Make-up Reviews

Review: Urban Decay Naked Basics Palette

Jullie weten misschien wel dat ik dol ben op de Urban Decay Naked-paletten. Ze zijn mooi! Vooral omdat ik van neutrale kleuren houd zijn deze twee palettes echt perfect voor mij. Inmiddels is de serie uitgebreid met een nieuw broertje, namelijk het Urban Decay Naked Basics-palette! Deze is wat anders dan zijn voorgangers, want in dit kleine oogschaduwpalette vind je vrijwel enkel matte oogschaduws! Benieuwd naar mijn oordeel? Lees dan snel verder.

Naked Basics is eigenlijk het kleine broertje van de andere twee paletten. Hij is ongeveer de helft kleiner en bevat zes oogschaduws. Elke oogschaduw is 1,3 gram, wat bijna gelijk staat aan een fullsize MAC oogschaduw die 1,5 gram bevat.

Naked Basics is een klein, compact palette van een soort rubber-achtig materiaal. De verpakking doet me denken aan de doosjes van NARS, die hebben een vergelijkbare textuur. Het palette is klein, plat en qua formaat vergelijkbaar met mijn iPhone. Het is dus absoluut een makkelijk palette om mee te nemen in je tas.

Venus | Foxy | Walk Of Shame | Naked 2 | Faint | Crave

Venus is de enige shimmery oogschaduw uit het palette. Ik ben blij dat hij erin zit (ik gebruik graag een glanzende highlighter in de binnenste ooghoeken), maar aangezien Urban Decay het palette promoot als het matte alternatief voor Naked 1 en 2 is het toch wat opmerkelijk.
Foxy is een hele lichte kleur met een gele ondertoon. Ik ben dol op zulke neutrale tinten, omdat door de gele ondertoon de roodheid van mijn oogleden geneutraliseerd wordt.
Walk Of Shame is de wat rozere versie van Foxy en vind ik niet zo heel bijzonder. Het is gewoon een crèmekleur met een koele ondertoon.
Naked 2 is een prachtige medium bruintint die veel dames mooi zullen vinden. Hij is (in tegenstelling tot de kleur Naked uit het eerste Naked-palette) niet te overheersend warm van ondertoon, waardoor ik ‘m goed bruikbaar voor de arcadeboog vind. Hij is zelfs heel goed bruikbaar als wenkbrauwpoeder!
Faint is een neutrale donkerbruine tint. Hij lijkt op de swatches misschien niet heel erg donker, maar hij is in gebruik donkerder dan je zou verwachten.
Crave is een hele intense donkere kleur die naar zwart neigt. Dit is ook zo’n handige basiskleur om in een palette te hebben, aangezien deze perfect is als eyeliner of om je look extra smoky te maken.

Het is voor bedrijven lastig om goede matte oogschaduws te produceren, maar de oogschaduws uit dit palette hebben stuk voor stuk een geweldige substantie. De kleuren zijn romig, zeer gepigmenteerd en nauwelijks poederig. Dat is opmerkelijk voor matte kleuren!

De kleurselectie vind ik over het algemeen prima, al heb ik wel een paar minpunten. De kleuren passen perfect bij meiden met een vrij lichte huid, maar niet alle kleuren zullen goed zichtbaar zijn als je een medium tot donkere huid heb. Het is dus absoluut geen universeel palette. Daarnaast vind ik dat er te weinig variatie in de tinten zit. Er zitten te veel lichte kleuren in! Urban Decay had wat mij betreft Walk Of Shame eruit mogen laten en daar nog een extra bruintint voor in de plaats mogen doen.

Met alleen Naked Basics vind ik het wat lastig om een complete look te maken. Het is zeker mogelijk (zo droeg ik in dit filmpje alleen maar kleuren uit dit palette), maar het geeft weinig variatie. Wel is dit een perfect palette vol met basiskleuren die je kunt gebruiken als aanvulling op andere oogschaduws, zoals de andere Naked-palettes of elk willekeurig ander oogschaduwpalette. Het is voor mij dus niet een op zichzelf staand product, maar echt een aanvulling om met mijn andere oogschaduws te gebruiken. Het zijn dus echte Naked Basics!

