Reviews

Review: Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT

Als je mij en m’n site al langer volgt dat weet je dat ik niet zo vaak over parfum schrijf. Ik heb er gewoon heel weinig mee! Er zijn maar weinig geuren die ik echt lekker vind en er gaan regelmatig weken voorbij dat ik geen enkele parfumfles aanraak. Toch zijn er soms geuren die daar verandering in kunnen brengen. Toen ik een paar maanden geleden een kleine versie van Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh kreeg om uit te testen was ik op slag verliefd! Geen wonder eigenlijk, want ik heb nou eenmaal een zwak voor alles van Marc Jacobs. Inmiddels heb ik mezelf getrakteerd op een grote fles!

Daisy is één van de meest populaire geuren van Marc Jacobs en is al een paar jaar te koop. Daisy Eau So Fresh is, zoals de naam al zegt, het frissere zusje van Daisy! De geur is net wat lichter en levendiger, precies waar ik van houd. De noten van Daisy Eau So Fresh zijn als volgt:

Topnoten: Robijnrode grapefruit, frambozen, groene bladeren en peer
Hartnoten: Viooltjes, wilde rozen, appelbloesem, lychee en jasmijnbloemblaadjes
Basis: Muskus, pruimen en cederhout

Ik ben geen ster in het analyseren van een parfum op basis van de noten, maar als ik ze zo zie verbaast het me niet dat ik de geur zo lekker vind. Door de naam ‘Daisy’ (madeliefje) zou je verwachten dat het een hele bloemige geur is, maar dat is het zeker niet. Het is meer een frisse, fruitige geur met hier en daar een bloempje.

De geur is heerlijk, maar er is ook meer dan voldoende aandacht besteed aan de verpakking! Is hij niet prachtig? Normaal bewaar ik parfums altijd in een afgesloten kast, maar deze ‘mag’ pronken op mijn beautytafel. De bloemetjes zitten stevig op de dop en hoewel ze van een soepel materiaal zijn zullen ze niet zomaar loslaten.

Ik heb de Eau de Toilette van 75ml (€70,00) en de kleine Petite Flower On The Go van 20ml (€36,00). De Petite Flower is ook een Eau de Toilette en is tijdelijk verkrijgbaar. Het is een ideale maat voor in je tas!

Qua houdbaarheid is Daisy Eau So Fresh prima. Het is wel een Eau de Toilette (en er is geen Eau de Parfum van), maar hij blijft makkelijk een paar uur bij me hangen. Vaak spray ik ‘m gedurende de dag nog een keertje bij en dan ben ik voor de gehele dag voorzien.

Het is niet vaak dat ik echt onder de indruk ben van een parfum, maar Daisy Eau So Fresh is mij op het lijf geschreven. Ik vind het een heerlijke frisse geur die me gewoon een happy gevoel geeft! Als je net als ik de voorkeur geeft aan frisse en zoete geuren die niet te zwaar zijn, dan is dit zeker een Eau de Toilette om uit te proberen.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh is verkrijgbaar in een Eau de Toilette van 75ml voor €70,- en 125ml voor €92,-. Ook is er nog een tijdelijke kleine versie van 20ml verkrijgbaar voor €36,00. De parfum is te koop bij bekende parfumerieën zoals Douglas, Ici Paris en De Bijenkorf.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Hij lijkt mij ook heerlijk! Alleen het flesje is al prachtig!
  Liefs

 2. Het flesje is mooi en de noten spreken mij wel aan! Volgebde keer bij Douglas of Ici Paris even snuffelen! Haha!

 3. Lijkt me echt heerlijk! De verpakking is zo mooi 😀

 4. Ohh, wat is die heerlijk!! Ik ben er ook helemaal verliefd op 🙂 mmmm

 5. Zo’n leuke verpakking! Alleen daarom wil ik hem!

 6. Ik vind deze echt heerlijk, ik heb zelf dat kleine bloemetje maar zou ook graag een grote fles willen hebben!

 7. Ik ben echt helemaal verliefd op het flesje, zoo leuk! 😀

 8. Aww, het flesje is echt te leuk! De geur klinkt ook erg lekker, misschien maar eens in de winkel proberen 😀

 9. Het luchtje ruikt fantastisch, het flesje is leuk. Leuke review !

 10. Lijkt mij wat te fruitig en ik hou niet zo van musk. Los daarvan vind ik de verpakking erg lelijk, dus ik zou hier niet snel voor gaan.

 11. OOow die lijkt me heeerlijk, het origineel behoort nog steeds tot mijn favoriete parfums!

 12. lijkt me echt heel erg lekker =)

 13. Ik heb hem vorige week gekocht en vind hem heerlijk!!!! Zit steeds bij mezelf te ruiken hahah

 14. Ik heb van mijn moeder het flesje van haar gekregen toen die op was en die staat nu mooi te wezen op mijn kaptafel ookal zit er niks meer in, haha. Maar hij ruikt echt heerlijk!

 15. De geur lijkt me echt heeeerlijk! Ik ben echt een parfum liefhebber (aan het worden)! Nog niet zoveel in bezit, maar het budget heb ik ook niet altijd! De flacon van deze ziet er ook geweldig uit, te leuk!

 16. Ik heb hem ook en wat is hij lekker! Alleen blijft hij niet zo goed hangen bij me.
  Hoeveel spritsjes gebruik jij? Misschien ben ik gewoon te zuinig 🙂

  1. Een stuk of 5 denk ik, in totaal voor polsen en hals!

 17. Het flesje alleen al is prachtig! Ik ga de geur binnenkort even ruiken 🙂

 18. Lijkt me een heerlijk parfum!

 19. Het flesje ziet er zo mooi uit 😀 x

 20. Het flesje is zoo mooi!

 21. Hij is zooo lekker!

 22. hij is zoo lekker dat ik heb op me kerst wishlist gezet heb

 23. Ahhh deze parfum wil ik al zo lang! Hijs taat bovenaan mijn wishlist 🙂

 24. Femke zegt:

  als je bv. voorbij loopt bij ieland op de bus, en je hebt 5 keer gespoten.. ruikt die persoon jedan? ik ben op zoek naar een parfum die een hele lang blijft hangen! danku! x x x

  1. Nee, zo zwaar is hij niet. Dat vind ik overigens wel zo prettig dat hij dat niet is, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

 25. […] heb ik het parfum Marc Jacobs – Daisy Eau So Fresh, met een fantastische dop met bloemen. Deze vormgeving is ontzettend […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.