Nagellak

Swatch: MAC – Bad Fairy

Toen afgelopen zaterdag de MAC Venomous Villains-collectie gelanceerd werd, wilde iedereen de nagellakjes uit deze speciale collectie hebben. Vooral Bad Fairy was een enorme hit, dus het zal jullie niet verbazen dat dit ook het eerste lakje was die binnen 10 minuten was uitverkocht.

Ik had geluk en kocht het één-na-laatste flesje Bad Fairy, en wat was ik daar blij mee! Ik wilde eigenlijk de andere nagellakken ook hebben, maar zoals jullie misschien wel weten zijn dat dupes van twee nagellakken uit de Orly Cosmic FX Collectie (MAC Formidable! is een dupe voor Orly Galaxy Girl en MAC Mean & Green is een dupe voor Orly Space Cadet). Bad Fairy was dus het enige lakje waar geen dupe van bestaat, dus daarom extra speciaal.

Het bijzondere aan deze nagellakken is dat ze metallic duochrome zijn. Dat houdt in dat in één nagellak meerdere kleuren verstop zitten! Hier kunnen jullie het duidelijk zien:

Kunnen jullie het duochrome-effect zien? Vooral op de eerste foto van het flesje is het duidelijk. Daar is goed te zien dat deze lak zowel oranje als donkerroze pigmenten heeft. Prachtig!

Dit is mijn allereerste MAC-lakje, en om eerlijk te zijn weet ik nog niet hoe tevreden ik hier over ben. De kleur en de finish is prachtig, absoluut, maar het kwastje en de formule laten nog wat te wensen over. Uit het kwastje steken namelijk een paar verdwaalde haren en het kwastje voelt een beetje borstelig en ouderwets. Ook de pigmentatie is niet helemaal super. De eerste laag dekte nauwelijks, dus ik vreesde het ergste. De tweede laag leek de lak volledig dekkend te maken, maar toen ik later mijn nagels in het daglicht bekeek zag ik nog wat kale plekken. Over de houdbaarheid kan ik nog niet zoveel zeggen, maar ik heb ‘m nu een dag op (met een base- en topcoat), en hij begint als redelijk wat tipwear te vertonen.

Het lijkt nu alsof ik niet tevreden ben over Bad Fairy, maar niets is minder waar! De lak is echt prachtig en uniek, dus ik ben ontzettend blij dat ik ‘m heb kunnen kopen. Ik realiseer mij natuurlijk ook dat MAC een algemeen make-up-merk is en niet gespecialiseerd is in nagellak, dus ik neem de mindere kwaliteit voor lief. Hij is helaas vrij prijzig (€12,00), maar dat is deze must-have zeker waard!

Helaas is MAC Bad Fairy in Nederland (waarschijnlijk) helemaal uitverkocht. Mocht je ‘m heel graag willen, dan zou je kunnen kijken op bijvoorbeeld eBay. Als iemand ‘m nog bij een counter tegenkomt, laat het bij de reacties weten, wie weet heeft iemand anders er nog wat aan.

16 Comments

 • Reply
  Marjolein
  12 oktober 2010 at 12:18

  Wow, prachtig! Jammer dat je er toch niet helemaal tevreden mee bent.. Ik heb zelf geen mac lakjes dus ik weet niet of ze goed of slecht zijn!

 • Reply
  Eline
  12 oktober 2010 at 12:22

  Ja hij blijft gaaf!

 • Reply
  Lisa
  12 oktober 2010 at 13:06

  Wel mooi maar weet niet of ik het perse zou willen hebben 🙂 Bedankt voor de swatches !

 • Reply
  Loeder
  12 oktober 2010 at 14:07

  oh IN LOVE, wat een gaaf kleurtje zeg!

 • Reply
  Elien
  12 oktober 2010 at 16:10

  Ik ben zo zo zo jaloers!

 • Reply
  Lois
  12 oktober 2010 at 18:02

  oei nee, dit is totaal niet mn kleur!

  al moet ik zeggen dat ik 'm jou erg mooi vind staan

 • Reply
  Marikee
  12 oktober 2010 at 18:07

  Oh, ik ben zo jaloers. Moest werken en heb dus de nagellak van deze collectie aan mij voorbij moeten laten gaan. 🙁

 • Reply
  Teddy
  12 oktober 2010 at 19:10

  Echt een prachtig lakje, ook hele mooie nagels.

 • Reply
  Ilja
  12 oktober 2010 at 19:46

  *kwijlt nu over mijn laptop!* 😉

 • Reply
  Frauke
  12 oktober 2010 at 20:09

  Zo ontzéttend mooi:D

 • Reply
  Kim
  12 oktober 2010 at 20:41

  Ik vind het kleurtje echt heel mooi, misschien dat ik hem ooit nog ergens op ebay (goedkoop) tegen ga komen…dan zal ik hem zeker kopen.

 • Reply
  Marijke
  12 oktober 2010 at 21:25

  wat een mooi lakje!!

 • Reply
  Laura
  13 oktober 2010 at 10:27

  hm.. ik wilde hem erg graag maar kon zelf niet naar de counter. Mijn vriendin ging voor mij maar hij was al weg. De mua van MAC vertelde haar dat ze nog nabesteld konden worden en dat ze dat voor me ging proberen, dus hopelijk wordt ik snel gebeld dat er voor mij ook een bad fairy is 😆 Dat zou je dus eventueel nog kunnen proberen, en als er nog lakjes nabesteld kunnen worden, worden deze direct aangevuld…

 • Reply
  Annabelle
  14 oktober 2010 at 19:46

  Mooi lakje!

  En je lakt ook echt mooi!

  hihi ik kan niet zo mooi lakken als jou! 😳

 • Reply
  Michelle
  20 oktober 2010 at 15:34

  Een vraagje, hoe krijg jij de nagellak zo mooi rond aangebracht (bij je nagelriemen)?
  Bij mij zie je altijd net een paar strepen of rechte stukjes ipv rond..

  • Reply
   Charlotte
   20 oktober 2010 at 17:28

   Ik probeer heel veel controle over mijn kwastje te houden en probeer het kwastje altijd goed naar beneden te drukken waardoor je automatisch die ronde vorm krijgt. Als ik hier en daar een beetje uitschiet haat ik het weg met een kwastje met wat aceton 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.