Lifestyle

Favoriete Pilates Video’s

In het artikel van gisteren vertelde ik jullie over Pilates, een vorm van beweging die ontzettend goed voor je is. Daarin beloofde ik dat ik jullie snel mijn favoriete Pilates-video’s zou laten zien. Bij deze!

Pilates On Fifth
Eén van mijn favoriete Pilates instructrices zijn de dames van Pilates On Fifth. Deze dames (volgens mij zijn het zelfs (tweeling)zusjes) hebben een luxe studio op Fifth Avenue in New York. Ik ontdekte ze via iTunes! Daar brengen ze namelijk podcasts uit met oefeningen en volledige workouts. Je kan de video’s gratis downloaden via iTunes of op hun site bekijken. Ze hebben een aantal volledige workouts, maar de meeste video’s zijn losse oefeningen. Wat ik vroeger zelf veel heb gedaan is voor elk lichaamsdeel een paar oefeningen uitzoeken en die aan elkaar plakken, zodat ik mijn eigen workout samen kan stellen. Zo maak je een eigen full-body workout en kan je ook lekker variëren! Ik vind dat deze dames ontzettend goede instructies geven. Soms moet je bepaalde spieren aanspannen en zij weten dat altijd perfect uit te leggen.

Winsor Pilates

Deze kennen jullie misschien wel, want deze video’s worden ontzettend vaak aangeprezen op Tell Sell! Je zou bijna denken dat het rommel is, maar dat is het echt niet. Mijn eerste kennismaking met Pilates was via deze video’s, en ze zijn nog steeds favoriet. Voor beginners is de 20 Minute Workout (Youtube deel 1, deel 2 en deel 3) ideaal, omdat daar redelijk makkelijke basisoefeningen aan bod komen. Voor gevorderden is er de Advanced Slimming Workout (Youtube deel 1 en deel 2), maar deze is echt ontzettend zwaar. Voor probleemzones als heupen, benen en billen is er de Buns And Thigh Sculpting Workout (Youtube deel 1, deel 2 , deel 3 en deel 4). Geloof me, het is echt een killer-workout. Op internet kan je met een beetje zoeken nog meer workouts van Winsor Pilates vinden, zoals video’s voor armen en buikspieren. Met een beetje zoeken op torrentsites en dergelijke heb je ze zo gevonden. Mari Winsor komt af en toe een beetje irritant over (vind ik dan) maar de video’s en routines zitten goed in elkaar en zijn makkelijk om mee te beginnen.

Crunch
Crunch is een productiebedrijf dat afgelopen jaren veel fitness DVD’s heeft uitgebracht. Eén ervan is een serie met 10-minuten workouts voor elk deel van je lichaam. Er zijn workouts voor je buik, billen, benen en je hele lichaam. Deze korte workouts kan je afzonderlijk doen om een probleemzone aan te pakken, maar je kan ze ook achter elkaar doen om jezelf een intensieve workout te geven.

Nog een paar tips. Ga als het kan op een matje liggen terwijl je deze oefeningen doet en zorg dat je genoeg ruimte hebt. Als je geen fitness-/campingmatje hebt kunnen een paar op elkaar gestapelde handdoeken ook helpen. Luister goed naar wat de instructrices zeggen! Ze zeggen continu wanneer je in- en uit moet ademen (inhale en exhale). Dat is ontzettend belangrijk, want een correcte ademhaling is één van de basisprincipes van Pilates. Begin ook rustig. Wanneer je begint zal je misschien heel enthousiast zijn en verwachten dat je het elke dag gaat doen, maar doe dat nog niet. Begin met 2-3 keer per week, zodat je spieren genoeg tijd hebben om te herstellen.

De video’s zijn allemaal in het engels, dus er kunnen wat woorden in voorkomen die je niet kent. Enkele woorden die veel genoemd worden zijn spine (ruggegraat), vertebra (rugwervel), abdominal muscles (buikspieren) en powerhouse (Mari Winsor’s benaming voor de core, de spieren tussen je navel en je onderrug).

Dit is slechts een greep uit het mega-aanbod aan Pilates-video’s. Mijn all-time favorites zijn de Winsor Pilates 20 Minute Workout (makkelijk om even snel te doen) en de oefeningen van Pilates On Fifth. Hopelijk hebben jullie wat aan deze video’s en inspireert het jullie om het ook eens te proberen!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Charlotte Bxl zegt:

  Superinteressant! Ben al eeuwig aan het twijfelen om een pilates cursus te volgen, maar vond er nooit eentje in mijn buurt. Hopelijk heb ik het doorzettingsvermogen om me thuis eens aan deze oefeningen te zetten 🙂

 2. klinkt interessant 😀

 3. Tof dat je dit op een rijtje hebt gezet zeg, hier ga ik wat mee proberen te doen 😀

 4. ik kan me dus echt niet voorstellen dat pilates of iets je lichaam kan ‘shapen’ of ’tonen’… werkt het echt? is het ook vetverbrandend? want het lijkt me stug dat bij workouts als deze je hartslag omhoog gaat. sowieso dat die van mij dat niet gaat doen. haha. en dat is toch echt wel een grote factor als je vet wilt verbranden.

  1. Ik snap je punt en je hebt ook gelijk, maar Pilates werkt niet vetverbrandend, maar juist spierversterkend! Doordat je spieren sterker worden wordt je lichaam strakker. De oefeningen zien er misschien simpel uit, maar geloof me, je gaat het echt voelen. Als je vet wil verbranden moet je cardiotraining doen, zoals hardlopen of fietsen. Pilates is wel een hele goed aanvulling op andere sporten!

 5. Geweldige tip, door jou ben ik nu ook begonnen met Pilates en het bevalt nu al super! Ik heb een hele tijd die 8 minute abs workout gedaan dus de Winsor Pilates 20 minute workout viel in principe mee. Ik vind alleen dat Mari Winsor slecht aangeeft hoe je precies moet ademen, zou jij me dit mss kunnen uitleggen? 😉

  1. Hmmm, om het zomaar uit te leggen is een beetje lastig, want ik weet het natuurlijk ook niet allemaal uit mijn hoofd, maar de dames van Pilates on Fifth geven het wel heel goed aan. Veel van de oefeningen die in de video’s van Winsor Pilates zitten staan ook apart op de site van Pilates on Fifth, dus misschien kan je die bekijken voor de ademhalingstechnieken? Leuk dat je zo’n fan geworden bent 😀

 6. M'eau zegt:

  Beste Charlotte, weet jij ook welke recepten of dieet, ik het beste samen kan maken
  samen met de Mari Winsor Pilates
  mag het elke dag, of juist om de dag ?
  Ik ben al iets ouder, en de problemen zitten bij de buik en bovenbenen
  hoop dat jij goede tips voor mij hebt, ik heb vertrouwen in jou
  wanneer ik de site zo bekijk en lees !
  m vr gr M’eau uit Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.