Reviews

Review: OPI Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment

Afgelopen weekeinde plaatste ik een artikel over de verzorging van de nagelriemen. In dat artikel vertelde ik over de Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment van OPI. Ik ben ontzettend enthousiast over dit product en ik merkte dat velen van jullie erg nieuwsgierig waren naar meer informatie, dus vandaag ga ik ‘m uitgebreid bespreken.

Dit product is afkomstig uit de Avoplex-serie van OPI, een serie die volledig gebaseerd is op avocado-olie. Deze olie zou geweldig zijn tegen een droge huid en is dus ideaal om een droge huid te verhelpen. Behalve de Exfoliating Cuticle Treatment heb ik ook een handcrème en nagelriem-olie uit deze lijn. Ik vind deze producten ook ontzettend fijn, dus die zal ik in de toekomst zeker reviewen.

De Exfoliating Cuticle Treatment is een zogenaamde nagelriemremover (ook wel cuticle remover genoemd). Dit type product verzacht de harde huid rondom de nagels en zorgt dat vervelende droge velletjes verdwijnen. Ook zijn nagelriemremovers een goede keuze bij vastzittende nagelriemen. Sommige dames gebruiken mesjes of tangetjes om deze stukjes huid en velletjes weg te knippen of snijden, maar doe dat absoluut niet! De nagelriem kan gaan ontsteken en de huid zal hard en droog blijven. Geen goede oplossing dus! Een nagelriemremover is dan de beste remedie. Dit is overigens geen vervanging voor een nagelriemcrème! Je moet het zien als een soort peeling voor je nagels die je als aanvulling op je gewone verzorging gebruikt.

De Exfoliating Cutcile Treatment zit in een soort knijpflesje met een inhoud van 30ml. Dat lijkt misschien niet zo heel veel, maar ik kan jullie vast zeggen dat het ontzettend lang mee zal gaan. Ik heb mijn flesje nu enkele maanden in gebruik en ik heb het gevoel dat er amper wat uit is!

De substantie van de Exfoliating Cuticle Treatment is een gel. De geur is erg prettig! Hij ruikt naar een fijne combinatie van komkommer en avocado. Ik kan me voorstellen dat het gebruik van een nagelriemremover voor sommigen nog een beetje vreemd is, maar het is eigenlijk ontzettend simpel. Je brengt drie tot vier keer per week een klein bolletje van de Exfoliating Cuticle Treatment aan op je nagelriemen en je masseert het in. Afspoelen of handen wassen is (in tegenstelling tot bij vele andere nagelriemremovers) niet nodig. Simpel, nietwaar?

Zoals ik vertelde is een nagelriemremover geweldig wanneer je last hebt van harde droge nagelriemen of vervelende velletjes. Nagelriemcrèmes of oliën helpen dan vaak niet meer, maar de Exfoliating Cuticle Treatment werkt fantastisch hier tegen! Dit product bevat namelijk Alpha Hydroxy-zuren. Deze zuren lossen als het ware de dode huidcellen op waardoor er alleen nog maar gezonde huid achter blijft. Je hoeft ook niet in de weer te gaan met bokkenpootjes om de dode huid weg te peuteren, want de Exfoliating Cuticle Treatment doet al het werk voor je.

Ik gebruik deze meestal ’s avonds voordat ik ga slapen. Wanneer ik ‘m op de harde huid rondom mijn nagels aanbreng merk ik dat binnen een paar dagen mijn nagelriemen weer helemaal zacht zijn en er gezond uitzien. Ook scheurtjes en haaltjes lijken sneller te verdwijnen waardoor mijn nagelriemen  Precies zoals het hoort!

Dit is echt een ideaal product voor in de winter en het is denk ik ook één van de redenen waarom mijn nagelriemen er zo gezond uitzien. Er kleeft alleen één klein nadeel aan dit topproduct en dat is de prijs. In Nederland betaal je €16,50 voor een flesje. Dat is op zich wel te doen, maar op eBay zijn ze makkelijk voor zo’n €8,50 (inclusief verzendkosten). Ach, als je bekijkt naar hoe goed dit product zijn werk doet en hoe lang één flesje meegaat valt de prijs nog best mee. De Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment is het geld dubbel en dwars waard!

OPI is onder andere te koop bij verschillende salons, filialen van Sephora en Mooi Parfurmerie.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. LacquerAddicts zegt:

  Leuk om te lezen! Op jouw aanraden heb ik deze nu ook besteld…ben benieuwd of het voor mij gaat werken! Ik haat die velletjes echt zo erg…maken je handen zo lelijk!

