Make-up

Uitbreiding TBS Baked To Last (Swatches + Review)

Dit is echt één van de leukste promo-foto’s ooit! Moet je die cupcakes zien!

Enkele maanden geleden liet ik jullie de producten uit de zomercollectie van The Body Shop zien. Daarin kwamen producten uit de nieuwe Baked To Last-lijn voorbij. Inmiddels zijn er producten aan de lijn toegevoegd en zijn sinds deze week verkrijgbaar. De lijn is uitgebreid met vijf oogschaduw-duo’s en twee blush/highlighter-duo’s. Ik was erg tevreden over de zomercollectie, dus ik kon deze nieuwe producten niet aan mij voorbij laten gaan.

Eye colour: Quartz | Eye colour: Copper| Eye colour: Sage | Blus: Petal

MAC-liefhebbers zullen meteen een gevoel van herkenning krijgen bij het zien van deze producten. Ze lijken namelijk verdacht veel op de Mineralize-producten van MAC. Copycat? Het idee achter deze lijn is dat de producten gebakken zijn, in plaats van geperst. Door deze methode geven de producten meer pigment af en zijn ze makkelijk te blenden. Ook kan je ze nat aanbrengen zodat ze een soort metallic-look krijgen. Ik heb dat nu een paar keer gedaan en het geeft een prachtig resultaat! Alle producten uit deze lijn hebben een flinke dosis shimmer, dus shimmer-lovers kunnen hun hart ophalen bij deze collectie.

De kleuren zijn per duo op elkaar afgestemd zodat je altijd snel een mooie combinatie kan maken. Ik vind dat echt ideaal, want als ik haast heb of even geen zin heb ik een ingewikkelde look grijp ik snel naar deze setjes.

Copper | Quartz | Sage

Baked To Last Eye Colour: 01 Copper

Copper is eigenlijk onderdeel van de zomercollectie en is dus al een paar maanden verkrijgbaar. Ik had ‘m in eerste instantie niet gekocht omdat ik dacht dat ik heb niet zou gaan dragen, maar ik merkte dat ik hem toch wel goed kon gebruiken. Dat bleek inderdaad zo te zijn, want ik heb ‘m al erg vaak gedragen. Deze  kleuren breng ik ook vaak nat aan, en dat geeft een prachtig effect! Dit is één van mijn favorieten.

Baked To Last Eye Colour: 04 Quartz

Toen de promo-foto’s van deze collectie gepubliceerd werden wist ik meteen dat ik Quartz wilde hebben. Ik draag niet heel vaak roze of paars op mijn ogen, maar dit zijn echt fijne kleuren! Wat ik vooral bijzonder aan deze oogschaduws vind is dat mijn ogen er nòg groener door lijken. Als je groene ogen hebt moet je deze echt proberen, want het staat echt prachtig. Ik combineer ‘m meestal met een donkerpaarse eyeliner om de look af te maken.

Baked To Last Eye Colour: 05 Sage

Groen! Tja, hoe kon ik ook anders? Groen is echt mijn favoriete kleur om op mijn ogen te dragen, en deze combinatie is perfect. Dit duo lijkt ontzettend veel op Baked Eye Colour Jade van de zomercollectie, maar ze zijn allebei net wat anders:

Jade | Sage

Zoals je kan zien is Jade een stuk blauwer dan Sage, maar toch lijken ze erg op elkaar. Ik merk dat ik sneller naar Sage grijp, gewoon omdat ik ‘m wat draagbaarder vind.

Baked To Last Blush: 01 Petal

Geblend | Blush | Highlighter

Ik weet niet zo goed wat ik van deze blush moet vinden. Hij is namelijk echt ontzettend roze (is moeilijk op de foto’s te zien), en dus vrij lastig te combineren. Omdat hij zoveel shimmer in zich heeft krijg je al snel een discobal-effect en is het gewoon teveel. Geblend met de highlight-kleur is hij draagbaarder en zeker meiden met een iets donkerdere huid dan ik (NW15) kunnen deze kleuren samen wel als highlighter dragen. Ik moet er zelf nog een beetje mee puzzelen, want tot nu toe ben ik er nog niet helemaal weg van.

Ik ben heel erg blij dat TBS nu eindelijk met wat interessante producten komt. De filosofie van TBS is om vooral heel natuurlijk te zijn, en dat maakte het makeup-assortiment altijd een beetje saai. Met de introductie van deze producten is dat gelukkig heel anders en zullen veel makeup-liefhebbers hun hart kunnen ophalen aan deze producten. Ik ben erg tevreden met mijn Baked To Last-spulletjes! Vooral de oogschaduw-duo’s vind ik echt fantastisch en raad ik iedereen aan. De andere kleuren uit de collectie (Sapphire, het blauwe duo en Amethyst, het paarse duo) staan nog op mijn verlanglijstje en die ga ik binnenkort zeker aanschaffen. Nog even een snelle foto met mijn volledige Baked To Last Stash:

Swatches en een review van de andere producten kan je in dit artikel vinden.

De Baked To Last Eye Colours kosten €13,00 per stuk en de Baked To Last Blush kost €15,00. Deze producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ik krijg honger van die promotiefoto.:P Die oogschaduws zien er echt heel goed uit, de blush is denk ik iets te roze voor mij.

 2. wow ja is zeker iets voor mij ziet er erg mooi uit!

 3. Wat een goede pigmentatie! Ik vind het echt prachtige kleuren!

 4. Ik vind die paarse en die groene echt super mooi!

 5. Wauw werkelijk prachtg!

 6. wauw ze zijn stuk voor stuk prachtig.

  zo'n shimmery blush lijkt ook niet echt handig maarja!

  ik heb gelijk zin om zo'n cupcake-standje te kopen en daar wat makeup op te zetten voor de show!

 7. Zien er geweldig uit! Copper oogschaduw heb ik zelf ook en gebruik hem erg vaak, de blush ziet er ook pretty uit!

 8. Leuke review! TBS heeft best fijne make-up. Ik ben erg happy met hun oil-free vloeibare foundation. Ze hadden ook eens een blush die je op je gezicht moest stempelen (spring edition) en die is ook heel fijn.

 9. Wauw die blusher is mooi!

 10. die zien er echt super goed uit 😮

 11. Zo mooi! Snel eventjes bij TBS kijken!

 12. Die groene is zo mooi

 13. Is die blusher nu nog steeds te koop? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.