Shoppen!

Transdesign-drama Update!

Via deze website is mij meer duidelijk geworden over het conflict dat heeft plaatsgevonden tussen OPI en de webshop Transdesign. Zoals jullie weten heeft OPI TD aangeklaagd vanwege plagiaat, maar de aanklacht was vrij vaag. Inmiddels is meer duidelijk, en kan ik jullie beter vertellen hoe het nou werkelijk zit.

Transdesign doet voorkomen alsof ze een officiële OPI-dealer zijn, maar in werkelijkheid blijkt dat niet zo te zijn. Dat betekent dus ook dat TD hun OPI-producten niet rechtstreeks bij OPI inkopen, en het niet duidelijk is waar de producten dan wel vandaan komen.
Verder is gebleken dat TD de serienummers van de flesjes van OPI onzichtbaar maakt door ze eraf te vijlen. Aan de hand van dat serienummer is te zien wanneer product is gemaakt en dat is belangrijk wanneer er een probleem met de kwaliteit van een serie blijkt te zijn en de flesjes teruggehaald moeten worden. De slechte flesjes nagellak kunnen dan niet meer getraceerd worden.
Als laatste heeft OPI tijden geleden besloten dat hun producten niet naar het buitenland verzonden mogen worden. Zoals we weten verzond Transdesign voor een aantrekkelijke prijs naar Nederland en hielden zij zich niet aan dat besluit van OPI. Doordat het goedkoper was om via hun webshop OPI aan te schaffen werd er minder via de officiële verkoopkanalen verkocht, en daar was OPI natuurlijk niet blij mee.

Om eerlijk te zijn twijfel ik niet aan de echtheid van de OPI nagellak die ik bij Transdesign gekocht heb. Ik heb een stuk of 5 OPI nagellakjes die ik bij officiële OPI-verkopers in winkels in Nederland heb gekocht, en ik merk geen verschil. Ook heb ik vaak genoeg kleuren die ik via TD kocht vergeleken met de flesjes in de winkel, en ben ik tot de conclusie gekomen dat de lakjes van TD authentiek zijn. Ook heb ik op mijn flesjes gecheckt op sporen van afgevijlde serienummers, maar ik ben niets bijzonders tegengekomen.

Ik begrijp het punt van OPI wel, want ze willen natuurlijk controle op de verkoop en kwaliteit van hun producten houden. Wat ik niet begrijp is dat ze eigenlijk een kuil voor zichzelf aan het graven zijn, omdat ze hierdoor veel klanten zullen gaan verliezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Aurelyx zegt:

  Ik koop/kocht lakjes omdat ik via al die foto’s en recensies goed in kan schatten of ik iets leuk vindt of niet. Maar al die merken kosten hier 10,- of meer per stuk! Ik ben vast niet de enige die dat belachelijk vindt.

  Er zijn daarnaast inmiddels gigantisch veel nagellakblogs. Het lijkt me dat als een grote hoeveelheid blogs uit allerlei landen samen 1 statement maken (poll whatever), er vanzelf weer iemand in deze markt springt? Er valt immers goed geld te verdienen.

  Is er geen toko in Hong Kong of zo? Daar komen wel meer goedkope webshops voor 😀

  *zoekt het volgende beste alternatief… :(*

 2. Mariska zegt:

  Al mijn lakjes van OPI komen van Transdesign af en ik heb er echt geen problemen mee! Mijn aller eerste kleurtje heb ik nu al twee jaar en die werkt nog prima en ik merk geen verschil met flesjes van uit de Sephora oid. Heel jammer dit! Gelukkig heb ik mijn laatste bestelling 2 weken terug nog ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.