Nagellak Tips Tutorial

Nagelverzorging: Deel 3 – Nagels Lakken (+ Filmpje!)

Ik krijg regelmatig vragen over mijn nagelverzorging. In een serie van meerdere delen vertel ik jullie mijn geheimen! Vandaag Deel 3: Nagels Lakken.


 • Gebruik altijd een basecoat
  Een basecoat is een soort primer voor je nagellak. Dit product zorgt er voor dat je nagellak beter aan je nagels kan hechten zodat het langer blijft zitten en zorgt er ook voor dat de kleur van je nagellak niet in je nagels trekt. Dit is een stap die veel meiden vergeten, maar het maakt een groot verschil in de houdbaarheid van je nagellak! Breng de basecoat aan op schone vetvrije nagels (dus geen restjes oude nagellak of nagelriemolie), anders kan je basecoat niet goed hechten. Meer over basecoat kan je lezen in dit artikel.
 • Lak voorzichtig
  Probeer het kwastje van de nagellak bij de nagelaanzet uit te waaieren zodat je makkelijk de vorm van je nagels kan volgen tijdens het lakken. Strijk eerst een laagje lak over het midden (zie video) en lak vervolgens de zijkanten. Zorg dat er genoeg lak op het kwastje zit (maar ook niet te veel!) en probeer voldoende afstand te houden tussen je nagelriemen en je nagellak. Lak nooit over je nagelriemen heen!
 • Herstel kleine foutjes met een kwastje met aceton
  Een klein kwastje met aceton (verkrijgbaar bij de drogist) is de perfecte manier om kleine foutjes te herstellen. Een  kwastje met synthetische haren werkt het beste! Mij kwastje kocht ik ruim een jaar geleden bij Hema. Ik heb geen idee of deze nog te koop zijn, maar anders  werkt een lipkwastje ook prima.
 • Gebruik een topcoat
  Een topcoat zorgt er wederom voor dat je nagellak langer blijft zitten en is dan ook de ‘finishing touch’ voor je nagellak. Bovendien zijn er tegenwoordig sneldrogende topcoats verkrijgbaar die niet alleen snel drogen, maar er ook voor zorgen dat de nagellak die er onder zit veel sneller droog is. Zo hoef je niet meer lang te wachten totdat je je handen weer kan gebruiken! Mijn favorieten zijn Sally Hansen Insta-Dri (te koop bij Ici Paris XL) en Mavala Mavadry (te koop bij Ici Paris XL in België en verkrijgbaar op Feelunique.com).

Ik raad je aan om vooral heel veel te oefenen. Met name de Catrice crème-lakjes zijn hier erg geschikt voor (zoals Catrice Hip Queens Wear Blue Jeans). Tja, en verder oefenen, oefenen en nog meer oefenen!

Dit vind je misschien ook leuk...

53 reacties

 1. Een superfilmpje! Ik kan nu ook mijn nagels netjes lakken, maar dat heeft ook zeker wel een jaar geduurd xD Ik hoop dat anderen er nog wat aan hebben, want je geeft supertips! Ga zo door!

 2. Nagini zegt:

  Superhandig filmpje zeg! Jij hebt ook hele mooie nagels en nagelriemen. Mijn nagelriemen groeien heel erg over mijn nagels heen en ik duw ze terug m.b.v. een nagelriemverwijderaar en smeer ze regelmatig in met creme en olie, maar dat werkt niet 🙁

 3. echt heel handig! ik kan nog niet zo goed nagels lakken, maar ben hard aan het oefenen 😉

 4. vera zegt:

  ik heb een vraagje, als ik mn nagels gelakt heb heb ik de zelfde dag nog chips en dan kan ik het er in een keer als sticker aftrekken waar ligt dit aan

  1. Waarschijnlijk ligt het dan aan je top- of basecoat. Probeer eens een andere!

   1. Roos zegt:

    Het kan ook aan de nagellak zelf liggen hoor. Ik heb van Etos eigen merk een hele mooie lichtblauw maar daarbij heb ik dat ook. Echt enorm zonde! Maar ik heb daarbij nooit een top-/basecoat gebruikt. Dat ga ik binnenkort proberen

 5. Handig, ik dacht in het begin 'zal vast wel zo'n saai filmpje zijn dat ze alleen haar nagels lakt!'
  maar je had echt goede tips!
  En het is de eerste keer dat ik zo'n lang filmpje heb afgekeken 😉 normaal beginnen ze me altijd te vervelen.

 6. Mirjam zegt:

  Erg handig filmpje, dankjewel! 😉

  1. Mirjam zegt:

   Verkopen ze trouwens de Sally Hansen topcoat ook in de Kruidvat?
   Want daar is nu 1+1 gratis op de producten van Sally Hansen!

   1. Nee, daar heb ik 'm nog nooit gezien, ook bij Etos niet. Helaas!

 7. anne zegt:

  Je hebt wel een mini flesje mavala top coat die ook heel fijn is, maar het is denk niet precies dezelfde (:
  Ik heb het idee dat de aceton allang vervlogen is voor ik t op mn nagel gebruik.. kan dat?

