Tips

Nagellakremover

Nagellakremover is denk ik één van mijn meest gebruikte beautyproducten. Aangezien ik tegenwoordig nagenoeg dagelijks van nagellak verander, is een goede remover een must-have. Wanneer je nagellak aanbrengt, moet je echt altijd de oude nagellak verwijderen. Zo creëer je een schoon oppervlak om op te werken en de remover werkt ontvettend, waardoor de nagellak beter kan hechten.

Met of zonder aceton?
Ik was altijd in de veronderstelling dat remover zonder aceton beter zou zijn voor je nagels, omdat aceton uitdrogend zou werken. Na wat research ben ik uiteindelijk overgestapt naar remover met aceton. Sindsdien merk ik dat mijn nagels veel gezonder zijn.

Aceton is het hoofdingrediënt in nagellakremover, omdat het als oplosmiddel dient. Wanneer aceton in aanraking komt met nagellak, zorgt deze ervoor dat de lak oplost en dat je die eenvoudig weg kan vegen met een watje. Door deze oplossende werking is het ook een veelgebruikt product om kunstnagels te verwijderen. Omdat je liever niet hebt dat je kunstnagels wegsmelten als je nagellak verwijdert, is er remover zonder aceton op de markt gebracht. Deze bevatten vaak het oplosmiddel methyl-ethyl-ketone, ook wel MEK genoemd, in plaats van aceton. Wat veel mensen niet weten is dat MEK ook zeer uitdrogend werkt, en dus voor natuurlijke nagels weinig beter is dan ‘gewone’ nagellakremover.


Voordelen van aceton

Met removers op acetonbasis is nagellak makkelijker te verwijderen dan met removers zonder aceton. Zeker als je nagellak veel glitters bevat is het beter om die met remover op acetonbasis te verwijderen, omdat dat veel soepeler gaat.
Na het gebruik van nagellakremover is het verstandig om meteen je handen te wassen, om zoveel mogelijk uitdroging te voorkomen. Wanneer je last hebt van droge handen en droge nagels is handcrème en nagelriemolie belangrijk om je nagels en handen gezond te houden.

Ik geef zelf de voorkeur aan removers met aceton. Op dit moment gebruik ik de nagellakremover van DA. Uiteindelijk ligt de keuze uiteraard bij jezelf en moet je gewoon verschillende soorten proberen om uit te vinden welk type je het fijnste vindt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.