Nagellak

Review: OPI Starlight Collectie (Winter 2015)

Jullie konden in deze unboxing-video al zien hoe enthousiast ik werd van de nieuwe OPI Starlight Kerstcollectie, maar ik stond uiteraard te springen om ze daadwerkelijk te proberen! Ik ben flink aan het swatchen geweest en heb de prachtige feestelijke nagellakken voor jullie op de foto gezet. Ik kan vast iets verklappen: dit is één van de allermooiste kerstcollecties sinds jaren heeft uitgebracht!

Copy of Featured Image-2

De volledige OPI Starlight-collectie bestaat uit 18 kleuren, dus het is een flinke collectie. 12 van deze kleuren worden door OPI als de ‘basiscollectie’ omschreven en 6 glitters zijn tijdelijk. Ik weet dus niet of het betekent dat de basiscollectie ook daadwerkelijk in de vaste collectie opgenomen gaat worden. Het zijn in elk geval geen kleuren die al in het assortiment zitten. Ik heb niet de volledige collectie (ik mis een paar van de Limited Editions), maar ik ga de 14 kleuren die ik heb aan jullie laten zien!

OPI – Love Is In My Cards

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 11 van 15

Ik trap af met mijn minst favoriete lak uit de collectie. Love is in My Cards is een klassieke rode tint die op zich wel mooi is, maar ik vond de substantie echt niet fijn. Hij is erg dun waardoor hij makkelijk op je nagelriemen uitloopt (serieus, ik heb mijn wijsvinger drie keer opnieuw moeten lakken voor deze foto en de rest kreeg ik ook niet netjes). Tegelijkertijd is hij weer een beetje stroperig, waardoor hij niet prettig lakt als je een dun laagje aan wil brengen om het uitlopen te voorkomen. Nee, OPI heeft absoluut betere roodtinten in de collectie.

OPI – Ro-Man-Ce on the Moon

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 12 van 15

Over Ro-Man-Ce on the Moon ben ik ook niet razend enthousiast, maar hij is best aardig. Deze lakte al een heel stuk beter! Deze tint heeft een beetje shimmer, maar die is behoorlijk subtiel.

OPI – I’m in the Moon for Love

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 2 van 15

Ik ben vaak niet zo dol op paarse lakjes, maar I’m in the Moon for Love is een mooie! Hij heeft een piepklein beetje rode shimmer waardoor hij wat interessanter wordt. Deze heeft ook een erg prettige substantie.

OPI – Two Wrongs Don’t Make a Meteorite (Limited Edition)

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 3 van 15

OPI grijpt deze kerstcollectie aan als kans om extra uit te pakken met glitters. Zo is er Two Wrongs Don’t Make a Meteorite, een transparante glittertopcoat met grove glitters. Ik vind hem best aardig, maar niet ‘wauw’. Wat ik wel leuk vind is de ruitvormige glitters in deze lak, die zie je namelijk niet vaak!

OPI – Guys & Galaxies

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 13 van 15

Als je van een beetje vampy kleuren houdt zit je met Guys & Galaxies helemaal goed. Dit is een donkerrode tint die zelfs een beetje naar bruin neigt. Een mooie chique tint voor de feestdagen!

OPI – Cosmo with a Twist

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 5 van 15

Cosmo with a Twist is ook een interessante. Deze lak lijkt op deze foto namelijk donkerblauw, maar afhankelijk van het licht heeft hij ook wat paarse en gouden shimmer. Het is subtiel, maar wel heel erg mooi. Net een soort sterrenhemel!

OPI – Give Me Space

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 4 van 15

Holy cannoli, deze is gáááááf! Ik had verwacht dat dit een simpel blauw lakje met wat zilveren glittertjes was, maar Give Me Space is nog veel meer dan dat. De glitters zijn namelijk holografisch en de tint blauw is behoorlijk uniek. Ik had het net over een sterrenhemel, maar ik denk dat deze lak daar nog veel dichter bij in de buurt komt. Dit is zonder twijfel één van mijn favorieten!

OPI – Center of the You-niverse

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 6 van 15

Ik werd ook verrast door Center of the You-niverse! Misschien niet zo spectaculair als zijn blauwe broertje, maar ook dit is een toffe nagellak. Het holografische effect is bij deze tint wat minder sterk, maar dat maakt hem niet minder feestelijk!

OPI – I Drive a SuperNova

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 1 van 15

En nu komen we bij het spannende deel van de collectie, de metallics! I Drive a SuperNova is een zilveren tint die een beetje een frost-achtige finish heeft. Niet uniek en ook niet heel spannend. Ik zou dan liever voor een wat meer glanzende zilveren tint gaan, dat staat vaak net wat moderner.

