Nagellak

NOTD: Orly Matte Vinyl

Orly - Matte Vinyl
Orly - Matte Vinyl

Argh… Het is al weer veel te lang geleden dat ik heb ge-updated. Tjah, sometimes life just gets in the way

Ik draag veel verschillende kleuren nagellak, maar je zal mij niet zo snel tegenkomen met zwarte nagellak. Ik weet dat het een hippe modekleur is, maar het doet me altijd herinneren aan mijn puberjaren toen ik helemaal dark en down was 😉

Toch is het handig om een flesje zwarte lak in de kast te hebben liggen. Je weet maar nooit waar dat leuk voor kan zijn! Ik heb meteen maar een matte versie aangeschaft. Matte Vinyl is afkomstig uit de Matte Couture-collectie van Orly. Ik ben altijd ontzettend tevreden over Orly-lakjes, omdat ze heel fijn dekken, lakken en een fijn kwastje hebben. Mijn verwachtingen waren uiteraard weer hoog!

Ik zal maar meteen beginnen met een teleurstelling. De formule van de lak is ontzettend stroperig, waardoor je de lak ontzettend moeilijk onder controle kan houden. Als je niet uitkijkt kan je behoorlijk uitschieten. Dat is dus een beetje jammer. Verder is de dekking en het kwastje zoals we van Orly gewend zijn. Net als alle matte nagellakjes laat deze ook alle foutjes in je nagel zien dus een goede basecoat is een must.

Ik weet nog niet helemaal wat ik van deze kleur vind. De finish vind ik ontzettend mooi, want het is niet per sé matte, maar een beetje satijn-achtig. De kleur is alleen niet echt voor mij. Ik heb er een Konad-look mee gemaakt (komt binnenkort online!) in combinatie met China Glaze Millennium (zilver) en dan is hij wel ontzettend cool! Ook kwam ik op de blog Bit By The Beauty Bug een heel gaaf idee tegen: Matte nagellak met glanzende tips! Dat ga ik zeker een keertje proberen.

Orly is in Nederland te koop bij o.a. Orly Nederland en kost daar €10,95. Ook is Orly te koop bij Transdesign.com voor $3.75.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Laura zegt:

  hmm idd een beetje emo/dark achtig. En daar heb ik nog nooit iets mee gehad;)

 2. Jessica zegt:

  Aah, dat ziet er dus zo uit :]

  Hmm naja, niet echt mijn ding, ik houd van glans en shimmer.

  Wel leuk om mee te spelen i.c.m Konad.

 3. Tara zegt:

  Ik kijk bij orly-nederland maar ik kan hem niet in de collectie vinden?

  Misschien een linkje voor mij?

  Dankjewel.

  Ps. geweldige site!

  1. Waarschijnlijk is hij dan niet (meer) in Nederland te koop. Je zou Transdesign kunnen proberen of eventueel eBay 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.