Overig

Back to School Blues

Jullie hebben waarschijnlijk wel gemerkt dat de afgelopen dagen de updates nogal sporadisch verschenen. Ik ben de afgelopen tijd erg druk geweest, want ik ben met een nieuwe studie begonnen! Zoals sommigen van jullie misschien wel weten studeerde ik afgelopen jaar Taal & Communicatie aan de UvA in Amsterdam. Het taal-gedeelte ging mij goed af, maar het communicatie-gedeelte was een drama. Een onderdeel van het taal-gedeelte was een minor in een vreemde taal. Aangezien ik altijd goed in Engels ben geweest en nog beter wilde worden koos ik voor de minor Engels. Dat ging allemaal vlekkeloos en ik had er veel plezier in. Het communicatie-gedeelte bestond voornamelijk uit vakken over Argumentatietheorie, iets wat mij totaal niet ligt. Je kan je dus wel voorstellen dat het niet zo lekker liep. Tijdens het hele jaar vroeg ik mij af of ik wel bij de goede studie zat, en tijdens de zomervakantie werd die twijfel steeds sterker. Na lang getob en getwijfel heb ik besloten de sprong te wagen en over te stappen naar Engelse Taal en Cultuur.

Dinsdag is mijn collegejaar begonnen en de eerste indrukken zijn goed! De docenten zijn leuk, studiegenootjes zijn leuk, maar de stof is erg pittig (literatuur, yikes!). Ik merk wel dat ik veel tijd aan mijn studie zal moeten besteden en dat ben ik echt niet meer gewend. Ik moet nog even mijn draai en ritme vinden en een beetje op gang komen. Jullie zullen de komende weken misschien merken dat er iets minder updates online komen dan normaal, maar ik verwacht dat ik binnen no-time weer op dreef zal zijn!

De meeste updates zal ik aan het einde van de dag/avond plaatsen, maar soms ook ’s ochtends. Er is dus niet echt een pijl op te trekken. Een makkelijke manier om updates van mijn blog (en die van andere bloggers!) in de gaten te houden is Bloglovin’. Ik heb eerder een artikel geschreven over hoe handig Bloglovin’ is, zeker als ik niet regelmatig update. Zo voorkom je dat je een paar keer per dag een site moet checken om te kijken of er een update is. In plaats daarvan verschijnen alle updates van de blogs die jij volgt keurig op één site en hoef je er maar eentje in de gaten te houden. Handig toch?

Ik ben vast niet de enige die afgelopen week (of al eerder) weer aan de slag moest. Moesten jullie ook weer even je ritme vinden? Ik wens in elk geval iedereen veel succes met de back-to-school-blues en vooral heel veel plezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Yes ik moest zeker mijn ritme weer vinden! Na het grootste deel van mijn vakantie niets uitgevoerd te hebben was het toch wel weer even wennen om colleges te volgen en dingetjes voor te bereiden voor de skill groups. 😛

 2. Bloglovin is wat zulke situaties betreft echt ideaal he!

 3. lang leve bloglovin:p

 4. haha ja bloglovin is auperhandig!

  Succes op school! 🙂 :mrgreen:

 5. Sophie zegt:

  Ik snap het helemaal! De studie is voor mij ook weer begonnen…veel succes met Engels! Ik studeer zelf Nederlands en het is idd heel veel lezen. Maarja taalstudies zijn de leukste. 😉

 6. Ik denk dat dit dan inderdaad een betere keus voor je is (voor zover ik dat kan zeggen natuurlijk he ;)) Hopelijk lukt het je om deze opleiding te halen 🙂 En ik volg je op Bloglovin, dus ik zal altijd je updates checken!

 7. Woah je nieuwe opleiding lijkt me ontzettend tof! Heel veel succes ermee! en ik blijf je site gewoon 10 x per dag checken hoor, geen probleem. :mrgreen:

 8. Spannend, hopelijk is dit de juiste studie voor je! Ik moest afgelopen dinsdag ook beginnen en het is wel weer wennen! Vroeg m'n bed uit, de drukte in het OV weer door. En brr, die regen!

 9. Melissa zegt:

  Heb ook heeel lang staan twijfelen. Heb ook communicatie gedaan maar net zoals bij jou lag het mij toch niet helemaal. Heb het wel helemaal afgemaakt maar om de rest van mijn leven in dit domein te werken zag ik echt niet zitten. Ik ben dan ook overgestapt naar Handelswetenschappen… Iets totaal anders. Net zoals jij is dit een stuk moeilijker en zal ik er dus ook veel tijd insteken. Maar ben zeker dat het bij ons beiden goed komt!

  Succes in ieder geval

 10. Veel succes met terug naar school te gaan ! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.