Make-up

Trend: Wimpergroei Mascara’s

Mascara is één van de beauty-producten die erg vatbaar zijn voor trends. Wanneer er een speciaal borsteltje of een bijzondere formule wordt bedacht zie je ze opeens bij allerlei merken op duiken. Herinneren jullie die mascara’s met dat bolletje nog? Of de trillende mascara’s? Beide types zijn goede voorbeelden van mascara-trends.

Op dit moment is er een andere trend op mascara-gebied gaande, er worden namelijk steeds meer mascara’s gemaakt die beloven je wimpers te laten groeien! Ook worden er veel wimper-verlengende serums op de markt gebracht. Ik ben gezegend met een stel mooie lange wimpers, maar ik weet dat er meer dan genoeg meiden zijn die hun wimpers graag zouden willen inruilen voor een langer paar. Deze producten zouden dus zeker een uitkomst kunnen bieden!

De meeste van jullie zullen wel gehoord hebben van Revitalash, een in Amerika een populair wimperverlengend product. Vele dames hebben grote verschillen gemerkt na het gebruik van dit product en geconcludeerd dat het echt werkt. Het grote nadeel van Revitalash is dat het ontzettend duur is (je betaalt rond de €100,- voor een flesje) en meerdere gebruiksters hebben gemeld dat het product de kleur van de iris heeft veranderd. Alleen al deze feiten maken mij toch een beetje huiverig om dit product te proberen.

Ik offer mijn groene ogen liever niet op voor wat extra lengte, maar een klein beetje extra is altijd mooi meegenomen. Ik besloot een aantal andere producten te testen. Ik heb een tijdje het L’Oréal Renewal Lash Serum gebruikt, maar ik merkte weinig resultaat. Vervolgens heb ik lange tijd Pupa’s nieuwste mascara Lash Energizer gebruikt, waar ik erg tevreden over was. De mascara gaf een mooi resultaat en was mild voor mijn wimpers. Ik durf niet met zekerheid te melden dat mijn wimpers daadwerkelijk gegroeid zijn door deze mascara, maar ze werden in elk geval sterker.

In het artikel over mijn favoriete producten van Oktober 2010 zagen jullie ook al een een soortgelijke mascara voorbij komen, namelijk de Rimmel Lash Accelorator Mascara. Ook kocht ik in Londen een wimpergroei-mascara van Revlon, Luscious Growth. Ik ben dus helemaal op de wimper-verleng-tour!

De grote vraag is natuurlijk of deze producten nou echt werken! Toen ik gisteren voor het vernieuwde Catrice-schap stond viel mijn oog op twee nieuwe producten. Lash Plus Lash Growth Mascara en Lash Plus Intensive Lash Growth Serum zouden samen er voor moeten zorgen dat je wimpers tot wel 25% langer worden na 30 dagen gebruik van beide producten. Ik vind het een flinke claim van Catrice, dus ik ben benieuwd of het echt waar is. Als deze producten daadwerkelijk effectief zouden zijn zou dat ideaal zijn, want het prijskaartje van €4,99 per product klinkt toch een stuk vriendelijker dat het kleine fortuin dat voor Revitalash gevraagd wordt.

Ik heb besloten de Catrice Lash Plus-producten uitgebreid te testen om te kijken of deze claims werkelijk waar zijn. De komende 30 dagen zal ik elke avond het serum aanbrengen en overdag de mascara gebruiken. Ik heb gisteren duidelijke foto’s van mijn huidige wimpers gemaakt, zodat ik ze over 30 dagen kan vergelijken. Ik ben benieuwd! Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van mijn bevindingen.

Heb jij ervaring met wimper-verlengende producten?

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Teddy zegt:

  Ik heb die Lash plus ook, en de Rimmel lash accelerator. Die van Rimmel werkt dus niet, Catrice nog niet getest. Kijk uit naar je review!

 2. ben benieuwd!

 3. leuk dat je dat helemaal gaat testen, ik ben benieuwd! 😀

 4. Charlotte zegt:

  Ik ben ook beniewd! Ik wil wel eens bewijzen zien! Ik heb zelf erg korte en broze wimpers, mss is het ook wel een verschil met welke wimpers je start… korte of lange

 5. Ben benieuwd naar het resultaat! Als het echt werkt zou het erg fijn zijn ^^

 6. Leuk dat je het gaat testen! Ik wil namelijk liever niet een product kopen als het niet werkt 🙂

 7. xevelien zegt:

  Ik stond gisteren voor het schap en dacht nog, nee ik koop hem niet, misschien werkt hij niet.
  Dus jouw review is nu wel heel handig 😀

 8. Ik heb ook een tijdje die van Catrice geprobeerd maar ik ben ermee gestopt, want ik vond die mascara echt niet fijn. En ik wil gewoon dat mijn wimpers er goed uit zien, dus ben weer overgestapt naar naar mijn vertrouwde Max Factor False Lash Effect. Kan dus niet zeggen of die producten van Catrice werken, aangezien je ze allebei moet gebruiken om resultaat te zien.

