Budget Tips

Tips: Slim shoppen en besparen op je beauty-producten! (Repost)

 Januari 2012 is budget-maand op PinkyPolish.nl! Meer weten? Lees dit artikel en houddeze categorie in de gaten.

Het onderstaande artikel heb ik al eerder geschreven en gepubliceerd, maar gezien de budget-maand leek het mij handig om hem nogmaals te plaatsen! Dit zijn echt fijne tips met hoe je gemakkelijk op je make-up kunt besparen, zonder dat je altijd budget-items hoeft te kopen. Overigens hebben nu allerlei beautywinkels sale, zoals The Body Shop (de beste sale van allemaal!), Rituals en Lush, maar ook de parfumeriën zoals Douglas en ICI Paris XL hebben kortingen op allerlei producten. Zeker de moeite waard!

Ik koop misschien vrij veel beauty-producten, maar het is niet zo dat ik er klakkeloos veel geld voor uit wil geven. Vooral als het om drogisterij-producten gaat kan ik behoorlijk kritisch zijn, aangezien je zo makkelijk op deze producten kan besparen! Zo betaal ik nooit de volle prijs voor mascara en koop ik alleen shampoo of conditioner wanneer ze in de aanbieding zijn. Waarom zou ik meer betalen dan nodig is? En het is helemaal niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt is wat geduld en een slimme strategie!

Het begint allemaal bij het in de gaten houden van aanbiedingen. Ik krijg geen folders in de brievenbus, maar op zondag of maandag zetten winkels zoals Etos en Kruidvat de folders met de aanbiedingen van de komende week op hun websites. De aanbiedingen van Etos lopen meestal twee weken door en gaan op maandagen in, terwijl de aanbiedingen van Kruidvat pas op dinsdagen ingaan en meestal één week geldig zijn. Etos, Kruidvat en Trekpleister zijn de winkels met de beste en meeste aanbiedingen, maar vergeet ook winkels als The Body Shop en ICI Paris XL niet. Zij wisselen minder vaak van kortingen (zo’n 1-2 keer per maand), maar hebben over het algemeen altijd wel enkele aanbiedingen lopen.

Ga samen shoppen! Aanbiedingen als ‘1+1 gratis’ of zelfs ‘2+2 gratis’ zijn misschien niet ideaal als je slechts één product nodig hebt, maar dit zijn perfecte aanbiedingen om bijvoorbeeld met je moeder of je vriendin te delen! Zo betalen jullie allebei slechts de halve prijs van het product en heb je toch precies wat je nodig hebt. Dit is vooral handig om te doen bij producten als mascara of zonnebrand.

Ook kan je slim inspelen op de manier waarop kassa’s kortingen verwerken. Bij de meeste winkels (waaronder Etos en Kruidvat) wordt een aanbieding zoals ‘2e product gratis’ als 50% korting op het totaalbedrag in de kassa verwerkt. Datzelfde geldt voor ‘2e product halve prijs’ (25% korting op het totaalbedrag). Ik wilde ontzettend graag het Olaz Vernieuwend Elixer proberen, maar ik vond het prijskaartje (€32,99) een beetje aan de hoge kant. Gelukkig waren de Olaz-producten 1+1 gratis, dus ik nam er een gezichtsscrub van €7,- bij. Uiteindelijk betaalde ik maar €20,- voor deze twee producten. Goede deal, nietwaar?

Wees kritisch tegenover kortingen. Zo wilde ik erg graag de nieuwe Matterende Zonnefluïde SPF30 van Biodermal proberen, maar ik wist zeker dat ik ‘m tegen een fijne korting zou kunnen kopen. Twee weken geleden was hij in de aanbieding met 20% korting bij Kruidvat. Best leuk, maar het kan beter! Dat bleek later ook zo te zijn, want afgelopen week bleken de Biodermal-zonneproducten 1+1 gratis bij Etos te zijn. Een beetje geduld kan dus absoluut geen kwaad! Overigens zijn niet alle aanbiedingen even gunstig, dus kijk goed of het wel genoeg scheelt. Zo kan een aanbieding van ‘2 flessen shampoo of conditioner voor 5 euro’ leuk klinken, maar als ze gewoon al €2,60 per stuk kosten heeft het weinig zin. Niet getreurd, want meestal komt er snel een betere aanbieding voorbij!

Niet iedereen is er dol op, maar ik gebruik overal waar het kan een klantenkaart. Aan de ene kant is zo’n kaart een manier om de klant meer te laten kopen, maar ze kunnen ook prima in je voordeel werken. Zo probeer ik de voordelen van mijn The Body Shop-kaart altijd tot het uiterste te rekken en ook Kruidvat heeft sinds kort een handige voordeelkaart waarbij je punten spaart die je later weer kan inwisselen voor kortingen. Houd er overigens wel rekening mee dat je bij sommige winkels moet betalen voor zo’n kaart (zoals bij The Body Shop of Douglas) en dat het alleen handig is als je er ook echt veel gebruik van zal maken. Ik denk dat ik binnenkort de kaarten van de meest bekende winkels op een rijtje zet!

Kijk verder dan de drogist! Het ligt misschien niet voor de hand, maar vaak zijn merken als Nivea, Dove en andere bekende merken in de aanbieding bij de supermarkt. Ook winkels als Wibra en Zeeman kopen regelmatig restpartijen cosmetica op (zoals douchegels en bodylotions) en uiteraard kan je bij Action ook zeer goed terecht voor allerlei producten. Ze hebben dan misschien wel een buitenlands label, maar verder is er niks mis mee.