 2. Joanne zegt:

  Oh dat klinkt goed! Precies wat ik zoek. Ik neem even een break van nagellak om mijn nagels weer helemaal gezond te maken. Ik ben al de hele tijd met citroensap en nail&cutitcle cremes in de weer, maar zoiets heb ik nog niet geprobeerd. Ik ga morgen even langs de sephora, hoop dat ze hem hebben! De prijs valt me wel mee eigenlijk. Ik had meer verwacht voor een product van OPI.

 3. leinsbeauty zegt:

  Het product lijkt wel fijn, alleen ik heb gelukkig al zachte nagelriemen.

 4. oeh lijkt me echt een fijn product 😀

 5. Klinkt errug fijn 🙂 Ik heb nagelriemen as hell, dus dit zou wel iets voor mij zijn 🙂

 6. Klinkt erg fijn maar ik ben nu helemaal fan van mijn Lush Lemony Flutter!

  1. Dit is een heel ander product! Lemony Flutter is een nagelriemcrème die gewoon als verzorging wordt gebruikt. Een nagelriemremover is een soort peeling voor je nagelriemen die je als extra verzorging gebruikt 🙂

 7. Klinkt fijn maar heb er al eentje van Trind en die is best giftig en kan afakie (blindheid) veroorzaken.. Bij dat spul moet je ook best met een bokkenpootje hard boenen om de restjes nagellak en nagelriemen weg te krijgen. Is dat hetzelfde? Want ik lees dat je het alleen maar insmeerd en er verder niets mee doet. Het is toch beiden een curticle remover?

  1. Ik heb de Trind-versie ook, maar ik gebruik 'm nooit want ik vind 'm echt niet fijn! Ik vind dat hij nauwelijks effect heeft en het is zo'n gedoe (omdat je 'm weer af moet spoelen). Deze is veel makkelijker in gebruik en volgens mij ook een stuk minder agressief. Ik smeer 'm er gewoon op en that's it!

  2. Joanne zegt:

   Ik weet niet wat er in die van Trind zit. Maar volgens MUA reviews werkt deze cuticle remover door middel van AHA (alpha hydroxy acid). AHA is voor zover ik weet niet giftig en is zelfs geschikt voor de gezichtshuid. Het exfolieert(/scrubt) zeg maar de dode huidcellen weg. Daar hoef je zelf dan niet meer 'manueel' voor te scrubben. Op mijn gezicht doet AHA gel wonderen dus ik ga deze cuticle remover zeker proberen.

   1. Klopt, zo werkt deze inderdaad! Stom van mij dat ik het niet duidelijk in het artikel heb verwerkt. Ik ga het bijwerken!

 8. Klinkt fijn, bedankt voor de review! 🙂

 9. jegannelies zegt:

  ik heb je getagt,
  op mijn site kan je lezen hoe en wat.
  misschien dat je al getagt bent, :$

  xxxxxx’

 10. Klinkt erg goed! Deze ga ik zeker is kopen! Mijn nagelriemen zijn een ramp!

 11. Monica zegt:

  Ik ga hem ook kopen en dan ook vooral s avonds gebruiken had al gehoopt op een review, thanks.

 12. Elise zegt:

  Lijkt me heerlijk spul! Weet iemand of dit, naast de nagellak, ook bij de Sephora te koop is?

  1. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen! Ik kom helaas vrij weinig bij Sephora, dus ik weet niet exact wat zij in het assortiment hebben. Zoals Sylvia zegt heeft Mooi het in elk geval, maar hun OPI-display is groter van die van Sephora, waardoor zij meer producten hebben 🙂

 13. Sylvia zegt:

  Geen idee of die bij sephora te koop is eigenlijk, maar wel bij bijvoorbeeld parfumerie Mooi. Daar was in december een actie: bij aankoop van 2 nagellakken van OPI deze cuticle remover er gratis bij. En aangezien mijn dochter een aantal nagellakken van Burlesque wilde hebben had ze geluk en had ze nog een extra cadeautje voor haar verjaardag en ze is er helemaal enthousiast over.

 14. daisyvdz zegt:

  In België hebben we al helemaal geen Sephora of parfumeries die OPI verkopen (in Brussel ken ik maar 1 winkel die OPI verkoopt) dus ik heb hem via Ebay besteld voor 7,70€! Ben benieuwd! Soms zien mijn nagelriemen er keurig uit en soms vergaan mijn vingers van de velletjes en ontstoken nagelriemen! Dank je voor de review 😀

  1. Mooi zo! Ik ben benieuwd hoe hij bevalt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.