Huidverzorging Reviews

Review: Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Soms heb ik van die periodes dat mijn huid helemaal gaaf en gezond is. Helaas gooien stressvolle tijden soms roet in het eten en loop ik binnen no-time rond met een geïrriteerde huid vol met puistjes. Twee maanden geleden was het weer zover, maar gelukkig heb ik met behulp van onder andere La Roche-Posay Hydreane Legere de boel weer een beetje onder controle gekregen. ’s Nachts gebruikte ik vaak Estée Lauder Advanced Night Repair, een serum als aanvulling op de dagelijkse verzorging. Dat beviel me erg goed, maar toen ik las over Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate werd ik erg nieuwsgierig. Dit serum belooft je huid op te peppen waardoor je de volgende ochtend wakker wordt met een gladde, stralende en gezonde huid. Dat klonk mij als muziek in de oren, dus ik besloot een flesje te kopen en ‘m aan een uitgebreide test te onderwerpen.

De Midnight Recovery Concentrate (MRC) is een olie en dat kan mensen flink afschrikken. Wees niet bang, want de juiste oliën kunnen je huid namelijk ontzettend helpen. Eerder liet ik jullie al lezen over reinigingsoliën en hoe fijn ze zijn. Ook gebruik ik regelmatig Vitamine E-olie om wondjes en littekentjes te verminderen, dus voor mij was dit type huidverzorgingsproduct niet nieuw. Niet alleen meiden met een droge huid kunnen profiteren van de effecten van een huidolie, want deze olie is ook zeer geschikt voor vettere huidtypes. Je kan de MRC zowel alleen als onder je nachtcrème gebruiken. Ik heb een vrij droge huid, dus ik gebruik er een nachtcrème overheen, maar ik denk dat dames met een vettere huid deze olie prima zonder een extra product te gebruiken.

In de olie zit onder andere rozenolie en lavendelolie, en dat ruik je! Zodra je het flesje opendraait komt je een zachte lavendelgeur tegemoet. Lavendelolie kalmeert de huid, zorgt dat je huid er stralend uitziet en heeft een rustgevende geur, ideaal om ’s avonds voor het slapengaan te gebruiken. De rozenolie die in MRC verwerkt is helpt de huid te herstellen en squalane (een olie afkomstig uit olijven) zorgt ervoor dat de olie makkelijk door je huid wordt opgenomen. De olie zit overigens in een glazen flesje met een pipetje. Het komt een beetje medicinaal over, maar past prima bij het apothekers-imago van Kiehl’s.

Jullie zagen deze olie al bij mijn favorieten van September 2010 voorbij komen, en dat zegt wat mij betreft al meer dan genoeg. Ik ben ontzettend enthousiast over dit product. Wanneer ik de MRC onder mijn nachtcrème heb gebruikt word ik ’s ochtends wakker met een stralende gezonde huid! Puistjes worden minder en de roodheid die daarmee gepaard gaat lijkt een stuk verminderd te zijn. Ook heb ik minder last van vervelende schilfertjes (die vaak achterblijven na puistjes), en lijkt het alsof wondjes sneller genezen. Tot mijn verbazing voelt mijn huid ’s ochtends zacht en soepel aan, en heb ik geen last van vette plekken. Een topproduct dus!

Voor een flesje MRC van 30 ml betaal je €39,- en dat is stevig aan de prijs. Ik heb mijn flesje iets meer dan een maand en ik zou zeggen dat er zo’n 20% uit is. Je hebt ontzettend weinig nodig (ongeveer 2-3 druppeltjes), dus het flesje gaat lang mee. Ik heb een moeilijke vochtarme huid met puistjes en droge plekken en voor mij werkt dit product ontzettend goed. Ik denk dat ook meiden met een vette huid en acné veel aan deze olie zullen hebben omdat het hun huid tot rust zal brengen en puistjes zal verminderen. Ik kan dus ook alleen maar concluderen dat dit product de hoge prijs absoluut waard is. Veel bedrijven hangen loze beloftes aan hun producten, maar dit product werkt echt! Dat is zeldzaam, dus petje af voor de Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate.

Kiehl’s Midight Recovery Concentrate is te koop bij de Kiehl’s-winkel aan de Hobbemastraat in Amsterdam. In België is Kiehl’s te koop in Brussel en Antwerpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Ik heb hier al zoveel goeds over gehoord! Klinkt echt fijn:)

 2. Sanne zegt:

  Lijkt me een heel fijn product, alleen inderdaad wel een beetje prijzig haha.

 3. Klinkt heel goed! 🙂

 4. Sylvie zegt:

  Ik gebruik sinds kort ook het advanced night repair serum van estee lauder. Maar welke vind je nou eigenlijk beter als je ze vergelijkt? Ben heel nieuwsgierig! 🙂

  1. Om eerlijk te zijn vind ik de MRC van Kiehl's fijner! Ik merk dat mijn huid er stukken beter uitziet en zie 's ochteds meer verschil dan wanneer ik de ANR van Estée Lauder gebruik 🙂

 5. Lijkt me een heel fijn product!

 6. Hahaha ik vind een pipetje altijd zo leuk 🙂

 7. hij is fijn hé!

 8. Amanda zegt:

  Heee ik heb een vraagje, bij mij in de buurt geen Kiehl's winkel, dus kun je deze ook via internet kopen?

  1. Dat kan helaas niet, maar ik heb ooit gehoord dat je wel de de Amsterdamse winkel kan bellen en dat zij het dan naar je opsturen. Of dat inderdaad zo is weet ik niet precies, maar je kan dat natuurlijk navragen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.