Het is echt niet moeilijk om te besparen op beauty-producten en het is ook nog eens leuk (vind ik dan). Zo blijft er weer wat extra’s over voor dat ene luxe-product waar je al zo lang naar uitkijkt! Of het is gewoon een fijne manier om je geld beter te besteden, zeker wanneer je zakgeld hebt of net als ik student bent. Dit waren in elk geval mijn beste beauty-bespaar-tips. Wat zijn jouw beste tips om geld te besparen op beauty-producten?

Foto’s via weheartit.com

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Dit had ik nou net even nodig met mijn budget voor de rest van de maand, haha.

 2. Handige tips!
  Hier ga ik zeker wat mee doen, bedankt 🙂

  Liefs,
  Mia

 3. Bedankt voor dit artikel! Ik denk dat heel veel mensen hier iets aan hebben, zeker als je wat jonger bent. En zelfs als je wat ouder bent (zoals mij) dan is een beautyverslaving snel uit de hand gelopen, hehe ;).

 4. Hier maak ik ook altijd gebruik van, ik zoek naar de kortingen. Zo heb ik vandaag online geshopt bij The Body Shop. ik heb 2 flessen showegel van 750ml en 3 showergel flessen van 250ml en 1 fles reinigingsgel 250ml alles samen voor 18 eur incl de verzendkosten. Ik heb gebruik gemaakt van de sale, 10 % korting met kaart en ik heb op internet gezocht naar een extra kortingscode.
  Op internet zijn vaak leuke kortingscodes te vinden!

  1. Van die sale heb ik vandaag ook goed gebruik gemaakt 😀

 5. Handige tips, ik gebruikte de tip van samenshoppen al. Verder koop ik vaak ook bij de action. Waarom veel voor een drugstore product betalen als een veel goedkopere versie minstens net zo goed is.

 6. Handige tips inderdaad, goed dat je hem opnieuw hebt gepubliceerd.

 7. Jasperine zegt:

  Ik had vd week op mijn klantenkaart van de kruitvat 1 en 1 gratis van catrice geactiveerd!

 8. Joanne zegt:

  Ik hou er ook van om in de sale te shoppen. Mijn mascara (Max Factor) en poeder (maybelline) koop ik echt nooit voor de volle prijs. Die komen regelmatig voor de helft van de prijs en dan sla ik altijd in. Vandaag nog weer mijn favoriet (MF false lash effect) gescoord bij de kruidvat (1 + 1 gratis). Ik vind het dan altijd zo leuk om onderaan de bon te zien hoeveel je hebt bespaard. Yeah. 🙂

  1. Haha, ik ook! Ik kan daar zo’n kick van krijgen, hihi!

 9. Hele handige tips! Ik probeer ook altijd slim te shoppen, maar met duurdere cosmeticamerken is dit vaak zoo lastig, zoals bij MAC!

  1. Helaas wel ja.. Zij geven helaas nooit korting!

 10. Everdiena zegt:

  Vandaag ook maar een kaart van The Body Shop gekocht (na alle artikelen hier steeds te lezen over de producten dacht ik nou dan ga ik daar toch maar eens een kijkje nemen :p) bij mijn producten, kreeg ik ook nog een Xl douchegel voor dacht 1 euro erbij en nog een handcreme ook voor 1 euro erbij en extra korting, daar word ik enorm blij van, maar wie niet 😉

  (p.s. misschien is het leuk om is een artikel te doen over The Body Shop producten?)

 11. Handige tips 🙂

 12. Ik houd van kortingen!! Ik koop bijna nooit iets voor de volle prijs. 🙂

 13. Shoppen met korting is zoveel leuker! Ik wacht ook vaak op aanbiedingen. De 1+1 gratis bij Kruidvat pik ik handig mee, en gisteren scoorde ik nog 2 nail polish corrector pennen voor maar 1 euro!
  Shampoo koop ik altijd in voordeelpacks (laatst nog 3 flessen Schwarzkopf gekocht voor maar 5 euro) en dan hoop ik dat ik het red tot de volgende actie 😉
  Ik vind het speuren naar acties ook al de helft van de pret dus YEP, ik doe ook aan slim shoppen!

 14. Handige tips! Ik ben sowieso over het algemeen al wel redelijk budget wat make-up en andere beauty producten betreft.

 15. True! Ik koop ook bijna altijd mijn producten wanneer deze in de aanbieding zijn. Ik houd de folder goed in de gaten & meestal zitten er erg toffe aanbiedingen bij, waarmee je stukken goedkoper uit bent. 🙂

 16. Sandra3619 zegt:

  Superhandige tips, thanks!

 17. Zonder dit artikel gelezen te hebben heb ik al een paar tips toegepast 🙂 Sale geshopt bij de bodyshop en Max factor mascara bij de Kruidvat 1+1 gratis. Ik houd ze alleen wel allebei zelf: 1 voor op mijn kamer en de andere voor thuis 😉

 18. paulien zegt:

  handig artikel. ik koop mijn shampoo en conditioner altijd bij de action. ze hebben daar gewoon ‘normale’ merken maar je betaalt veel minder. ook douchegel en deo zijn daar erg goedkoop.

 19. Annemiek zegt:

  Hele handige site is http://www.voordeelmuis.nl Ik heb een hekel om elke week 10 kilo aan folders door te bladeren en hier kan je doelgericht in alle papieren folders zoeken gewoon met een trefwoord. Als mn favo shampoo bijna op is kijk ik hier regelmatig op totdat ik m weer zie verschijnen in de aanbiedingen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.