Reviews

Review: Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT

Als je mij en m’n site al langer volgt dat weet je dat ik niet zo vaak over parfum schrijf. Ik heb er gewoon heel weinig mee! Er zijn maar weinig geuren die ik echt lekker vind en er gaan regelmatig weken voorbij dat ik geen enkele parfumfles aanraak. Toch zijn er soms geuren die daar verandering in kunnen brengen. Toen ik een paar maanden geleden een kleine versie van Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh kreeg om uit te testen was ik op slag verliefd! Geen wonder eigenlijk, want ik heb nou eenmaal een zwak voor alles van Marc Jacobs. Inmiddels heb ik mezelf getrakteerd op een grote fles!

Daisy is één van de meest populaire geuren van Marc Jacobs en is al een paar jaar te koop. Daisy Eau So Fresh is, zoals de naam al zegt, het frissere zusje van Daisy! De geur is net wat lichter en levendiger, precies waar ik van houd. De noten van Daisy Eau So Fresh zijn als volgt:

Topnoten: Robijnrode grapefruit, frambozen, groene bladeren en peer
Hartnoten: Viooltjes, wilde rozen, appelbloesem, lychee en jasmijnbloemblaadjes
Basis: Muskus, pruimen en cederhout

Ik ben geen ster in het analyseren van een parfum op basis van de noten, maar als ik ze zo zie verbaast het me niet dat ik de geur zo lekker vind. Door de naam ‘Daisy’ (madeliefje) zou je verwachten dat het een hele bloemige geur is, maar dat is het zeker niet. Het is meer een frisse, fruitige geur met hier en daar een bloempje.

De geur is heerlijk, maar er is ook meer dan voldoende aandacht besteed aan de verpakking! Is hij niet prachtig? Normaal bewaar ik parfums altijd in een afgesloten kast, maar deze ‘mag’ pronken op mijn beautytafel. De bloemetjes zitten stevig op de dop en hoewel ze van een soepel materiaal zijn zullen ze niet zomaar loslaten.

Ik heb de Eau de Toilette van 75ml (€70,00) en de kleine Petite Flower On The Go van 20ml (€36,00). De Petite Flower is ook een Eau de Toilette en is tijdelijk verkrijgbaar. Het is een ideale maat voor in je tas!

Qua houdbaarheid is Daisy Eau So Fresh prima. Het is wel een Eau de Toilette (en er is geen Eau de Parfum van), maar hij blijft makkelijk een paar uur bij me hangen. Vaak spray ik ‘m gedurende de dag nog een keertje bij en dan ben ik voor de gehele dag voorzien.

Het is niet vaak dat ik echt onder de indruk ben van een parfum, maar Daisy Eau So Fresh is mij op het lijf geschreven. Ik vind het een heerlijke frisse geur die me gewoon een happy gevoel geeft! Als je net als ik de voorkeur geeft aan frisse en zoete geuren die niet te zwaar zijn, dan is dit zeker een Eau de Toilette om uit te proberen.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh is verkrijgbaar in een Eau de Toilette van 75ml voor €70,- en 125ml voor €92,-. Ook is er nog een tijdelijke kleine versie van 20ml verkrijgbaar voor €36,00. De parfum is te koop bij bekende parfumerieën zoals Douglas, Ici Paris en De Bijenkorf.

26 Comments

 • Reply
  MySuperSweetLife
  25 september 2012 at 06:54

  Hij lijkt mij ook heerlijk! Alleen het flesje is al prachtig!
  Liefs

 • Reply
  Christel
  25 september 2012 at 07:09

  Het flesje is mooi en de noten spreken mij wel aan! Volgebde keer bij Douglas of Ici Paris even snuffelen! Haha!

 • Reply
  Charile
  25 september 2012 at 07:38

  Lijkt me echt heerlijk! De verpakking is zo mooi 😀

 • Reply
  Femke
  25 september 2012 at 09:27

  Ohh, wat is die heerlijk!! Ik ben er ook helemaal verliefd op 🙂 mmmm

 • Reply
  Esmay
  25 september 2012 at 09:34

  Zo’n leuke verpakking! Alleen daarom wil ik hem!

