Huidverzorging Reviews

MAC Cleanse Off Oil vs. Sephora Cleansing Oil

Na mijn artikel over de Double Cleansing Method waren velen van jullie benieuwd naar de verschillen tussen de reinigingsoliën van Sephora en MAC. Inmiddels heb ik de Sephora-versie uitgebreid kunnen testen en heb ik de verschillen voor jullie op een rijtje gezet.

MAC Cleanse Off Oil vs. Sephora Cleansing Oil
MAC Cleanse Off Oil vs. Sephora Cleansing Oil

Prijs, verpakking en verkrijgbaarheid

De MAC Cleanse Off Oil zit in een pompflesje van 150ml en kost €22,50. De Sephora Cleasing Oil heeft een vergelijkbare (roze!) verpakking van 140ml en kost €9,00. Een flink verschil in prijs dus. De MAC Oil is verkrijgbaar bij alle MAC Counters en de Pro Store, de Sephora Oil bij filialen van Sephora. Qua verkrijgbaarheid gaan ze dus redelijk gelijk op.

Ingrediënten

Tja, hier gaat het eigenlijk al een beetje mis met de Sephora Oil. Die is namelijk op basis van Mineral Oil, een type olie dat erom bekend staat slecht voor je huid te zijn. Het laat namelijk een laagje achter op je huid wat je poriën kan verstoppen en puistjes kan veroorzaken. Als je makkelijk puistjes krijgt of een vette huid hebt, zou ik je aanraden dit ingrediënt te mijden. De MAC Oil is op basis van olijfolie, jojobaolie en tarwekiemolie. Klinkt een heel stuk beter!

Werking

Leuk al die ingrediënten, maar het gaat uiteindelijk om de werking. Over de MAC Cleanse Off Oil heb ik een tijdje geleden een review geschreven (die kan je hier vinden). Hij haalt mijn make-up moeiteloos weg, zonder een vettig laagje achter te laten. Over deze olie ben ik dus erg tevreden.

Omdat de Sephora-versie toch een stuk goedkoper is dan de MAC-variant, hoopte ik dat hij een goede vervanger zou zijn! Ik wilde echt dat hij fijn zou werken, maar het viel me toch een beetje tegen. Net als de MAC Cleanse Off Oil breng je deze olie aan op een droge huid. De Sephora Oil is vrij dik en is een beetje moeilijk over je huid te verdelen, dus ik had telkens het gevoel dat ik vrij veel nodig had. Het inmasseren ging prima, maar het afspoelen minder. Nadat ik water aan de olie had toegevoegd om een beetje melk-achtig te maken, wilde ik ‘m afspoelen. Wat een gedoe was dat! Omdat hij zo dik was lukte het bijna niet  en bleef er een flinke laag olie achter op mijn huid. Dat dacht ik wel weg te spoelen met m’n facewash, maar zelfs daarna voelde mijn huid niet zo lekker. Jammer!

Hij belooft alle soorten make-up te verwijderen (zelfs waterproof!), maar dat doet hij totaal niet. Mijn mascara zit nog steeds op mijn ogen, en is er lastig af te krijgen door de dikke laat olie er achter is gebleven. Nog een minpunt dus.

Conclusie

Ik ben enorme MAC-fan, maar ik heb geprobeerd echt in de Sephora Cleansing Oil te geloven. Helaas kwam ik van een koude kermis thuis en blijf ik bij mijn oude favoriet. Ik heb de Sephora Cleansing Oil een week trouw gebruikt, maar ik merkte dat mijn huid er niet goed op reageerde. Ik kreeg opeens weer heel veel puistjes! Toen ik erachter kwam dat Mineral Oil de boosdoener kon zijn ben ik ermee gestopt en mijn huid begint langzaamaan weer op te knappen.

