Nagellak

Review: Urban Decay Book of Shadows Vol. III

Ik ben dol op de producten van Urban Decay, maar ik vind het zo jammer dat dit merk niet in Nederland te koop is. Toen ik afgelopen november in Londen was kwam ik het Urban Decay Book of Shadows Vol. III tegen. Ik had al het Naked Palette gekocht, dus ik besloot hem uiteindelijk toch niet te kopen. Wat heb ik daar een spijt van gehad! Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Gelukkig was ik afgelopen week opnieuw eventjes in Londen en ik had stille hoop dat ik ‘m toch tegen zou komen, maar ik rekende er niet op, aangezien het een Limited Edition is. Tot mijn grote verbazing lag er nog een kleine stapel van deze palettes bij Debenhams, dus ik hoefde niet lang na te denken. Even later liep ik dolgelukkig met mijn Book of Shadows de winkel uit!

Op het eerste oog lijkt dit palette vrij simpel, maar zodra je de deksel openklapt komt er een prachtig decor tevoorschijn! Het volledig palette is geïnspireerd door New York en dat is ook duidelijk in de pop-up terug te zien. De welbekende taxi’s, het Vrijheidsbeeld en de skyline (inclusief echte lichtjes!), ze zijn allemaal aanwezig. Geweldig toch? Alleen al de verpakking maakt dit palette het geld dubbel en dwars waard.

Zoals je op de foto hierboven kan zien zit er een laatje in het palette dat je uit kan schuiven. In deze lade zitten flink wat verrassingen verstopt, want er zitten maar liefst 16 (!) oogschaduws, twee oogpotloden en een oogschaduwbasis in:

De oogpotloden zijn de welbekende 24/7 Glide On Eye Pencils in de kleuren Zero en Ransom. Deze oogpotloden zijn echt geweldig! Ze zijn heerlijk romig, goed gepigmenteerd en blijven perfect zitten. Ik vind ze zo fijn dat ik een full-size van Zero heb gekocht, dus een uitgebreide review volgt!

Naast de potloden zit er ook nog een mini-verpakking van de Urban Decay Primer Potion bij. Deze oogschaduwbasis is mijn absolute favoriet en ik gebruik ‘m al jaren elke dag. Oogschaduw komt mooier uit en blijft de hele dag zitten. Dit is mijn Holy Grail-oogschaduwbasis!

Het hoogtepunt van dit palette zijn natuurlijk de oogschaduws! Ik heb echt vol verbazing naar mijn armen zitten kijken toen ik deze aan het swatchen was, want ik was echt enorm onder de indruk:

Perversion | Uzi | Loaded | Kush

Midnight Cowboy Rides Again | Last Call | Rockstar | Money

Haight | Maui Wowie | Smog | Bordella

Radium | Snatch | Suspect | Psychedelic Sister

Al deze swatches zijn gemaakt zonder basis, dus gewoon op een droge kale huid. Impressive, nietwaar? De kwaliteit van de kleuren is echt fantastisch. Ze zijn romig, zacht en brengen ontzettend makkelijk aan. Helaas was Uzi een klein beetje korrelig, maar dat was de enige kleur die een beetje tegenviel. Perversion is de enige matte kleur uit dit palette, de overige kleuren zijn allemaal echt shimmery en knallend. Eigenlijk is dit palette voor de meeste mensen geschikt. Er zitten zoveel verschillende kleuren in dat je er alle kanten mee op kan.

Tja, wat kan ik hier nou verder over zeggen? Dit palette is gewoon fantastisch en ik ben ontzettend blij dat ik hem toch nog tegenkwam. Ik betaalde £32.00, dat is omgerekend zo’n €37,00. Geen geld dus voor de inhoud en de geweldige verpakking! Helaas is het Urban Decay Book of Shadows Vol. III niet in Nederland te koop, maar hij is voor de echte liefhebbers nog te vinden op eBay. Ook kan je ‘m eventueel nog vinden bij sommige verkooppunten in het buitenland, zoals Frankrijk, Engeland of Amerika, maar houd er rekening mee dat het een Limited Edition-palette is en dat hij uitverkocht kan zijn. Kom je dit palette ergens tegen? Neem ‘m mee, want je zal er geen spijt van krijgen!

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Echt mooie kleuren! OP Ebay vragen ze er schandalig hoge prijzen voor!

 2. OMG wat een beauty! Echt een supermooi pallette! Zo jammer dat ze hier in NL dit niet verkopen!

 3. Wauw, wat een prachtig palette en die pigmentatie is ook geweldig!

 4. Wauw die verpakking, love it! Kleuren zijn niet zo mijn ding, maar die pigmentatie ziet er wel super uit!

 5. Wat een prachtige verpakking alleen al.
  De kleuren vind ik ook supermooi!

 6. Wat een prachtige kleurtjes!

 7. BudgetBeautyNL zegt:

  wauw… echt wauw!

 8. Eva zegt:

  Ik had hem voor 45,- in Rome gekocht. Dat is wel wat meer, maar toch, ben super blij dat ik hem heb! 😀
  Ben er net zo blij mee als jij 😀

 9. Wat een prachtige verpakking! Die kleurtjes die erin zitten zijn ook heel mooi. <3

 10. ziet er super uit 😀

 11. Wat een verschil in prijzen dan! 45 euro in Rome en ik heb m zelf voor 30 pond gekocht in London, mogen winkeliers daar zelf een prijskaartje aanhangen?

  1. Het zal wel met de verschillen in prijzen tussen ponden en euro's zitten, die wijken wel vaker enorm af. MAC-producten zijn hier over het algemeen ook een stukje duurder dan in Engeland 🙁

 12. Supermooi! Ik vind het echt heel leuk, al vind ik de laatste twee rijen wel best op elkaar lijken.

  1. Dat vond ik ook, ik zag het toen ik de foto's in het artikel plaatste! Ze zijn overigens wel ietsje anders, maar de verschillen zijn inderdaad niet heel groot 🙂

 13. wauw, inderdaad impressive!! mooie kleuren en leuke verpakking

 14. waaaaauw *kwijl* die kleuren zijn echt pretty…. *nog eens kwijl*

 15. Mirjam zegt:

  Wat een mooie palette zeg! De verpakking voegt inderdaad een hoop toe. Ik vind de kleuren uit de twee onderste rijen oogschaduw echter wel veel op elkaar lijken…

 16. joel zegt:

  waauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuw…

 17. Wauw!! Wat een prachtig palette!!

 18. dat ziet er zekers goed uit!

 19. Elien zegt:

  Woaaah! Dat ziet er prachtig uit!

 20. vlala zegt:

  Wow super mooi!!

 21. Lovethatmakeup zegt:

  In 1 woord: geweldig!

 22. Ik wil hem ook 🙁 maar op Ebay vragen ze er echt belachelijk hoge bedragen voor. 🙁

 23. Mooi!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.