 • Reply
  Aranka
  25 september 2012 at 09:42

  Ik vind deze echt heerlijk, ik heb zelf dat kleine bloemetje maar zou ook graag een grote fles willen hebben!

 • Reply
  Kimberly
  25 september 2012 at 09:43

  Ik ben echt helemaal verliefd op het flesje, zoo leuk! 😀

 • Reply
  Valery
  25 september 2012 at 10:36

  Aww, het flesje is echt te leuk! De geur klinkt ook erg lekker, misschien maar eens in de winkel proberen 😀

 • Reply
  Miss Mags
  25 september 2012 at 10:54

  Het luchtje ruikt fantastisch, het flesje is leuk. Leuke review !

 • Reply
  Linda
  25 september 2012 at 11:10

  Lijkt mij wat te fruitig en ik hou niet zo van musk. Los daarvan vind ik de verpakking erg lelijk, dus ik zou hier niet snel voor gaan.

 • Reply
  Barbara
  25 september 2012 at 11:11

  OOow die lijkt me heeerlijk, het origineel behoort nog steeds tot mijn favoriete parfums!

 • Reply
  beautybysandra
  25 september 2012 at 11:14

  lijkt me echt heel erg lekker =)

 • Reply
  BeautyByTS
  25 september 2012 at 12:21

  Ik heb hem vorige week gekocht en vind hem heerlijk!!!! Zit steeds bij mezelf te ruiken hahah

 • Reply
  Bodi
  25 september 2012 at 13:18

  Ik heb van mijn moeder het flesje van haar gekregen toen die op was en die staat nu mooi te wezen op mijn kaptafel ookal zit er niks meer in, haha. Maar hij ruikt echt heerlijk!

 • Reply
  Gerrianne
  25 september 2012 at 16:29

  De geur lijkt me echt heeeerlijk! Ik ben echt een parfum liefhebber (aan het worden)! Nog niet zoveel in bezit, maar het budget heb ik ook niet altijd! De flacon van deze ziet er ook geweldig uit, te leuk!

 • Reply
  Lissa
  25 september 2012 at 17:11

  Ik heb hem ook en wat is hij lekker! Alleen blijft hij niet zo goed hangen bij me.
  Hoeveel spritsjes gebruik jij? Misschien ben ik gewoon te zuinig 🙂

  • Reply
   Charlotte
   25 september 2012 at 18:51

   Een stuk of 5 denk ik, in totaal voor polsen en hals!

 • Reply
  Suus
  25 september 2012 at 17:58

  Het flesje alleen al is prachtig! Ik ga de geur binnenkort even ruiken 🙂

 • Reply
  Jorinde
  25 september 2012 at 20:16

  Lijkt me een heerlijk parfum!

 • Reply
  Jana
  25 september 2012 at 20:25

  Het flesje ziet er zo mooi uit 😀 x

 • Reply
  Marijke
  25 september 2012 at 20:50

  Het flesje is zoo mooi!

 • Reply
  Tedje
  25 september 2012 at 21:40

  Hij is zooo lekker!

 • Reply
  Conny
  27 september 2012 at 19:55

  hij is zoo lekker dat ik heb op me kerst wishlist gezet heb

 • Reply
  Lovethatmakeup
  29 september 2012 at 10:46

  Ahhh deze parfum wil ik al zo lang! Hijs taat bovenaan mijn wishlist 🙂

 • Reply
  Femke
  14 maart 2013 at 20:22

  als je bv. voorbij loopt bij ieland op de bus, en je hebt 5 keer gespoten.. ruikt die persoon jedan? ik ben op zoek naar een parfum die een hele lang blijft hangen! danku! x x x

  • Reply
   Charlotte
   15 maart 2013 at 07:28

   Nee, zo zwaar is hij niet. Dat vind ik overigens wel zo prettig dat hij dat niet is, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.