Nagellak

Swatches: Essence Fruity Nagellak + Nail Fruits

Ik ben dol op Limited Edition-collecties van mijn favoriete budget-merken, maar niet elke collectie vind ik even leuk. Een speciale collectie waar ik wel heel erg naar uitkeek was de Essence Fruity-collectie, een serie vrolijke producten. Het duurde eventjes voordat ik ze te pakken kreeg, maar nu heb ik ze. En wat zijn ze leuk!

De Essence Fruity-collectie bestaat uit onder andere een paar lipproducten, oogschaduws en een crèmeblush, maar het ging mij vooral om de nagelproducten. De lakjes zijn namelijk geweldig en bovendien zitten er ook nog kleine fimo-vruchtjes voor nail art in de collectie. Gaaf! Ik heb me overigens beperkt tot de échte leuke lakjes uit de collectie, namelijk de nagelakken met de glittertjes. Daarnaast zitten er ook nog twee crème-lakjes in de serie.

Dit is One Kiwi A Day, een groen lakjes met groene glitters. Deze is zo apart! Het is niet een lakje dat ik snel zou dragen, maar hij is wel gaaf! Ik krijg er ook wel een beetje een ‘kiwi-gevoel’ bij, lekker fruitig. Dit zijn overigens twee laagjes. Hij is niet helemaal perfect dekkend, maar het kan best.

Mashed Berries is gaaf! Ik moet meteen denken aan een bosvruchtensmoothie, zo vrolijk ziet hij er uit. Ik dacht dat ik hem een beetje te koel van kleur zou vinden bij mijn huid, maar dit is denk ik mijn favoriet! De glitters vind ik ook erg goed passen. Het lijken bijna net echte pitjes. Ook dit zijn twee laagjes.

En als laatste heb ik Very Cherry. Dit is het subtiele lakje uit de collectie. Hij is (ondanks de naam) een beetje perzikachtig en warm van kleur. De paarse glitters hadden van mij nog wel iets meer roze mogen zijn, maar da’s maar een detail. Hij is alsnog erg leuk! Ook dit zijn twee laagjes.

Je zag ze boven al even op mijn nagel zitten, de Nail Fruits! Dit zijn figuurtjes van fimoklei die je op je nagels kan plakken voor een extra fruitige look. Deze figuurtjes zijn niet helemaal nieuw, want ze zijn al jaren verkrijgbaar op onder andere eBay (daar vind je ze voor heel weinig!). Toch vind ik het superleuk dat Essence ze nu voor het grote publiek heeft uitgebracht, dit is toch geweldig?

Je zou natuurlijk je hele nagel vol kunnen plakken met deze vruchtjes, maar ik heb me beperkt tot een paar stukjes op de top van mijn nagel. Ik bracht ze aan met een pincet en lijmde ze vast met de bijgeleverde nagellijm. Na deze foto heb ik er twee flinke lagen topcoat overheen gedaan en ze zitten perfect vast! Zelfs na een dag werken (veel met mijn handen bezig, inpakken en dergelijke) zitten ze nog steeds perfect vast. Dat had ik niet verwacht! Overigens zitten er niet heel veel stukjes in het doosje (ze liggen op een kussentje, het doosje zit dus niet helemaal vol). Ik denk dat ik gewoon nog wat van deze fimo-dingetjes op eBay ga bestellen, want ik vind ze toch wel erg leuk.

Wat is dit een leuke collectie! Ik vond de andere producten niet zo spannend, maar de nagelproducten zijn top. Overigens bevat de collectie ook nog een speciale topcoat voor de fruit-stukjes (al heb je die niet echt nodig) en een topcoat met fruitgeur, maar ik vond deze items het leukst. Aanraders!

De Essence Fruity collectie ligt nu in de winkels en is verkrijgbaar bij Kruidvat. De nagellakken kosten €1,79 per stuk en de Nail Fruits kosten €1,99 per doosje.

50 Comments

 • Reply
  Bellachique
  22 april 2012 at 22:01

  Wat zijn die fruitstukjes toch leuk! Hier is de collectie nog steeds niet aangekomen, maar die staan alleszins op mn wishlist! Het zijn echt zo’n schattige fruitige lakjes, de groene en mashed berries zijn favoriet!

 • Reply
  Roos
  22 april 2012 at 22:04

  Leuke creatie, ik vind het ook mooier als je maar een paar of een enkel fruitstukje gebruikt!

