Make-up Reviews

Review: Lush It Started With A Kiss Lip Tint

Ik draag de laatste tijd steeds vaker iets op mijn lippen. Soms een lipstick of een lipgloss, maar mijn favoriete lippoducten zijn Lip Stains. Dat zijn lipproducten (vaak in de vorm van een soort ‘inkt’) die een langhoudende kleur aan je lippen geven, maar die geen glans of laagje achterlaten. Ze trekken als het ware in je lippen waardoor ze lang blijven zitten. Ideaal voor mensen die van niet teveel make-up houden, want vaak geven ze ook een vrij natuurlijk resultaat. Toen ik hoorde dat Lush met een Lip Tint uit zou komen werd ik erg benieuwd. De andere lipproducten van Lush interesseren mij niet zo veel, maar It Started With A Kiss (leuke naam he?) zag er veelbelovend uit.

De Lip Tint zit in een potje met een schroefdeksel, net als de andere lipproducten en de (oude) Solid Perfumes van Lush. Ik vind deze potjes altijd een beetje onhandig, omdat ik het dekseltje er niet zo makkelijk af krijg. Ik vind het jammer dat ze ‘m niet in stick-vorm hebben uitgebracht. Ik merk altijd dat in lipproducten in potjes altijd wat stof gaat zitten en dat ziet er niet al te best uit. Let er dus goed op dat je vingers en je omgeving zo schoon mogelijk zijn om je Lip Tint schoon te houden.

Ik had eerlijk gezegd een romig product verwacht, maar toen ik het potje opendraaide zag hij er ontzettend droog uit. Dat verbaasde mij een beetje, want Lush promoot dit ook een als een hydraterende lippenbalsem. Ook als je ‘m met je vinger aan gaat brengen voelt hij wat droog aan. Door de wrijving van je vinger met het product wordt de balsem ietsje zachter, maar hij blijft vrij stroef. Ik ben na wat testen tot de conclusie gekomen dat je beter een hydraterende lippenbalsem onder kan gebruiken en daaroverheen de Lip Tint aan te brengen, zeker als je last van droge lippen hebt.

Lush beschrijft de geur als een combinatie van appel en kaneel, maar ik herken ‘m niet echt terug. Toen ik ‘m een keertje aan het opsmeren was merkte een vriendin op dat het opeens naar appeltaart rook, dus blijkbaar is er toch iets van appel en kaneel in terug te vinden. Ik denk overigens wel dat dit een geur is waarvan je moet houden, want hij is vrij sterk.

Over de kleur ben ik ontzettend tevreden! Veel lipstains zijn vrij roze, maar deze neigt wat meer naar rood. Ik heb van mezelf redelijk gepigmenteerde lippen, maar ik vind het altijd leuk om er een product overheen te gebruiken die de kleur net wat intenser maakt. Dit is het resultaat op mijn lippen:

kale lippen

met It Started With A Kiss Lip Tint

Je kan zien dat hij de kleur van mijn lippen net iets egaler maakt en opfrist. In het echt ziet het er nog iets roder en donkerder uit.  Ook kan je ‘m nog iets meer opbouwen waardoor je een intenser effect krijgt, of ‘m aanbrengen over je net aangebrachte lippenbalsem om ‘m wat af te zwakken. De laatste tijd bouw ik ‘m flink op en draag ik ‘m met een neutrale ooglook. Dat is op dit moment één van mijn favoriete make-up looks!

Ik heb de Lip Tint nu iets meer dan een maand en hij heeft inmiddels een vaste plek in mijn etui gekregen zodat ik ‘m altijd even snel tijdens college op kan smeren. Het potje en de substantie vind ik niet heel prettig, maar de mooie kleur maakt veel goed. Hij past perfect bij mijn huid, is draagbaar en zal voor veel meiden geschikt zijn. Wat mij betreft is dit een aanrader!

It Started With A Kiss Lip Tint is verkrijgbaar bij Lush en kost €9,25.

P.S. In de kerst-collectie van Lush zit een knalroze Snow Fairy Lip Tint. Spannend!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Naomi zegt:

  Geeft best weinig kleur af… ik ben meer fan van vaseline.

  Veel goedkoper, ruikt lekker en heeft ook een subtiel kleurtje!

 2. Ik vind 'm mooi:)

 3. Dummmieee. zegt:

  OMG je hebt je lippen echt wel raar eigenlijk 😳 😳

  Niet lullig bedoeld!

  maar het ziet er gewoon smerig uit

  Leuke review voor de rest!

  1. Hoe bedoel je dat nou weer? Alleen omdat ik vrij volle lippen met hier en daar wat sproetjes heb? Is heel normaal hoor, absoluut niet raar.

   1. Hahaha Charlotte toch! Niet op letten! Mensen kunnen soms toch zo raar doen!

    Jij hebt een volle onderlip, ik heb net andersom 😀 volle bovenlip! en in de ochtend en als ik net een portie heb gejankt 'issie huuuuuge 😀 wij kunnen ermee leven toch? Zij niet, wel pech voor haar :p voluptueuze lippen staan voor vrouwelijkheid NAH NAH NAH!

    1. Hihi, daar heb je gelijk in 😉 Ze fotograferen misschien wel een beetje extra vol, maar over het algemeen zien ze er prima uit 😉

     1. Dummmieee. zegt:

      Ik bedoelde het niet zo, En ik vind het ook niet erg dat je een volle onderlip heb heb. Want ik heb 2 volle lippen!

      En het was niet lullig bedoeld hoor.

      Mits kwam het wel zo over maar het was niet zo bedoeld!

      En ja ik vind de lip houding gewoon raar!

      Sorry….

     2. Annabelle zegt:

      Woauw jij hebt echt mooie lippen!

      En ik vind het dom dat mensen zo gaan praten.

      Ik vind je site echt super

      Xxxxxx ❗

 4. Ik vind hem ook mooi!

 5. Waaauw hij maakt je lippen echt mooi roze! Enne, ik vind het echt cool dat je zulke volle lippen hebt, de mijne zijn ook wel vol maar net niet zo dat ze speciaal worden haah 😉 Enne laat dat kind lekker praten

  x Martine

 6. Mooie kleur en ziet er goed uit 🙂 Bedankt voor de review!

 7. Sanne zegt:

  Ik vind dat je prachtige lippen hebt! :mrgreen:

 8. Ik vind het wel een mooi kleurtje, ga er eens naar kijken als ik eindelijk langs een Lush kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.