Ik kan me voorstellen dat je €22,50 veel geld vindt voor een reinigingsolie, maar het is echt een goed product dat tenminste doet wat hij belooft. Ik zou de Sephora-olie als ik jou was lekker laten staan, en even doorsparen voor de MAC Cleanse Off Oil. Je kan beter iets meer geld uitgeven aan een product dat fijn werkt dan dat je €9,00 verspilt aan een product dat zijn werk niet goed doet.

De winnaar van deze twee reinigingsoliën is dus de MAC Cleanse Off Oil!

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Thanks voor deze vergelijking meid! Ik had stiekem ook gehoopt op een wonder van Sephora, maar helaas 😉 Ik ben ook een MAC fan, dus nu heb ik weer een reden om naar de counter te rennen, haha

  1. Er is altijd een reden om naar de MAC Counter te gaan 😉 Maar inderdaad, ik had echt verwacht dat die van Sephora goed zou zijn. Op het eerste gezicht viel het wel mee, maar toen ik 'm een tijdje gebruikte begon ik 'm steeds slechter te vinden. En zie daar, MAC komt weer als winnaar uit de bus. Laat maar weten als je 'm hebt, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 2. Oww.. ik was ook erg benieuwd hiernaar, dus toch maar naar MAC ipv naar Sephora! Tnx voor de review!

 3. oh joh wat raar dat ze zo'n olie eraan toevoegen wat eigenlijk helemaal niet goed is.

  Maar dat weten we dan ook weer, nice!

 4. fijn om te weten! 😆

 5. Balen zeg! Ik ga die van Sephora dus niet kopen, maar of ik 22,50 aan die van MAC wil uitgeven..

  x Martine

 6. Annenen zegt:

  Olie op mn gezicht vind ik toch een beetje een eng idee haha maar misschien dat ik hem toch ga uitproberen en sowieso, eens moet de eerste keer zijn om naar de MAC counter in ehv te gaan (;

 7. Goede review! En je kan er helaas niks anders van maken, haha. Die van MAC lijkt me superfijn 🙂

 8. Je hebt echt een fijne schrijfstijl!

  Dat heeft weliswaar niets met deze producten te maken, maar het mocht wel eens gezegd worden 😛

  1. Dat vind ik echt heel erg lief van je! Dank je 😀

 9. Jeanne zegt:

  Goede vergelijking! Echt heel handig, want ik was al benieuwd naar dit product. Nu weet ik dat ik 'm niet hoef te kopen!

 10. hey!

  Wat een informatieve post 🙂 Ik zou 't leuk vinden als je ook even op mijn blog keek!

  Groetjes 🙂

  1. Tessa, ik heb het adres van je blog uit je comment verwijderd (kan gewoon in het "Website"-vakje), want dat is spam. Niet meer doen alsjeblieft!

 11. Ik heb de MAC Cleanse off oil ook en ik vind het echt super fijn! Het zat toen in een setje met prep+prime, fix+ en poeder. Dit setje kost 43 euro ofzo en je kan het nu weer bij MAC kopen blijkbaar..ik heb de mijne al weer een tijdje geleden gekocht..

  enn ik vind 22.50 voor een reiniger helemaal niet duur vergeleken met andere high end merken.. Als mijn flesje (het is wel een kleine 30 ml geloof ik) op is, ga ik zeker een nieuwe kopen!

  Heel erg bedankt voor de review. Bevestigt voor mij nogmaals dat die van MAC gewoon goed is 🙂

 12. Miss_M zegt:

  Bedankt voor de vergelijking! Ik ben op dit moment op zoek naar een cleansing oil die niet vol zit met mineral oil en parabenen, dus deze van Sephora valt dus iig af! Ik ben een grote fan van de Fix+ van MAC (hierin zitten geen parabenen) dus ik denk dat ik deze eens ga proberen.

  Ik hoor trouwens ook veel goeds over de cleansing oil van Bobbi Brown, ik ben benieuwd hoe de MAC en BB oils met elkaar zijn te vergelijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.