Make-up Tips

Focus: De Blendingkwast

Kwasten zijn ontzettend belangrijk om je make-up de finishing touch te geven. Met goede kwasten kan je een prachtig professioneel resultaat bereiken. Daarvoor heb je natuurlijk goede tools nodig. Eén van mijn favoriete kwasten is de blendingkwast. Serieus, ik vind dat iedereen zo’n kwast nodig heeft. De blendingkwast staat er vooral om bekend om oogschaduw mee te vervagen, maar wist je dat deze kwast nog meer verscholen talenten heeft? Geloof het of niet, deze kwast is een echte multi-tasker.

Oogschaduw vervagen
Dit is de bekendste en belangrijkste functie van deze kwast. Door met ronddraaiende bewegingen met de haren van de kwast langs de randen van je oogschaduw te gaan ‘meng’ je de oogschaduw als het ware met je huid. Dit heet blenden, vandaar de naam ‘blendingkwast’. Door dit te doen krijg een een vloeiende overloop van de oogschaduw naar je huid en ziet je oogschaduw er mooier uit dan wanneer je ‘m in een dikke streep over je ooglid aan hebt gebracht. Ik ken ontzettend veel vrouwen die dat doen, en ik vind het eerlijk gezegd een beetje slordig staan. Iedereen die oogschaduw gebruikt heeft wat mij betreft een blendingkwast nodig.

Oogschaduw aanbrengen
Naast oogschaduw vervagen kan je met deze kwast ook oogschaduw aanbrengen. Hij werkt vooral ontzettend goed om oogschaduw in je arcadeboog aan te brengen! Door een ‘ruitenwisser’-beweging te maken wanneer je de oogschaduw aanbrengt blend je de oogschaduw al tijdens het aanbrengen, en hoef je naderhand nauwelijks te blenden. Ik doe dit nu sinds een paar weken en het geeft echt een prachtig resultaat, mooier dan de technieken die ik daarvoor gebruikte. Je kan met de blendingkwast ook oogschaduw op het bewegende ooglid aanbrengen, maar ik vind zelf dat een ‘gewone’ oogschaduwkwast daar beter voor is.

Concealer uitwerken
Dit is een trucje dat ik van een MAC MUA heb geleerd. Toen ik een keertje op zoek was naar een nieuwe concealer werkte hij de concealer uit met een blendingkwast. Ik had dat nog nooit geprobeerd, maar het werkte ontzettend goed en gaf een mooi resultaat. Ik gebruik de blendingkwast nu meestal om concealer op lastige plekjes aan te brengen, zoals onder de ogen en bij de neus. Niet iedere concealer is daar geschikt voor, maar het gaat perfect met elke vloeibare concealer, zoals de Touche Eclat van YSL of MAC Select Moisturecover. De meeste blendingkwasten kan je met concealer gebruiken, zolang het kwastje stevige haren heeft.

Poeder onder ogen
Tegenwoordig gebruik ik steeds vaker concealer onder mijn ogen. Dat doe ik niet omdat ik enorme wallen heb van slapeloze nachten, maar omdat het me een wat frissere uitstraling geeft. Iedereen die concealer onder de ogen gebruikt weet dat concealer nogal de neiging heeft om in de lijntjes rondom de ogen te trekken. Dit kan je voorkomen door de concealer af te poederen, maar het is altijd lastig om met een poederkwast dat gebied goed af te poederen. Ik gebruik sinds een tijdje Benefit Powderflage (een losse roze poeder) onder mijn ogen en het lukte me telkens niet om ‘m goed aan te brengen. Op een gegeven moment heb ik ’t met mijn Hema blendingkwast geprobeerd, en dat werkte perfect! Sindsdien doe ik niet anders.

Op de foto bovenaan dit artikel kunnen jullie mijn favoriete blendingkwasten zien. Morgen vertel ik jullie de voor- en nadelen van de kwasten en geef ik tips met welke producten je ze het beste kan gebruiken.

Waar gebruik jij je blendingkwast voor? Alleen voor oogschaduw of ook voor andere producten?

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Oh wat grappig, ik heb een MAC blending kwast en had voor de grap die van de Hema gekocht en die gebruik ik nu als concealer kwastje 😀

 2. Ik heb ook een blendingkwast, ik gebruik hem eigenlijk meestal voor mijn oogschaduw aanbrengen! Ik vind dat zo fijn 🙂

 3. Wat handig! Wist helemaal niet dat je der ook concealer mee aan kon brengen!

 4. Ik heb geen goede blending kwast! 🙁

 5. Ik heb ook de kwast van de Hema en gebruik deze alleen voor oogschaduw.

  Ontzettend leuk en handig artikel! Weet niet of dit al een keer gevraagd/besproken is, maar heb je tips voor (budget) kwasten die je móet hebben?

  1. Ik heb het nog nooit besproken, maar ik ga er wel eens naar kijken. Mijn favoriete kwasten zijn voornamelijk van MAC, MUS en TBS, met hier en daar een goedkope uitschieter, dus ik heb niet heel veel goede goedkope kwasten. Ik zal er naar kijken 😀

 6. Ik gebruik de blending kwasten van ELF om m'n oogschaduw te blenden. Die van de Hema vind ik echt helemaa niks 🙂

 7. Ik moet er toch maar es een keer een gaan kopen, haha heb alleen een kabuki hihi

 8. De blending brush van de Hema is erg fijn! Leuk artikel! 🙂

 9. ik heb begrepen dat je de blendingkwast ook moet gebruiken voor oogschaduw in je crease aan te brengen… of moet je hier een andere kwast voor gebruiken ? ^^

  1. Dat staat ook in het artikel, dat je een blendingkwast heel goed kan gebruiken voor oogschaduw in de arcadeboog (= crease). 🙂

 10. Kirsten zegt:

  Leuk & handig artiekel! (: Ook die over de voor en nadelen! Echt handig!

 11. Francis zegt:

  Hoe vaak en waarmee maak je je kwasten schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.