  1. Dat is inderdaad een andere. Ik merk dat zelf niet bij m'n aceton, maar misschien moet je dan iets meer op jke kwastje doen.

 8. Leuk filmpje, ga dadelijk winkelen in België en ga even kijken voor deze topcoat.
  Ik denk dat jouw gouden trick de uitwaaiertechniek is!

 9. Myrthe zegt:

  Super handig! En je maakt echt super leuke filmpjes en ze zijn heel duidelijk 😀

 10. Wat een handige video! Ik vind jou video's echt heel leuk 🙂

 11. Ik heb zelf geen moeite met lakken, dat komt inderdaad door alle swatches die ik maak haha! Ik ga wel eens opzoek naar die Mavala Mavadry en ik ga even de Orly bonder scoren op ebay (die van Trind werkt niet echt voor mij) Leuk filmpje! 🙂

 12. Ohhh je hebt echt zulke mooie nagels he! Ik ben jaloers <3 Handig filmpje ook!

 13. Wat heb je toch prachtige nagels, en ook leuk filmpje 😀
  Zelf doe ik het ook altijd zo. 🙂

 14. Mirjam zegt:

  Leuk filmpje!
  Ik probeer het zelf ook altijd te doen zoals jij, al laat ik het kwastje minder "uitwaaieren". Voor foutjes gebruik ik altijd een wattenstaafje met remover. Een kwastje lijkt me inderdaad een fijne methode, maar dat vind ik toch zonde (aangezien ik die dan speciaal daarvoor moet aanschaffen)!

 15. leuk en handig filmpje;D

 16. Zo doe ik 't ook! Ik kan 't nog niet zo netjes als jij, maar het gaat steeds beter! En ik ga die topcoat halen, want mijn sneldrogende is op e dat is zoooooo irritant!

 17. Inderdaad een kwestie van genoeg oefenen en toch wat geduld opbouwen 🙂

 18. Ik gebruik als kwastje om foutjes weg te halen het eyeliner kwastje van de Hema. Die is ook heel erg handig. Ik gebruikte eerst ook aceton, maar gebruik nu steeds vaker gewone nagellakremover zonder aceton. Daar gaat het wel minder snel mee weg, maar het droogt toch minder uit.
  Ik heb ook Stickey, maar merk eerlijk gezegd niet veel verschil met andere basecoats. Ik heb meestal na 2 dagen wel een chip.
  Als topcoat gebruik ik INM Out The Door, ook een aanrader. Ik heb ook Seche Vite, maar die laat de nagellak heel erg krimpen. Dat heb ik met INM niet of heel minimaal. Hoe zit het met de shrinkage van InstaDri?

  1. Chiara zegt:

   Met de insta-dri heb ik helemaal geen last van krimpen.
   Het enige nadeel vind ik, is dat hij best snel dik word. Verder dan halverwege het flesje ben ik nog nooit gekomen, dan is hij gewoon te dik om te gebruiken. Best zonde voor een flesje van 10 euro.

   1. Dat is vervelend! Ik heb er inmiddels een flesje van opgemnaakt en heb er geen last van gehad…

  2. Heb ik geen last van bij Insta-Dri!

 19. Leuk filmpje!
  Bij mij is het geen probleem om het op te doen, bij mij is het altijd zo dat ik geen geduld heb om het 3 minuten ofzo te laten drogen waardoor er altijd putjes enzo in de nagellak komen.

 20. Valérie zegt:

  AHA!!
  Nu weet ik ein-de-lijk hoe het kan dat de lijntjes bij je nagelriemen er zo strak uitzien. 🙂 Daar was ik echt super benieuwd naar, want dat lukt mij dus nooit. Thanks voor het filmpje, ik denk dat heel veel meiden er wat aan zullen hebben!

  1. Haha, inderdaad! Tegenwoordig gebruik ik dat kwastje met aceton nauwelijks, maar in het begin was dat de perfecte manier om die randjes netjes te krijgen. Tegenwoordig lukt het me eigenlijk altijd al met het kwastje van de nagellak zelf 🙂

 21. Erg handig filmpje! 😀

 22. Leuk filmpje! Ik gebruik dezelfde techniek als jij, werkt goed hé! Maar je moet inderdaad oefenen, oefenen, oefenen 🙂

 23. xxx zegt:

  ik gebruik als basecoat gewoon een doorzichtige lak van catrice: i see through you, werkt dat eigenlijk wel? en leuk filmpje! ik vind dat jij engelse namen zo mooi uitspreekt ^_^

  1. Tja, een basecoat is toch iets anders, dus als je vind dat die lak niet goed werkt kan je misschien beter een echte basecoat gebruiken. Haha, ik studeer Engels, dus dat zal er wel iets mee te maken hebben 😉

 24. Warda zegt:

  Hoe krijg je dat randje van het roze gedeelte naar het witte van je nagels zo mooi recht? Ik heb zelf vaak een soort van inkepingen er in, of dat het gewoon niet zo mooi recht is. Dat ziet er gewoon niet zo mooi uit.