OPI – By the Light of the Moon

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 9 van 15

By the Light of the Moon doet me een beetje denken aan de gouden variant OPI Baroque…. But Still Shopping! die in de OPI Venice-collectie zat. Ik snap wat OPI met deze finish probeert te bereiken, maar ik word er niet zo wild van. Het lijkt een beetje een ijzig-effect, maar ik had het wel leuk gevonden als de lak nog iets glanzender was geweest.

OPI – Is this Star Taken?

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 8 van 15

Is this Star Taken? zit een beetje in dezelfde sferen als de vorige tint, al vind ik deze nog iets meer geslaagd. De sliertjes zijn namelijk holografisch, waardoor hij toch wat extra’s heeft.

OPI – Comet Closer

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 7 van 15

De tint Comet Closer is een beetje de gouden tegenhanger van I Drive A SuperNova, maar dan met wat extra’s. In deze tint zitten namelijk ook nog wat grove glitters verwerkt die de lak een beetje structuur geven. Wederom niet mijn ultieme favoriete goudtint, maar het is weer eens wat anders.

OPI – Super Star Status

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 10 van 15

Oooooh, Super Star Status is één van mijn favorieten uit deze collectie. Tja, dat zal voor jullie geen verrassing zijn! Hij komt een beetje in de buurt van Barry M Majesty, maar dan met een iets andere structuur. Het is jammer dat je op deze foto niet goed kun zien hoe hij er in het echt uit ziet. Het lijkt namelijk alsof je je nagels in glitters hebt gedoopt en de lak is extreem glitterend. Love it!

OPI – Ce-less-tial is More (Limited Edition)

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 14 van 15

Toch meer een liefhebber van roze dan van goud? Dan is Ce-less-tial is More ook héél erg gaaf. Deze is net wat subtieler dan Super Star Status omdat de glitters wat kleiner zijn, maar hij sprankelt nog net zo vrolijk. Dit is ook echt zo’n tint die je direct een feestelijk gevoel geeft. Prachtig!

OPI Starlight collectie Holiday Winter 2015 - 15 van 15

Voor al deze lakken heb ik 2 laagjes gebruikt, dus met de dekking zit het wel goed. Zoals altijd bekijk ik de collectie met een wat kritische (en subjectieve) blik, maar er zitten zonder twijfel heel wat interessante tinten tussen! Ik denk dat OPI met deze collectie eigenlijk wel een feestelijk lakje voor iedereen heeft. Houd je van subtiel? Ga dan voor een zachte goudtint. Liever wat stoerder? Dan zijn de vampy paarse tinten wat voor jou. En wil je helemaal losgaan? Pak dan één van die (rosé)gouden glitters en het feest kan beginnen. Oh, en vergeet vooral de blauwe Give me Space niet, dat is één van de mooiste lakjes die ik ooit heb gezien.

OPI Starlight-collectie – €14,95 per stuk (15 ml)
kijk hier voor de OPI verkooppunten

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. De paarsige en blauwe kleuren zijn mijn favoriet

 2. Er zitten echt prachtige kleuren tussen vooral guys&galaxies!

 3. Wat heb je mooiee foto’s gemaakt, Charlotte! Wederom een prachtige collectie van OPI, ik denk dat Guys & Galaxies mijn favoriet is.

  1. Same thing gurl!

 4. Er zitten echt prachtige kleuren tussen. Ik zou er zeker wel een aantal willen ze hebben een ieder wat wils collectie volgens mij. Liefs soraya

 5. Wow, hele mooie swatches en nuttige toelichtingen. Van deze collectie wil ik er zeker een aantal hebben.

 6. Er zitten echt een hoop mooie lakjes tussen <3 Leuke en uitgebreide collectie!

 7. Dit is echt een mooie collectie. Ik ben zo jaloers op hoe mooi jij je nagels kunt lakken!

 8. Anneke zegt:

  Oh, die blauwe! Wat een mooie kleur is dat.

 9. Two Wrongs Don’t Make a Meteorite is speciaal!

 10. Omgggg! Die Guys & Galaxy wil ik! Hij doet me denken aan een Nagellak een paar jaar geleden ofsow van Essie. Ik weet niet of ik de enigste ben. Maar die is helaas op (al een jaar lang xD), dus ik ga ff sparen zodat ik hem kan kopen voor kerst ensow :$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.