Overig

Geef je mening: Mannen en Make-up?

Onlangs plaatste Mascha van Beautygloss een artikel over make-up voor mannen. Er schijnen namelijk een flink aantal mannen op zoek te zijn naar geschikt make-up-advies! Steeds meer heren raken geïnteresseerd naar producten als foundation, mascara en oogpotlood om hun looks een beetje op te krikken. Aan de ene kant is het een beetje vreemd om een man met een mascara-roller in de weer te zien gaan, maar aan de andere kant kan ik het ook wel weer begrijpen. Vrouwen gebruiken al jaren make-up, dus waarom zouden mannen dat ook niet kunnen gebruiken?

Om heel eerlijk te zijn ben ik geen fan van opgemaakte mannen. Ik ben vrij ruimdenkend, maar de combinatie mannen en make-up gaat er bij mij niet in. Vooral heteroseksuele mannen mogen wat mij betreft ver bij cosmetica vandaan blijven. Een dag- of oogcrème is natuurlijk geen probleem, maar ze hoeven van mij echt geen full face aan make-up op te hebben. Het klopt gewoon niet! Ik zou erg raar opkijken als mijn vriend ’s ochtends zijn make-up-tasje tevoorschijn zou halen en zich op ging maken. Nee, mannen mogen wat mij betreft gewoon lekker au naturel.

Voor heren uit de gay-scene en cosmetica-industrie heb weer iets meer begrip, omdat het in die wereld iets meer geaccepteerd lijkt te zijn. Ik moet altijd een beetje glimlachen als ik de mannelijke MUA’s van MAC of Make Up Store zie met hun gepoederde gezichten en smokey eyes, want het blijft toch een beetje vreemd.

Dus dames:

Mannen en make-up, wat vinden wij ervan?

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Een beetje concealer bij bijvoorbeeld een onzuivere huid snap ik nog wel. Helaas is het dan wel een kunst om het zo onzichtbaar mogelijk op te smeren. Verder ben ik eerlijk gezegd ook niet echt een voorstander van mannen en make-up. Goede verzorging, met cremes enzo: oke. Dat doe ik zelf ook. Maar ik moet er niet aan denken dat mijn man opeens mijn mascara jat. Of wat te denken van oogschaduw. Doet me denken aan Gerard Joling in de TV Kantine 🙂

  1. Ja, inderdaad! Zo'n gevoel kreeg ik ook al bij het zien van deze foto van Zac Efron, nèt als de Gerard Joling-persiflage 😉

   1. En dat is zonde, want Zac Efron is zonder make-up ook bloedje mooi! Dat hele gestylde haar hoeft van mij trouwens ook niet. Doe maar wat nonchalanter!

 2. Nee… eigenlijk vind ik dat heteroseksuele mannen gewoon ver bij make up vandaan moeten blijven

 3. Elien zegt:

  Nope, ik vind make-up voor mannen maar niets! Het zijn ten slotte mannen voor iets, je moet hen niet teveel vrouwelijke kantjes opdringen.

 4. Ik vind dat bepaalde mannen het wel mooi kan zijn, kijk maar naar Jack Sparrow die gespeeld wordt door Johnny Depp 😀

  1. Ik dat het bij bepaalde mannen * woordje vergeten 😉 :p

 5. Ik zou het niet erg vinden.. van mij mogen ze lekker doen waar ze zelf in hebben.
  Maar het is niet het type waar ik op val haha
  Ik vind dat: concealer, lipbalm en alle mogelijke crèmes mogen.
  En bruine mascara trouwens ook.. want bij jongens die rood haar hebben/blond en de wimpers wegvallen vind ik dat zo erg zonde! Heel subtiel een beetje bruine mascara gebruiken mag dan zeker wel van mij 🙂

 6. Uhm, ik ben ook heel ruimdenkend, maar ik vind persoonlijk, echte make-up zoals mascara, foundation of blush te ver gaan voor mannen. Een verzorgende oog en/of gezichtscreme ala, lipbalsem prima, dat geeft zachte kuslipjes. Maar zoals iemand al hierboven vermelde zie je em smorgens zijn make-up tasje tevoorschijn halen.
  Of erger, je wordt wakker en ziet panda ogen bij hem.! Hella no!!

 7. Ik vind het best kunnen ik bedoel iedereen moet dragen wat hij/zij graag wil. En eigenlijk is het in de entertainment wereld heel normaal dat mannen ook make-up dragen! Dus waarom ook niet iets subtieler in het dagelijks leven?

 8. Mwah ik weet het niet zo goed. Make up prima, meer make up dan ik, nee dankje!

 9. Hehe ik ben nogal fan van de Zuid-Koreaanse popcultuur en daar is het heel gewoon dat mannen een full face aan make-up op hebben, dus ik ben het zo onderhand gewend en kijk er dan ook niet meer van op. Nu moet ik wel zeggen dat ze daar epic skills hebben wat betreft natuurlijk ogende make-up.

