Make-up Reviews

Review: The Body Shop Cheek & Face Powders Autumn 2010

In mijn favorieten van September zagen jullie al één van de Cheek & Face Powders uit de herfstcollectie 2010 van The Body Shop voorbij komen. Naast de kleur Berry is er nog een andere tint verkrijgbaar, namelijk de kleur Chestnut. Vandaag laat ik jullie beide poeders zien.

De herfstcollectie van dit jaar heet Smoke & Fire. Behalve deze twee gezichtspoeders zitten in deze collectie ook nog een drietal Kajal Eyeliners om een echt smokey effect te creëren. Ik vond deze eyeliners niet zo interessant, maar de prachtige Cheek & Face Powders kon ik niet laten liggen. Net als de meeste seizoen-gebonden collecties van The Body Shop zijn deze producten Limited Edition en dus tijdelijk verkrijgbaar. Mocht je één van de producten willen hebben, zorg dat je ze snel aanschaft, anders grijp je misschien mis.

De poeders vallen beiden op door het prachtige blaadjes-patroon. Ik krijg er meteen een echt herfst-gevoel van! Zoals jullie kunnen zien bestaat het patroon uit meerdere tinten poeder. Het is geen overspray, zoals bij veel van dit type producten, maar de blaadjes zijn massief. Van de Cheek & Face Powder in Berry heb ik al flink wat gebruikt en nog steeds zijn de verschillende kleuren goed zichtbaar. Van beide poeders kan je de kleuren ook afzonderlijk gebruiken zodat je bepaalde delen van je gezicht kan highlighten. Ik vind de blaadjes er net iets te klein voor, dus ik haal mijn kwast er altijd helemaal overheen.

Zoals jullie straks op de swatches kunnen zien zijn beide poeders behoorlijk shimmery. Er zitten geen grote glitters in, maar ze hebben allebei wel een metallic finish. Ik vind dat zelf een prachtige goed aan de huid geven, maar als je liever een mat product gebruikt kan je deze beter overslaan.

Cheek & Face Powder: Chestnut

Chestnut

Chestnut is voor mij meer een bronzer dan een blush, maar ik kan me voorstellen dat hij voor donkere dames ook een prachtige highlighter kan zijn! De poeder is ontzettend gepigmenteerd, dus je moet zorgen dat je ‘m goed blendt. Op deze foto heb ik geprobeerd ‘m zo goed mogelijk te blenden zodat jullie het effect goed kunnen zien:

Blenden is hier het sleutelwoord, want anders eindig je al snel met oranje strepen op je gezicht. Ik vind dit een mooi product, maar wat mij betreft had hij iets minder oranje mogen zijn, want dan zou hij iets draagbaarder zijn geweest.

Cheek & Face Powder: Berry

Berry

Dit is echt mijn favoriet! De kleur van Berry is echt perfect en ik gebruik ‘m nagenoeg  dagelijks. Ook deze is flink gepigmenteerd, maar wanneer ik ‘m mooi blend en over laat lopen in mijn huid is dit een perfecte blush. Deze kleur is niet alleen geschikt voor dames met een hele lichte huid, maar ook meiden met een iets donkere tint zullen deze kleur goed kunnen hebben.

Ook deze heb ik weer flink geblend, maar je kan ‘m zo intens maken als je wilt. Ideaal dus! Op de foto die jullie konden zien bij mijn review van de MAC Pro Longwear-producten heb ik deze blush ook op:

Mooie kleur, vinden jullie ook niet? Op deze foto lijkt hij vrij glanzend (komt door de flits), maar in het echt geeft hij een gezonde gloed.

Beide producten zijn goed gepigmenteerd en dat kan bij het aanbrengen wat problemen opleveren. Tik je kwast af voordat je het product op je gezicht aanbrengt en ga er na het aanbrengen eventueel met een schone Duo Fiber-kwast overheen zodat je de kleur mooi in je huid over laat lopen. Berry is mijn absolute favoriet. Hij is goed draagbaar en zal veel dames goed staan. Chestnut is ook een mooie kleur, maar aangezien het meer een bronzer dan een blush is gebruik ik hem helaas niet vaak. Ik zou dus voornamelijk Berry aanraden, maar dat is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen voorkeur. Beide poeders zijn in elk geval een prachtige toevoeging aan elke stash!

De Cheek & Face Powders komen uit de Smoke & Fire-collectie van The Body Shop en kosten €17,00 per stuk. De collectie is tijdelijk, dus wees er snel bij!

24 Comments

 • Reply
  Amanda
  19 oktober 2010 at 19:21

  Wow deze is echt zooo mooi! ik was al van plan om morgen bij de body shop te kijken, maar nu ga ik dus echt zeker! Heb je op die foto de kleur berry op? want die vind ik denk ik ook wel echt de mooiste :)Die staat jou ook heel erg mooi!

