Make-up Reviews

Vergelijking: Mijn Favoriete Blendingkwasten

In het artikel van gisteren vertelde ik jullie over de vele functies van de blendingkwast en vertelde ik jullie dat ik vandaag mijn favoriete blendingkwasten zou laten zien. Blendingkwasten zijn onmisbaar in mijn stash, en ik heb er dus al behoorlijk wat getest. Mijn favoriete kwasten zijn de Hema Blendingkwast, MAC 217 en The Body Shop Eyeshadow Blender Brush. Dit zijn kwasten uit allerlei prijscategorieën, dus voor iedereen betaalbaar.

Ik ga vandaag elke kwast onder de loep nemen en vertellen waar de kwasten geschikt voor zijn. Sommige kwasten kan je namelijk niet voor alles gebruiken, doordat de haren juist te slap of te stijf zijn. Natuurlijk zit er ook flink prijsverschil tussen de kwastjes, dus dat laat ik in mijn beoordeling natuurlijk meespelen.

Hema Blendingkwast €2,50
Een tijdje geleden heeft Hema het kwasten-aanbod onder handen genomen en zijn er een aantal goede kwasten aan het assortiment toegevoegd. Eén van die kwasten is de blendingbrush. Toen ik deze kwast bij Hema tegenkwam was ik behoorlijk verbaasd, want er zijn weinig ‘gewone’ winkels die dit type kwast verkopen. Go, Hema! Ik wist natuurlijk niet zo goed wat ik van deze kwast kon verwachten, maar deze kwast heeft mij zeker verrast. De kwast is niet zoals andere Hema-kwasten hard en prikkend, maar juist heerlijk zacht en fluffy, precies zoals een blendingkwast moet zijn! Ik heb begrepen dat deze kwast is gemaakt van echt dierenhaar, maar daar kan ik helaas weinig over terugvinden. De haartjes van deze kwast zijn vrij slap, waardoor hij helaas niet heel geschikt is voor vloeibare producten als concealer of cream-oogschaduw. Gelukkig is deze kwast perfect om poeder onder je ogen uit te werken, oogschaduw in de crease aan te brengen en om je oogschaduw mee te blenden. Van deze heb ik er twee, namelijk één voor poeder en één voor oogschaduw. Hij doet alles waar een gewone blendingkwast goed in moet zijn, en in principe is dit dus een ideale kwast voor iedereen! In mijn stash is hij in elk geval onmisbaar. En voor die zeer vriendelijke prijs kan je ‘m natuurlijk niet laten liggen.

The Body Shop Eyeshadow Blender Brush €9,50
Dit was mijn allereerste blendingkwast, en na al die tijd ben ik nog steeds tevreden. Deze kwast gebruik ik al tijden dagelijks om oogschaduw mee te vervagen en dat doet hij heel goed. Ik gebruik ‘m nauwelijks voor concealer of om oogschaduw in de arcadeboog mee aan te brengen, maar ik weet dat hij daar ook erg geschikt voor is. Deze kwast is gemaakt van synthetische haren en is vrij stijfjes. Daardoor is hij perfect om vloeibare producten en oogschaduw uit te werken, maar om losse poeder-producten mee aan te brengen is deze niet ideaal. Wat ik ontzettend fijn vindt aan deze kwast is dat hij kwalitatief goed in elkaar steekt. Ik heb deze nu iets meer dan 2 jaar, en hij is nog steeds hetzelfde als toen ik ‘m kocht (en dat geldt eerlijk gezegd voor al mijn TBS-kwasten).

MAC 217 Blending Brush €21,00
MAC… Ik heb lange tijd gedacht dat MAC-kwasten weinig verschilden van andere makeup-kwasten, maar inmiddels weet ik wel beter. Dit is gewoon een geweldige kwast. Ik ben zo tevreden over deze kwast dat ik er zelfs twee van heb, zo fijn vind ik ze. Deze kwast is namelijk perfect voor alles waar je een blendingkwast voor zou willen gebruiken. Ik gebruik er eentje om concealer onder mijn ogen en rondom mijn neus uit te werken, en de andere gebruik ik voor oogschaduw. Ik gebruik die tweede kwast vooral om oogschaduw mee aan te brengen, want hij werkt perfect in je arcadeboog. Deze kwast is van geitenhaar en is vrij stijfjes, maar ook fluffy en buigzaam. Dat maakt ‘m dan ook geschikt om oogschaduw op het bewegende ooglid mee aan te brengen of om los poeder rondom je ogen aan te brengen. Dit is dus echt de ultieme blendingkwast! Ik kan me voorstellen dat het prijskaartje een beetje afschrikt, maar ik heb altijd begrepen dat MAC-kwasten (mits je ze goed verzorgd) een leven lang mee kunnen gaan, dus ik zie het als een investering. En gezien het feit dat je deze kwast voor zoveel dingen kan gebruiken, is hij het geld absoluut waard.

Als je begint met make-up zou ik echt de blendingkwasten van Hema en The Body Shop aanraden. Met die kwasten heb je prima tools om je make-up mooi mee aan te brengen en uit te werken. Ze zijn lekker betaalbaar en doen hun werk zeer goed. Mocht je meer met make-up willen en ben je bereid daar geld aan uit te geven, probeer de MAC 217. Het is echt een must-have kwast en je zal niet meer zonder kunnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Wauw, die van Mac lijkt me goed! Ik heb zelf die van de Hema, en ik merk dat ik hem af en toe iets te fluffy vind. Aan de ene kant is het wel goed voor oogschaduw blenden, maar toch denk ik dat ik daar liever een iets stevigere kwast voor zou willen gebruiken. Leuk artikel!

 2. Ik vind die van de hema net ff te hard..

 3. Hmm zal toch eens moeten kijken voor die hemakwast. Heb er nu al zoveel goeds over gelezen!

 4. ik heb hema maar deze lijken me ook handig

 5. Ziet er fijn uit! Ik wil e.l.f kwasten 😀

  1. Die moet ik ook nog een keertje proberen! Ben ik zeker van plan 😀

 6. Ja die hema kwast is fijnnnn! Beter dan mijn body shop blender vind ik zelf!

 7. malou zegt:

  hoorde dat lotuslabel binnenkort ook die losse kwasten gaat verkopen 😛 intussen ben ik super blij met mijn blending brush van hun 24 delige set van http://www.lotuslabel.com Hele mooie site ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.