Naked Basics is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wordt als het goed is rond februari bij Sephora verwacht. Wel is het palette al verkrijgbaar in Amerika, Engeland en Frankrijk, dus mocht je heel toevallig in de buurt zijn kun je hem daar vast kopen. Zelf bestelde ik het palette bij de webshop BeautyBay.com. Daar betaalde ik zo’n €24,- en er worden geen verzendkosten gerekend. Betalen kan met PayPal (bij besteding vanaf £35.00) of creditcard. Ik had mijn palette na ongeveer anderhalve week in huis!

Wat is jullie indruk van het Naked Basics-palette? Is het een toevoeging of slaan jullie ‘m over?

Related Post

15 Comments

 • Reply
  Ashleey
  16 januari 2013 at 06:30

  Prachtig palette! De pigmentatie is zo aanspreekbaar echt leuk!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  16 januari 2013 at 09:33

  Hmm ik ga toch maar voor de gewone Naked palettes!

 • Reply
  Dat Zit Wel Snor
  16 januari 2013 at 09:50

  IK zou liever sparen voor een groot naked palette. Daar kan je veel meer mee.

 • Reply
  Kim
  16 januari 2013 at 10:25

  Je bent er weer DOL op ja 🙂
  ik sla ‘m over!

 • Reply
  Amanda
  16 januari 2013 at 10:39

  Ik vind het wel een leuk palette en vind de kleur naked 2 erg mooi. Zelf had ik liever nog een mooie, gouden shimmer kleur erin gezien voor op het bewegend ooglid. Deze kan dan wat meer naar beige neigen zodat iedereen hem ook overdag kan dragen. Zelf vind ik variatie van shimmer en matte in een palette wel fijn. Jammer dat dit voor een groot deel matt is.

 • Reply
  Esther
  16 januari 2013 at 10:54

  Zou je een filmpje kunnen maken met urban decay naked 2 look, ik heb hem in huis maar vind het moeilijk te combineren naar mijn smaak. Byee

 • Reply
  Melanie
  16 januari 2013 at 11:32

  Mmm….ik vind het niet zo’n spectaculair palette. Geef mij maar Naked 2!

 • Reply
  Esmay
  16 januari 2013 at 15:29

  Ik vind dit palette wel mooi, maar zal hem zelf niet kopen. Omdat de kleuren nou niet bijster bijzonder zijn..

 • Reply
  Klarieke
  16 januari 2013 at 15:51

  Bij Foxy staat ”een glee ondertoon” moet dat niet ”gele” zijn?
  Liefs

 • Reply
  Marie
  16 januari 2013 at 17:15

  oh ! Dat ziet er echt een mooi palletje uit 🙂

 • Reply
  monique
  16 januari 2013 at 18:17

  Erg mooi palette, mooie pigmentatie ook.
  Nu ik ze zou bij elkaar zie liggen zou ik toch voor de onderste gaan, als k er een zou mogen kiezen, welke is dit? Met de zwarte tint er in?
  Toch echt wel een mooi basis palette, ik hoop dat je er veel plezier van gaat hebben 🙂

 • Reply
  Jana
  16 januari 2013 at 20:08

  Prachtige pigmentatie 😀 x

 • Reply
  Romy
  16 januari 2013 at 23:08

  Ik had hem ook al bij beautylab voorbij zien komen. In eerste instantie vond ik hem niet zo byzonder, maar nu wil ik hem toch graag hebben! Ik heb namelijk naked 2 en ben daar suuuuper blij mee. Toch heb ik vaak genoeg alleen mascara op mn ogen/wimpers. Omdat ik hem zo mooi vind, vind ik het miss ook wel zonde als ik hem elke dag gebruik ofzo. En dit is gewoon het perfecte oogschaduwpalletje voor even snel op je ogen maar toch wat mooier effect. En dit zijn zulke basic kleurtjes dat ik echt wel elke dag op zou doen. Dus kan niet wachten tot ie bij de sophora is!! 😀

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.