 • Reply
  Lotte
  19 oktober 2010 at 20:10

  Wauw
  Eerste reactie met nieuwe commentsysteem 😀

 • Reply
  Marge
  19 oktober 2010 at 20:18

  wieuw mooie healthy glow!
  ik kon steeds niet reageren via het oude reageersysteem nu wel 🙂
  de 27e ga ik voor m'n tanden ben zo benieuwd hoe het zal gaan 😉

  • Reply
   Charlotte
   19 oktober 2010 at 21:00

   Spannend! ik hoop dat het mooi wordt 😀 Fijn dat je nu weer kan reageren 🙂

 • Reply
  Sharon
  19 oktober 2010 at 20:27

  Die tweede <3

 • Reply
  Amanda
  19 oktober 2010 at 20:51

  Wow deze is echt super mooi! Ik was al van plan om morgen even naar de body shop te gaan en even te kijken of het wat is, maar nu ben ik helemaal overtuigd! Heb je op die foto de berry kleur op? want die vind ik toch wel de mooiste! Hij staat jou ook super mooi 🙂

  • Reply
   Charlotte
   19 oktober 2010 at 20:55

   Ja, ik heb daar inderdaad Berry op! Dank je 😀

 • Reply
  Marijke
  19 oktober 2010 at 20:59

  pretty!! Echt supermooi!!

 • Reply
  Frauke
  19 oktober 2010 at 21:03

  Prachtig:)

 • Reply
  Martine
  19 oktober 2010 at 21:06

  Waauw staat echt mooi! Ik heb de Berry ook, prachtige kleur 🙂

  x Martine

 • Reply
  PinkFairy
  19 oktober 2010 at 21:08

  Chestnut is mijn favoriet 🙂 Heb hem zelfs laatst benoemd tot een musthave!
  Maar berry ziet er ook heerlijjk uit…. ik denk dat ik ook deze ga kopen…

 • Reply
  supketchup
  19 oktober 2010 at 21:21

  Mooi zeg, ook het printje in de powders!

 • Reply
  Aranka
  19 oktober 2010 at 21:44

  Bij ons zijn ze 17 euro 🙁 Maar ik vind het echt prachtige producten!

  • Reply
   Charlotte
   19 oktober 2010 at 21:46

   Dat zou ook heel goed de prijs kunnen zijn, ik wist het niet meer exact, maar ik kwam overal deze prijs tegen. Als ik een keer bij TBS ben zal ik het checken en eventueel corrigeren 🙂

 • Reply
  Daniëlle
  19 oktober 2010 at 21:46

  Die roze wil ik echt hebben! Alleen heb ik niet zoveel geld moet ik eerst weer een dag voor werken.. mmm

 • Reply
  Amal
  19 oktober 2010 at 22:50

  Ik heb deze ook echt gekocht door jou! Zag de vorige keer de swatch en vond het zo mooi. Heb zelf een donkere huid, maar met goed blenden staat het echt mooi.

 • Reply
  Diede
  19 oktober 2010 at 23:26

  WAUW ik ga die berry halen! Sowieso! Echt super mooi! En ik houd niet zo van oranje haha! Give me pink pink pink 😀

 • Reply
  Sophie
  20 oktober 2010 at 08:27

  Ze zijn 17 euro maar met de love your body kaart gaat er 1,70 vanaf! Ik ben gek op die berry, echt supermooi (L) oja charlotte, zou je een keer een filmpje of foto's kunnen maken van je collectie? daar ben ik reuzebenieuwd naar!

  • Reply
   Charlotte
   20 oktober 2010 at 09:40

   Dus toch €17,00? Ik heb het aangepast, want volgens mij heb jij gelijk. Misschien dat ik wel een keer een flimpje van m'n make-up stash maak, ben ik al een tijdje van plan!

 • Reply
  Teddy
  20 oktober 2010 at 09:48

  Ik heb diie berry en ben er helemaal zot van. Echt een prachtige plumish blusher voor de herfst!

 • Reply
  Bea
  20 oktober 2010 at 12:18

  Supermooi die berry! Ga hem ook gelijk halen strakjes 🙂

 • Reply
  Floor / Marjolein
  20 oktober 2010 at 15:27

  Wauwie, errug mooi! Me wants 😀

 • Reply
  Margaux
  20 oktober 2010 at 16:46

  Ik heb ze beiden ook! En ben het met je eens, ik vind Chesnut iets te oranje en Berry is gewoon echt prachtig! xxx

 • Reply
  steffie
  27 oktober 2010 at 11:04

  Heel erg mooi!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.