (Humectant), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Polyglyceryl-2 Caprate (Skin-Conditioning Agent), Sodium Benzoate (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), Sucrose (Humectant), Limonene (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Citral (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Polysorbate 20 (Emulsifier), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Denatonium Benzoate (Denaturant), Citrus Aurantifolia Fruit Extract/Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Mentha Viridis Leaf Extract/Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Extract (Fragrance Ingredient), Potassium Sorbate (Preservative), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant), CI 17200/Red 33 (Colorant).

The Body Shop Virgin Mojito Body Scrub

The Body Shop Virgin Mojito - 2 van 8

Na de douchegel kun je je huid extra verwennen met de bijpassende Virgin Mojito Body Scrub (€18,00 – 250 ml). Call me crazy, maar af en toe draai ik deze pot open om gewoon even van de heerlijke frisse geur te genieten. Oef, deze geur is lekker!

Ingrediënten
Aqua/Water (Solvent), Glycerin (Humectant), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Cellulose Acetate (Film Former), Polysorbate 20 (Emulsifier), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Benzyl Alcohol (Preservative), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Jojoba Esters (Skin-Conditioning Agent – Emollient), Mel/Honey (Humectant), Sucrose (Humectant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Limonene (Fragrance Ingredient), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Ultraviolet Light Absorber), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Disodium EDTA (Chelating Agent), Citral (Fragrance Ingredient), PEG-30 Dipolyhydroxystearate (Emulsifying Agent), Trideceth-6 (Surfactant – Emulsifying Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Denatonium Benzoate (Denaturant), Citric Acid (pH Adjuster), Citrus Aurantifolia Fruit Extract/Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Mentha Viridis Leaf Extract/Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Extract (Fragrance Ingredient), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), CI 77288/Chromium Oxide Greens (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant).

The Body Shop Virgin Mojito - 3 van 8

De substantie van deze scrub is een soort gel met fijne korreltjes. Hoewel ik zelf van wat grovere scrubs houd, is deze juist een wat mildere variant. Dat is met het oog op de zomer trouwens niet verkeerd, want als je per ongeluk een beetje verbrand bent en gaat vervellen is het juist prettig om een wat mildere scrub te gebruiken.

The Body Shop Virgin Mojito Body Butter

The Body Shop Virgin Mojito - 6 van 8Ook de Virgin Mojito Body Butter (€16,00 – 250 ml) heb ik direct aangeschaft toen hij binnenkwam. Ik had er eerder al even een proefje van geprobeerd en ik was meteen groot fan! Het is een vrij stevige en dikke bodybutter, maar omdat hij voor de normale huid bedoeld is, is hij niet bijzonder vet en trekt hij vrij snel in de huid. Bij het aanbrengen begint de geur vooral met heel veel zoete limoen, maar even later gaat hij over in een frisse muntgeur met een vleugje citrus. Heerlijk! Bovendien blijft de geur nog best lang hangen, want als ik ’s avonds mijn kleren uittrek ruik ik nog steeds een vleugje Virgin Mojito van het aanbrengen ’s ochtends. Heb je liever een dunnere substantie? Dan is er ook nog een Virgin Mojito Body Sorbet verkrijgbaar, die qua substantie vergelijkbaar is met deze varianten.

Ingrediënten
Aqua/Water (Solvent), Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent), Glycerin (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifying Agent), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), PEG-100 Stearate (Surfactant), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Cera Alba/Beeswax (Viscosity Controlling Agent), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Sucrose (Humectant), Caprylyl Glycol (Humectant), Phenoxyethanol (Preservative), Limonene (Fragrance Ingredient), Xanthan Gum (Viscosity Controlling Agent), Citral (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Linalool (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Citrus Aurantifolia Fruit Extract/Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Mentha Viridis Leaf Extract/Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Extract (Fragrance Ingredient), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant).

The Body Shop Virgin Mojito Body Splash

The Body Shop Virgin Mojito - 4 van 8Als laatste product heb ik nog de Virgin Mojito Body Splash (€17,00 – 300 ml). Als je de verpakking voor het eerst ziet denk je misschien dat het een soort zeep is, maar het is eigenlijk gewoon een soort body mist. Het aparte van deze variant is echter dat je er een beetje van in je handen schudt en het vervolgens met je handen op je lichaam dept. Hoe lekker de geur ook is, heel handig is het niet. Het is vooral belangrijk om hem goed te doseren, aangezien de substantie erg dun is en je makkelijk te veel in je handen giet. Een makkelijke oplossing? Doe er wat van in een sprayflesje!

Ingrediënten
Alcohol Denat. (Solvent), Aqua/Water (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Sucrose (Humectant), Ethylhexyl Salicylate (Sunscreen), Limonene (Fragrance Ingredient), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Ultraviolet Light Absorber), Glycerin (Humectant), Citral (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Citrus Aurantifolia Fruit Extract/Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Mentha Viridis Leaf Extract/Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Extract (Fragrance Ingredient), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), Denatonium Benzoate (Denaturant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant).