 • Reply
  Vera
  22 april 2012 at 22:05

  Ik heb very cherry en one kiwi a day en de fruits 🙂 Ben er blij mee! Heb trouwens ook de sealing top coat en de scented top coat gekocht 🙂

 • Reply
  Desirée
  22 april 2012 at 22:06

  Leuke lakjes deze.. en ze zijn idd erg ‘fruity’ door die glitters 🙂
  Er zitten idd niet zoveel fimo-fruitjes in zo een doosje.. t gekke is zelfs (heb ze geteld :P) dat er negen stukjes van elk fruitje in zitten, bij mij tenminste ;p haha! Dus je kunt dan niet op elke nagel eenzelfde stukje plakken, mocht iemand dat willen.. :p
  Maar zoals jij het hebt gedaan, een ‘fruitsalade’ 😉 vind ik eigenlijk ook leuker 🙂

 • Reply
  Jessica
  22 april 2012 at 22:08

  Superleuke lakjes! Ik kom kom net terug uit Engeland en ben de hele week weggeweest, maar ik ga komende week even naar deze collectie kijken:D

 • Reply
  Marieke
  22 april 2012 at 22:24

  Wat een leuke lakjes!
  Die fimofruitdingetjes zijn echt grappig, al lijken ze me wel irritant
  oeff ik zie een starbucks mok op de achtergrond ♥-♥

 • Reply
  Charile
  22 april 2012 at 22:25

  Wat een super leuke producten! Ik heb heel veel fimo maar ik gebruik het nooit…toch maar weer eens gaan doen 😉

 • Reply
  ValleyDoll
  22 april 2012 at 22:27

  Oh wat leuk ! Ziet er echt fruity uit. Very Cherry vind ik het leukst !

 • Reply
  therese
  22 april 2012 at 22:33

  super leuk! jammer genoeg kan je ze bij de kruidvat bij ons in het dorp niet halen… 🙁

 • Reply
  Marieke
  22 april 2012 at 22:36

  Overal waar ik kom, is dit schap al geplunderd, zo jammer :/ Ik heb de topcoat met fruitgeur trouwens tegen mijn neus gehouden, niet verstandig.. De fruitgeur was vrij ver te zoeken :’D

  • Reply
   Suzanne
   23 april 2012 at 20:36

   Volgens mij is het bij alle nagellak met een geurtje zo dat je de lekkere geur pas ruikt als het is opgedroogd, je moet dus niet aan het flesje ruiken.

 • Reply
  Marieke
  22 april 2012 at 22:54

  Hmmm, mashed berries is toch wel heeeel erg leuk 😉 en al helemaal met fimo figuurtjes!

 • Reply
  Janneke
  22 april 2012 at 22:59

  Hmmm, de flesjes vind ik er erg leuk uit zien. Maar dan als een héérlijke gezichtsscrub ofzo en niet als nagellak! En die fruits vind ik ook een beetje too much.
  Moet gewoon maar net je smaak zijn.

 • Reply
  Miriam
  22 april 2012 at 23:02

  Ben zelf niet zo tevreden over de lakken eerlijk gezegd. De dekking vond ik erg slecht! Maar de kleurtjes zijn leuk en lief en de fimo staat je goed!

 • Reply
  femketje
  22 april 2012 at 23:05

  Ik vond de lakjes super pretty maar een beetje teleurstellend que dekking 🙁

 • Reply
  Liliane
  23 april 2012 at 00:00

  Ik krijg hier honger van! haha

 • Reply
  shimmer-pie
  23 april 2012 at 07:05

  Ik stond ook al met die fruitjes in mn handen en toen bedacht ik me joh did heb ik allang een keer op ebay gekocht haha!

 • Reply
  Gerrianne
  23 april 2012 at 07:25

  Op Instagram zag ik het al staan, maar prachtige nagels weer! Om vrolijk van te worden, met dit weer! (:

 • Reply
  Yara
  23 april 2012 at 07:39

  Ik heb enkel de roze, maar ik vind het wel een hele gave collectie!

 • Reply
  Paola
  23 april 2012 at 09:26

  Ik denk dat ik de fruitjes ook nog ga kopen!

 • Reply
  Merel
  23 april 2012 at 10:06

  Ik ben ook helemaal gelukkig met de glitter lakjes van deze collectie! Vooral de groene. Maar vreselijk onhandig dat nergens namen te vinden zijn.

  • Reply
   Charlotte
   23 april 2012 at 10:10

   Klopt! Ik heb ze uit het persbericht, maar op de flesjes staan ze niet! Heel onhandig van Essence…

 • Reply
  Brigitta
  23 april 2012 at 10:49

  Wat zijn jouw nagellakswatches toch altijd mooi 😉

 • Reply
  saana
  23 april 2012 at 10:52

  hihi wat een mooie kleurtjes 🙂 ik vind de fruity collectie echt leuk! bij ons waren ze al uitverkocht voordat ik iets kon halen ;(

 • Reply
  Esmay
  23 april 2012 at 12:41

  Deze drie vind ik echt het leukst van de collectie!
  Fijn ook dat je “fruitsalade” nog best lang blijft zitten!

 • Reply
  romy
  23 april 2012 at 14:47

  vet leuke lakjes! ik ga binnenkort ook maar even naar het kruidvat ..

 • Reply
  Mona / Lacky Nails
  23 april 2012 at 15:16

  So adorable and spring appropriate.. I wish they were available in Sweden!! *sob*

 • Reply
  Miranda
  23 april 2012 at 16:15

  wat een leuke combinatie:D

 • Reply
  Fien
  23 april 2012 at 17:30

  Die wil ik! Hoe leuk voor de lente! Fruitige nagels!