 25. Myrthe zegt:

  ik had nog een vraagje, kan je aceton ook bij de Kruidvat of Etos kopen?
  en door dit filmpje kan ik nu echt sneller en mooier me nagels lakken, ik weet niet hoe, maar het lukt in ieder geval wel

 26. Leentje zegt:

  Wat ook echt helpt is beginnen met je linkerhand je rechterhand te lakken, of als je links bent andersom..:)

 27. Thuy-Van zegt:

  Leuk dat je regelmatig filmpjes post!
  Kwastje van de Hema gebruik ik als lipkwast. Dan nog maar 1 halen voor mijn nagels dan, goede tip!
  Heb jij ervaring met topcoat van Essence? Daar ben ik ook erg benieuwd naar.

  Groetjes!

 28. Ik ben nog steeds bezig met wattenstaafjes om foutje te corrigeren. Ik heb er nu wel handigheid in gekregen, maar het is toch meer gedoe dan als je zo'n kwast gebruikt. Wist alleen niet zo goed welke kwast ik nodig had! Dus ik ga zeker eens kijken bij de hema! Ook ga ik die topcoat van Sally Hanssen uitproberen =P Toen ik dat kwastje zag van de top-coat wist ik dat ik het proberen waard vond. Tot nu toe heb ik alleen maar van die plastic kwastjes gehad bij een topcoat en dat werkt zo verschrikkelijk irritant! Thnx voor deze informatieve post! 😀

 29. Desirée zegt:

  Vandaag heb ik ook die topcoat van Sally Hansen aangeschaft. Was inderdaad super snel droog! Heel relaxt 🙂 Had hiervoor Catrice, die werkte ook wel, maar was er langer over na aan het denken een betere te zoeken. Met jouw tip deze genomen 😉 Bedankt voor al je leuke tips elke keer, we leren er wel van, haha!

 30. Leuk, interessant artikel 🙂

 31. Handig filmpje!

  x

 32. Thirza zegt:

  Nice filmpje!

  Kan je ook ipv van aceton ook nagellakremover gebruiken, om de randjes te verwijderen?

 33. Sylvia zegt:

  super goed dat je een dergelijk filmpje erop hebt gezet. Zal een heleboel mensen helpen om te weten hoe ze het toch moeten doen 😀
  liefs, Sylvia

 34. Leontine zegt:

  Leuk filmpje! Grappig om te zien dat iedereen het toch op zijn eigen manier lakt. Ik druk/waaier mijn kwastje niet zo ver uit, maar "begeleid' de nagellak op zijn plaats. De truc zit hem volgens mij ook in, niet té weinig nagellak op je kwastje. En oefening baart kunst.

  Ik zie nu trouwens ook voor het eerst nagellak weghalen met een kwastje, nog nooit gezien en gedaan. Ik heb eigenlijk geen meer correctie nodig (ik lak al ruim 15 jaar om de dag) maar heel soms als t mis gaat, gebruik ik een correctie/removerstift, dat vind ik prettig werken.
  En ik gebruik altijd de Seche Vite, heeft idd wel een typisch luchtje maar vind hem niet stinken eigenlijk..

  Zo zie je maar, smaken verschillen en iedereen heeft zijn eigen manier. Maakt ook niet uit, het resultaat is hetzelfde…

 35. Súper handig filmpje!
  Ik vind je filmpjes echt heel fijn om naar te kijken.
  Duidelijk, overzichtelijk, prettige stem om naar te luisteren.
  Leuk!

 36. Handig! Al weet ik al hoe ik mijn nagels netjes moet lakken heb het mezelf aangeleerd, maar een vraagje kan je in plaats van aceton je kwastje ook in nagellakremover dopen? Wil je me het antwoord mailen?

 37. Pientje zegt:

  Kun je in plaats van aceton ook nagellak remover gebruiken…

  1. Kan, maar werkt minder goed.

 38. Milou zegt:

  Dit hielp echt geweldig! Ik heb de halve catrice nagellak-collectie gekocht, maar het opdoen wilde echt niet! En na het kijken van dit filmpje ging het in één keer goed! Met mooi strak randje en al! Ik hoefde geen nagellakremover te gebruiken! Geweldig! Dank je wel!

 39. Maaike zegt:

  Haha door dit filmpje krijg ik helemaal zin om mn nagels te gaan lakken… (:
  Maar eerst mn kamer maar is opruimen. *zucht*
  xxx

 40. ik had een vraag weet iemand misschien waar je sally hansen nail art pen kunt kopen

 41. Barbara zegt:

  Ik heb ook de Sally Hansen Instra-dri, maar hij is stroperig geworden. heb jij misschien een tip om dat op te lossen? Ik heb overigens ook de Miracle thickener van Sally Hansen en die wordt ook stroperig. Als jij me niet kan helpen zoek ik wel even op de site van Sally Hansen, Maar ik dacht, misschien weet jij het ook.

  Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.