Haar Reviews

Review: The Body Shop Grapeseed Glossing Serum

Ik gebruik vrij weinig styling-producten voor mijn haar, maar er is één product waar ik echt niet zonder kan en dat is een fijn haarserum. Ik heb een paar verschillende getest (zoals Biosilk en John Frieda), maar volgens mij heb ik inmiddels mijn Holy Grail-product gevonden! Ik gebruik nu zo’n twee jaar het Grapeseed Glossing Serum van The Body Shop en ik heb geen enkel product kunnen vinden dat dit haarserum heeft kunnen overtreffen. Tijd voor een review!

De afgelopen paar jaar hebben steeds meer merken haarserums op de markt gebracht. Enkele bekende versies zijn de serums van Biosilk en John Frieda. Haarserums hebben onder andere als functie het tegengaan van pluis en de haren te laten glanzen. Bovendien beschermen deze serums je haar tegen de hitte van stylingtools, dus ze zijn zeker aan te bevelen als je vaak met een steiltang of een krultang in de weer gaat. Haarserums zijn meestal, net als serums voor het gezicht, op basis van siliconen. Deze siliconen leggen als het ware een laagje om de haren heen waardoor het haar zachter aanvoelt en minder zal pluizen. Serums zijn met name geschikt voor dames met dik, stug, dof, krullend of pluizig haar, maar ook dames met dun haar (zoals ik) kunnen veel plezier van deze producten hebben.

Haarserums zijn ontzettend makkelijk in gebruik en dat is dan ook één van de redenen waarom ze zo populair zijn. Je brengt enkele drupjes aan op handdoekdroog haar en verdeelt het met name over de puntjes van je haren. Wat er dan nog overblijft kan je door de rest van het haar verdelen en je bent klaar. Makkelijker kan toch niet? Mocht je erg veel last hebben van pluis dan zou je eventueel nog een klein beetje extra serum door je droge haar kunnen verdelen, maar vaak is dat niet meer nodig.

Het Grapeseed Glossing Serum is zo’n serum op siliconen-basis, maar bevat daarnaast een flinke hoeveelheid oliën, zoals druivenpitolie, jojobaolie en sesamolie. Dit serum laat je haar dus niet alleen zacht aanvoelen, maar werkt ook nog eens verzorgend! Het Grapeseed Glossing Serum zit in een handig pomp-verpakking met een inhoud van 75ml. Het serum heeft een olie-achtige structuur die vrij dun is. Dat vind ik zelf erg fijn, want op die manier kan je het serum makkelijk door je haar verdelen. Een ander pluspunt van dit product is de geur. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Biosilk heeft dit serum niet echt een duidelijk aanwezige geur en dat vind ik persoonlijk wel zo prettig. Hij ruikt licht naar lavendel, maar dat is nauwelijks merkbaar.

Ik vertelde net al dat ik waarschijnlijk mijn Holy Grail-product heb gevonden, want ik ben groot fan van dit serum! Dit is echt zo’n product dat doet wat het belooft. Mijn haar is merkbaar zachter, glanzender, minder pluizig en zit er simpelweg gezond uit! Omdat ik vrij dun haar heb wordt mijn haar snel vet wanneer ik te zware producten gebruik, maar met dit serum heb ik daar totaal geen last van. Bovendien gaat dit serum ontzettend lang mee. Ik gebruik ‘m dagelijks (zo’n 3 pompjes per keer) en kan met één flesje bijna een jaar doen. Dat is echt lang, zeker wanneer ik het vergelijk met andere haarserums.

Voor een flesje Grapeseed Glossing Serum betaal je €11,- en dat is een keurige prijs voor een product dat echt goed werkt en ook nog eens lang mee gaat. Zoals ik al vertelde heb ik meerdere serums uitgeprobeerd maar ik blijf telkens terugkomen bij het Grapeseed Glossing Serum, want die is voor mij gewoon perfect. Dit is echt een aanrader voor meiden met dof, pluizend of krullend haar, want dit product maakt een wereld van verschil. Ik kan jullie dit haarserum duidelijk van harte aanbevelen!

Het Grapeseed Glossing Serum is te koop bij alle filialen van The Body Shop en kost €11,-

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Klinkt fijn! Heb er zelf niet echt nood aan, maar ik houd dit wel in m'n achterhoofd 🙂 Fijn dat je er zo lang mee doet!

 2. OMG! Dat klinkt als een product voor mij!

 3. Klinkt erg fijn 🙂 Ik gebruik zo af en toe een serum, inderdaad wanneer ik met een stijl- of krultang in de weer ga 🙂

 4. Charlotte zegt:

  Als mijn serum op is, ga ik deze zeker eens proberen 🙂

 5. Klinkt fijn!
  Ik zal em eens in mn achterhoofd houden.. en even checken als ik weer in de bodyshop ben!

 6. Ooh klinkt goed! Mijn serum van L'Oréal is bijna op, dus misch dat ik dan deze eens ga proberen. Ik heb trouwens niet echt last van pluis onderin mijn haar maar pluis bovenop mijn hoofd! Erg moeilijk te temmen, zelfs met haarlak – en als ik gel of wax gebruik wordt het zo snel vettig :S

 7. Merel zegt:

  Ik heb deze ook! 🙂

 8. Hm, dat klinkt idd wel goed voor een serum 🙂 Ik vind serum echter een verschrikkelijk product, mijn haar wordt er zo ontzettend vet van! Ook als ik het alleen maar in de puntjes aanbreng 🙂 Maarrrr, ik moet zeggen dat mijn haar (lucky me! :D) al redelijke glans van zichzelf heeft.. Fijn dat jij er wel zo blij mee bent 😀

 9. Klinkt erg goed! Ik heb er eentje van Calmare en daar ben ik ook erg blij mee 🙂

 10. Klinkt echt geweldig! Ik zocht een fijne serum, ga het zeker proberen 🙂

 11. Nienke zegt:

  Ik zweer bij Biosilk Silk Therapy Serum van Farouk! Echt, probeer het eens (en schrijf dan een review ;P). Het is bij haarspeciaalzaken te verkrijgen, en bij sommige Afrikaanse / Marokkaanse winkeltjes. En ik ben blond! Haha. Ik vind het vooral ideaal om te gebruiken als hittebescherming voordat ik mijn haar krul / steil of een heel klein druppeltje als ik pluizig haar heb. EN het ruikt *goddelijk*. Je doet er ook heel lang mee. Ik heb met een flesje van ik geloof 50 ml wel een jaar gedaan!

  1. Ik heb 'm geprobeerd, maar ik vond 'm niet fijn… Helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.