  1. Huh? Die van Catrice ligt nog geen 2 weken in de winkels, hoe kan je hem dan 'een tijdje' geprobeerd hebben? Afgelopen week lagen de nieuwe Catrice producten nog niet eens bij mij in de winkel..

   1. ja ben ook benieuwd, misschien mocht ze t testen voor t in de schappen lag??? i dont know…

 9. Ik heb geen ervaring met wimperverlengende mascara's. Maar ik ben wel benieuwd of deze voor jou werkt.

 10. sannewierda zegt:

  Ik ben heel erg benieuwd!
  L'Oreal heeft ook zo'n mascara, maar heb geen goede review gevonden en ben bang mijn wimpers te verpesten, dus laat 'm nog even in de winkel liggen.

 11. ben echt benieuwd! heb hem zelf niet gekocht, omdat ik er niet echt veel van verwacht, maar wie weet!

 12. Ik ben erg benieuwd, het ziet er wel heel duur uit in zo een verpakking! Ik vind dat het Catrice echt goed gelukt is om er buiten uit te gaan zien qua producten

 13. Leuk dat je dit gaat testen, ben er stiekem toch wel benieuwd naar!

  Liefs Ilja

 14. beautyliefde zegt:

  Ik ben benieuwt of het werkt, ik heb ook staan twijfelen deze mee te nemen maar heb het toch maar niet gedaan omdat ik bang was dat het niet goed zou werken!

 15. Ik ben super benieuwd of het echt werkt… 😉

 16. Ben benieuwd!

 17. wauwww, ik hoop dat je wimpers echt zo mooi worden !

 18. Ik ben echt super benieuwd

 19. Eline zegt:

  Wow, hoe cool zou het zijn als het echt werkt 😀

 20. sisier zegt:

  ben benieuwd. Ik heb ook wel eens gehoord van een soort olie, die is ook heel dik, maar daar zouden je wimpers ook van groeien ofzo.

  1. Ik weet wat je bedoelt, dat is Wonderolie, maar ik vind het zelf niet zo fijn werken. Misschien werkt het wel, maar ik vind het niet fijn om elke avond van die dikke vette troep op mijn wimpers te smeren 🙁

 21. jennifer zegt:

  ik heb die serum 3 dagen en die mascara 2 dagen 😛 maar op de verpakking stond dat het pas werkt als je mascara en serum samen werken ofzo.

 22. Nadia zegt:

  oeh ik ben zo benieuwd, vandaag is het precies een maand geleden:D wil ze morgen wrs ook kopen, hopelijk schrijf je vandaag een stukje erover(A)

 23. Artemis zegt:

  Ik heb gehoord over Idollash-producten… Veel mensen zijn er zeer tevreden over, ook omdat het gemaakt zou zijn van allemaal biologische producten. =/… Ik denk wel dat het werkt maar het is wel erg duur: €40,- als je het op de Nederlandse site koopt en $40,- (+- €30,-) op de Amerikaanse site, maar dan komen er ook nog een paar euro verzendkosten bij. Ik denk toch dat ik het Catrice lash plus serum maar eerst eens koop…:D Dat is een stuk goedkoper:D!!

 24. kayah zegt:

  Zelf heb ik gebruikt M2 lashes die heb ik via web shop bij safique bodycare besteld, het resultaat ongelofelijk…mijn wimpers zijn zo lang dat mensen vragen of ik neppe wimpers heb geplakt, zijn voller en dikker..en echte aanrader, de resultaat merk je al naar 3 weken , maar naar drie maanden mensen begonnen te vragen hoe kom ik aan zo moe wimpers, eindelijk en product die echt werkt:-)

 25. Sandra zegt:

  M2 Is echt superspul alleen zooooo te duur!

  Ik bestel bij style 4 en met de Code M2LASHES ontvang je €10.00 extra korting dan komt het op €85.00 dan het wimperserum nog een beetje betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.