The Body Shop Virgin Mojito - 1 van 8

Body mists zijn over het algemeen vrij lichte geuren die redelijk snel vervliegen. Dat geldt voor deze Body Splash ook en ik denk dat je ongeveer een uur of 3 met de geur kunt toekomen, iets wat voor dit type product heel normaal is. Als je heb gebruikt in combinatie met de andere producten uit deze lijn (vooral de Body Butter) blijft hij trouwens nog iets langer hangen! Van mij had er nog wel een Eau de Toilette in deze geur mogen zijn. Ik blijf nog even hopen.

The Body Shop Virgin Mojito - 8 van 8

Oh my, het lijkt alsof The Body Shop met deze geurlijn eindelijk al mijn wensen heeft vervuld! Dit is nou echt het type geur waar ik van houd. Fris en zoet, maar niet te snoeperig. Alleen een beetje jammer dat hij Limited Edition zal zijn, dus ik hoop vurig dat daar nog verandering in gaat komen. Ik weet namelijk zeker dat ik niet de enige ben die zo dol op deze geur is! We moeten nog héél even wachten totdat hij bij alle winkels van The Body Shop verkrijgbaar is (9 juni), maar als je hem tegenkomt moet je hem echt even uitproberen. Met deze lijn kan de zomer beginnen!

The Body Shop Virgin Mojito – vanaf €7,00
The Body Shop (vanaf 9 juni verkrijgbaar)

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Ik heb deze lijn al veel in andere reviews voorbij zien komen.. Ik ben gek op de combi munt & citroen/limoen :-). De body butter lijkt me echt iets voor mij, ik ben benieuwd!!

 2. Deze lijn ziet er ontzettend lekker en fris uit, ik ben er dan ook superbeniewd naar :). De bodybutter en de scrub zou ik denk ik het meeste gebruiken, lekker verzorgend en helemaal fijn voor de zomer :).

 3. Ik heb ze nog niet geroken, maar het lijkt me een super lekkere lijn! Hoopvol afwachten tot het in de winkel ligt dus. Fijne review!

 4. Ah ik heb hier al veel reviews van voorbij zien komen, maar het verveelt me nog steeds niet! Lijkt me echt een heerlijke geur, ik ga ‘m zeker eens proberen als ik bij TBS kom!

 5. Aahhhh deze lijn klinkt zo goed! <3 Snel even ruiken bij TBS!

 6. Dit lijkt me echt een heerlijke lijn, zeker voor de zomer! Het zal me niets verbazen als ik mijn voorraad hier mee aan ga vullen 🙂

 7. Het lijkt me een heerlijke lijn voor de zomer!

 8. Wat een heerlijke zomerse lijn!

 9. Ik heb deze lijn inmiddels al zo vaak voorbij zien komen dat ik echt wel heel nieuwsgierig ben geworden naar hoe het ruikt haha..toch maar een keer langsgaan bij de TBS binnenkort!

  Lieeefs!

 10. Ik hoor zoveel goede dingen over deze lijn! Ik ben zo benieuwd!

 11. Ik denk dat dit zeker wat voor mij is, zeker die scrub lijkt me geweldig!

 12. Al die reviews over deze lijn maken mij steeds benieuwder! Ik zou sowieso die shower gel, body butter én scrub willen hebben. Heerlijk <3

 13. Ben zeer benieuwd na alle reviews over de producten. Ik ben gek op The Body Shop en dus erg nieuwsgierig of Virgin Mojito ook in de smaak valt 🙂

 14. Renée zegt:

  Ik heb de body sorbet, echt een heerlijke geur inderdaad. Wil misschien ook nog wel de body butter hebben.

 15. Ik ben dol op de cocktail mojito, dus deze geur zal ik ook zeker kunnen waarderen. Wat heerlijk dat de geur van de body butter zo lang blijft hangen. Dat vind ik een groot pluspunt. Fijn dat ‘ie ook zo snel intrekt. Al lijkt de sorbet me ook prettig qua werking. Iene miene mutte…Tsja, welke zal ik nu gaan kopen?

 16. oeeeeehhh deze klinkt wel erg aantrekkelijk! Ik ga zeker weten iets van de lijn aanschaffen 🙂

 17. Heel gek maar ik heb deze lijn al zien liggen in de winkel! Vond het al vreemd want ik had er nog helemaal niks over gehoord. Ik vond de geur inderdaad écht naar Mojito’s ruiken maar het is niet helemaal mijn geur helaas.

  1. Klopt, sommige winkels hebben hem iets te vroeg in de winkel gelegd!

 18. Wow ben er benieuwd naar de lijn!

  1. Ik bedoel natuurlijk ik ben erg benieuwd naar de lijn! Oeps haha

 19. Ik vind de onhandige verpakking van de bodysplash een jammerlijk idee, hoewel ik er nog steeds erg benieuwd naar ben.

 20. Na alle leuke artikels over deze lijn, ben ik toch wel heel benieuwd geworden naar de geur! 🙂

 21. klinkt echt wel als een heerlijke lijn
  vooral die scrub wil ik wel eens proberen

  liefs
  Karlien

 22. Oooooh deze klinkt zooooo lekker! Ik ga donderdag even de stad in om er aan te snuffelen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.