 • Reply
  Sophie
  23 april 2012 at 17:42

  Wat een leuke nagellakjes! Mashed Berries vind ik het leukst! En die fimo plakjes wil ik zó graag! Ik ga dan 2 doosjes kopen, anders is het zo weinig! 😉

 • Reply
  Mariska
  23 april 2012 at 17:56

  Leuk! Welke topcoat heb je gebruikt? Aangezien je niet die topcoat van Essence hebt gebruikt?

 • Reply
  Eline
  23 april 2012 at 18:10

  oooh wat leuk!!! ik had me voorgenomen om maar even geen nagellak meer te kopen, ik denk niet dat dat gaat lukken……….

 • Reply
  Suzanne
  23 april 2012 at 20:39

  ik heb de lipbalsem, de peach nagellak en de beide topcoats, ik was nog van plan om de nail fruits ook te kopen (als ze er zijn) omdat het er zo leuk uitziet, maar ik koop het liever op eBay, dan heb je er veel meer voor een leuk prijsje

 • Reply
  Linda
  23 april 2012 at 22:09

  Ik heb Very Cherry, de nail fruits en de geurende topcoat gekocht en ik denk dat ik Mashed Berries ook nog ga halen, vind het een erg leuke collectie 🙂 Alleen wel 1 dingetje waar ik wel een beetje van baal; toen ik thuis het lakje op wou doen bleek de dop vastgeplakt te zitten (hals van flesje was helemaal vies) en toen ik het flesje nog eens beter bekeek bleek er al een (behoorlijk!) laagje uit te zijn, dus óf hij is al gebruikt, óf hij heeft tijdens het transport naar de winkel gelekt ofzo, bummer 🙁 Vind het echt superstom van mezelf dat ik in de winkel niet beter gekeken heb, weer een leer voor de volgende keer 😉 Gelukkig zijn ze niet duur, dus wellicht dat ik er dan nog een back up bijkoop want Very Cherry is toch wel m’n favoriet van deze lakjes 🙂

 • Reply
  Ellis
  23 april 2012 at 22:59

  Inderdaad een hele toffe en aparte collectie! Dat is hoogstwaarschijnlijk ook de reden dat er bij onze Kruidvat ook geen Fruity-essencjes te vinden zijn. =(

 • Reply
  Juudith
  24 april 2012 at 13:29

  De fruitstukjes vind ik leuk! en het groene lakje ook!

 • Reply
  Nikki
  24 april 2012 at 14:03

  Leuke lakjes! De fimoschijfjes ben ik minder dol op. Ik heb dan altijd het idee dat mijn nagels super dik zijn.

 • Reply
  Anne-Lotte
  24 april 2012 at 18:45

  Superleuke lakjes! Ik heb ze ook meteen in huis gehaald, maar ik kan de naam van de lakjes nergens op het potje vinden? Ik zie alleen een nummer staan..

 • Reply
  Nannick
  26 april 2012 at 17:27

  Wat een vrolijke kleuren allemaal, die fimo dingetjes zijn ook kei schattig ;d

 • Reply
  Mariska
  27 april 2012 at 10:59

  Very Cherry heb ik ook, maar nog niet gedragen. Vind hem wel erg mooi! 🙂

 • Reply
  Arletta
  28 april 2012 at 20:43

  De eerste dag dat ze er waren heb ik staan twijfelen, de tweede dag waren ze op de groene na weg! De groene is jammer genoeg niet mijn ding. Dus nu hopen dat het assortiment weer wordt aangevuld want ik wil die fimo fruitjes echt hebben!

 • Reply
  Arletta
  2 mei 2012 at 21:53

  Ik kan dus nergens Mashed Berry’s scoren, maar ik heb dan wel weer Banana Joe en peach beauty (die 2 zonder de glitters):).
  One Kiwi a day haal ik morgen bij de kruitvat in mnn dorp! ik hou van deze collectie :3

 • Reply
  Julia
  15 mei 2012 at 19:11

  kan je ze nog steeds kopen bij de kruitvat in amsterdam?

 • Reply
  demi
  22 juni 2012 at 17:40

  Waar kun je die kopen.

 • Reply
  demi
  22 juni 2012 at 17:41

  waar kun je die bestellen

 • Reply
  kiara
  26 november 2012 at 16:17

  haay iedereen

  ik heb een vraagje waar
  kan je dat kopen ik heb in de kruidvat gekeken maar ne nergens.

  dus heb je en idee waar ik het kan kopen of desnoods bestelen stuur het dan naar
  mijn e mail adres.

  -xxx- kiara

 • Reply
  Fleur
  14 augustus 2014 at 18:01

  in welke kruidvat kun je die kopen?
  want ik keek in de kruidvat in gemert en daar hadden ze die niet…..
  en ze konden ook niet bijbestellen.
  ik wil ze ook niet op internet kopen.
  weten jullie misschien in welke winkel ik ze kan kopen?
  dankjewel alvast!

  • Reply
   Charlotte
   14 augustus 2014 at 20:03

   Dit is een artikel van enkele jaren geleden, deze zijn al heel lang niet meer te koop…

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.