Nagellak

Fauxnad

Hello Kitty Fauxnad

Hello Kitty Fauxnad

Ik merkte dat er behoorlijk veel interesse is in de zogenaamde “Fauxnads”. Fuaxnad is eigenlijk een soort nep-Konad (faux=nep). Dit zijn imageplates die niet door Konad zelf gemaakt zijn, maar die door andere bedrijven op de markt gebracht worden.

Eén van de meeste bekende fauxnads is de Hello Kitty imageplate. Op deze imageplate staat het welbekende hoofdje van Hello Kitty. Hij is op eBay vrij lastig te krijgen, maar er zijn manieren voor. Bij de verkoper emmahcy op eBay kan je een zelf 5 imageplates kiezen voor $4.99 en $5.00 shipping. Imageplate NA87 heeft het Hello Kitty-design. De Nederlandse webshop Dutchkisses verkoopt ook losse Hello Kitty imageplates voor €3,00 per stuk. Nail Plate GCOCL A02 moet je hebben. Ik heb er een look mee gemaakt, en die kan je hier vinden.

Ook zijn op eBay heel veel grote sets met imageplates te vinden voor echt heel weinig geld. Ik heb bijvoorbeeld onlangs deze set met 21 imageplates besteld voor $17.99 en $4.00 shipping bij Budlemonster op eBay. Op deze imageplates staan allerlei verschillende plaatjes, zoals de cakejes van Konad Imageplate M14.

Fuaxnad Set 21 stuks

Fuaxnad Set 21 stuks

De kwaliteit van de Fauxnad imageplates is over het algmeen goed! Vooral de achthoekige imageplates zijn heel fijn en werken prima. Op internet zijn ook ronde imageplates te koop, en ik vind dat die iets minder prettig werken. Op een één of andere manier krijg ik daar het plaatje niet goed vanaf. Ik denk dat van die platen de groeven minder diep zijn, waardoor je er dus niet fijn mee kan stempelen.

Ik gebruik de imageplates gewoon met mijn Konad stempel, schraper en Stamping Polishes. Uiteraard zijn de echte Konad Imageplates de beste die er te koop zijn, maar als je het eens uit wilt proberen, van afwisseling houdt of eens andere plaatjes wilt stempelen, dan zijn de Fauxnad imageplates echt aan te raden. Op eBay is op nagelgebied echt ongelofelijk veel te koop. Zoek maar eens op “image plates” of “stamping nail art” en je komt vanalles tegen!

7 Comments

 • Reply
  Laura
  23 december 2009 at 15:50

  ik geloof dat ik toch gewoon bij Konad blijf, alhoewel de hello kitty echt TE cool is! dus die zal ik wel aanschaffen..

  Heb je nu niet heel veel plaatjes dubbel?

  • Reply
   Charlotte
   15 januari 2010 at 17:42

   Dat viel me pas toevallig op! Ik heb er inderdaad nu wel een paar dubbel, maar het valt nog best mee. De meeste zijn gelukkig verschillend!

 • Reply
  Zee
  23 december 2009 at 19:56

  Wat leuk!!! 🙂 jammer dat er geen plaatjes zijn voor je hele nagel… die wilde ik nog graag hebben 🙁 maar wel handig dat ik nu weet waar ik in NL die hello kitty imageplate vandaan kan halen 🙂

  • Reply
   Charlotte
   24 december 2009 at 00:07

   Ja, dat is inderdaad een beetje jammer. Vandaar dat ik pas ook een aantal Konad Imageplates heb gekocht voor full-nail designs. Kleine plaatjes heb ik nu wel genoeg 😉

 • Reply
  Daniëlle
  1 november 2010 at 14:29

  ik kan bundlemonster niet vinden op marktplaats, is die er nog wel? (:

  • Reply
   Charlotte
   1 november 2010 at 15:25

   Het zou best kunnen dat hij niet meer op eBay zit, maar als je op Bundlemonster zoekt bij Google kom je op een site uit van Bundlemonster zelf waar ze de fauxnads hebben 🙂

 • Reply
  Daniëlle
  1 november 2010 at 14:29

  ebay bedoel ik xD

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.