 10. Ik houd er wel van als een man zichzelf ook verzorgt, dus met andere woorden, gezichtsreiniger, oog- en dagcrème en een lekker parfum vind ik best prima. Ook lippenbalsem (maar een standaardproduct zonder kleur, zoals een Labello of zo) is best oké (want gesprongen lippen zijn niet echt ideaal om te kussen, hihi!).

  Make-up daarentegen, vind ik een beetje … kweetniet, ik zou het raar vinden als mijn vriend ineens bronzer en mascara zou willen gebruiken. Die foto van Zac Efron is erover, hij kan toch best zonder make-up?

 11. Ik hou er niet van. Heb je die mannelijke make-up artists van Mac gezien? Bah!

 12. Larissa zegt:

  Eigenlijk ben ik het wel mey jou eens 🙂

 13. Ik vind het maar niets.. Mannen horen geen make-up te dragen iehhh!

  1. Peter zegt:

   Wat een vreselijk bekrompen opmerking…
   Wist je dat make-up en nagellak eeuwen geleden uitgevonden zijn voor en door mannen ?
   Waarom zou het nu alleen voor vrouwen zijn ? Laat iedereen gewoon doen wat hij/zij prettig vindt!

 14. Ooooo ik vind het heerlijk ^^ Mjah dat krijg je als je favo band Tokio Hotel is en Cinema Bizarre en je ook dol bent op Adam Lambert haha ^^

 15. LacquerAddicts zegt:

  Nee make up voor mannen vind ik echt niet kunnen. Ik vind het wel belangrijk dat ook mannen goed voor hun huid zorgen. Hier heb ik bij mijn vriend echt wel op aangedrongen…zo waste hij zijn gezicht met gewone zeep/douchegel :s

 16. Besef dat je homoseksuelen hiermee kunt kwetsen.

  1. Hoe bedoel je? Ik zeg toch dat ik make-up bij homoseksuele heren wel kan begrijpen omdat het in de homo-scene veel meer geaccepteerd en gebruikt word. Ik vind dat iedereen vooral moet doen waar ze zich zelf prettig bij voelen en het is al helemaal niet mijn bedoeling op iemand hiermee te kwetsen. Ik geef gewoon mijn mening over make-up bij mannen, that’s all 🙂

 17. Het kan mij eigenlijk niet veel schelen of ze make-up dragen. Vooral foundation en concealer heb ik geen problemen mee, al zou ik misschien ff raar kijken bij rooie lippen 😉

 18. Ik vind dat ze het lekker zelf moeten weten. Waarom zou een vrouw zich helemaal optutten voor de spiegel omdat het anders een beetje raar is (zonder een laagje mascara, etc.) en waarom mannen niet?
  Kijk oogschaduw en oogpotloog (en natuurlijk nagellak xd) vind ik te ver gaan. Maar een foundation, coverstick of bruine mascara voor mannen met lichte wimpers vind ik helemaal niet zo raar!

 19. Lotte zegt:

  Make-up bij mannen vind ik meestal niet echt mooi en nogal raar. Of ze wel of niet gezichtsverzorging of lippenbalsem ofzo gebruiken maakt me niet echt uit, maar make-up bij mannen vind ik niet nodig.

 20. leinsbeauty zegt:

  Ik vind het niet echt passen, stel dat je presentator bent, oke dat snap ik want de heel nederland ziet je gezicht. Maar, een gewone man die over straat loopt? En, alle mannen die graag make up dragen mogen dat zelf weten, net als ons wij bepalen toch ook, of we make up willen dragen?
  Zelf, vind ik wel dat mannen hun gezicht moeten schoonmaken, ik moet er zelf niet aandenken als mijn vriend naast me staat en make up van zijn gezicht gaat afhalen haha. En, een leuk onderwerp!xD

 21. Ik ben het helemaal met je eens! Alleen dag- en oogcrème is geen make-up, maar verzorging 😉 Me vriend gebruikt ook wel eens een cleanser en een gezichtscrème en dat vind ik alleen maar goed. Als man mag je jezelf echt wel verzorgen, later heb je er alleen profijt van! Maar make-up… hell no… zei me vriend ook. Oogpotloden, concealers, mascara… leave it to a lady…
  In de gay-scene is het anders. Sommige mannen hieruit kunnen zich prachtig opmaken, daar kunnen wij vrouwen nog wat van leren. Maar dan is het vaak ook echt over the top. Dus doe het nou zo of laat het lekker liggen. 😛

 22. Ik vind het niet erg, maar het wordt al snel als emo of homo gezien, maar als mannen maar niet met meer make-up dan mij op gaan lopen vind ik het prima!

 23. Could I possibly repost this to one of my blogs on this topic? I'd link back to the original, of course. Let me know by email what you think. 🙂

 24. agnes zegt:

  over mannen make up ik vind het prima laat ze maar waar ze zin in hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.